TIN Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 cine ma poate ajuta cu ceva sfaturi : -vreau sa montez un vu-metru stereo la un amlificator stiu ca trebuie legat la iesirea corectorului de ton dar nu stiu ce piese trebuie sa mai pun si lace tensiune sa alimentez mentionez ca vu metrul e recuperat dintr un casetofon http://tinypic.com/r/vghmo5/7 http://tinypic.com/r/2j2yq1l/7 multumesc Link spre comentariu
Stefan BBx Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 ca tot veni vorba de vu-metre...( in cazul asta ma refer numai la vu-metrele cu ac)ca sa nu mai deschid un alt topic eu m-am tot gandit ce-ar fi daca as pune in loc de un circuit special pt vu-metru un amplif de 1-2W... cati ohmi ar avea un vu-metru... se poate realiza ideia mea? Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 sunt incepator , dar dupa cate am citit pe forum nu cred ca merge (am vazut niste scheme care se leaga la iesire si au in componenta diode de redresare) Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 uite ce am gasit download/file.php?id=4438&mode=view Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 ca tot veni vorba de vu-metre...( in cazul asta ma refer numai la vu-metrele cu ac)ca sa nu mai deschid un alt topic eu m-am tot gandit ce-ar fi daca as pune in loc de un circuit special pt vu-metru un amplif de 1-2W... cati ohmi ar avea un vu-metru... se poate realiza ideia mea?Pai il iei si il masori cu aparatul de masura. Sau il cuplezi la o sursa variabila de curent continuu si vezi ce tensiune ii trebuie ca sa ajunga la cap de scala. Intr'adevar la iesirea amplificatorului pentru vumetru se vor pune diode de redresare, dar asta nu schimba cu nimic ce e pana acolo. Poti folosi un operational banal ex NE5532, TL072, chiar si 741, curentul consumat de un asemenea instrument este mic deci nu este necesar un amplificator de putere, ai nevoie doar de tensiune. Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 o schema simpla pentru asa ceva nu aveti? mentionez ca vreau sa l conectez la iesirea preamplificatorului Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 De la ce tensiuni se alimenteaza preamplificatorul? Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 2 x 18 volti se alimenteaza preamplificatorul Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Incearca asta: http://sound.westhost.com/project55.htm Diodele cu germaniu nu le gasesti, pune 1N5817 sau orice alta dioda schottky asemanatoare (daca ai loc fura doua d'alea mari dintr'o sursa de PC). Conteaza sa aiba caderea de tensiune cat mai mica, o dioda obisnuita cu siliciu ex 1N4148 nu merge. Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 cu o punte redresoare nu ar merge ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 cu o punte redresoare nu ar merge ?Asta-i facut cu punte redresoare... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Si e exact de pe aceeasi pagina. Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 da multumesc - si legaturile unde le fac ? ca m-am zapacit ,dupa preamplificare sau la final ! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 La iesirea preului. Dar atentie ce zice acolo, diodele cu siliciu obisnuite nu merg. Adica vor oferi un nivel mult prea redus. Incearca cu diode Schottky cum am zis mai devreme. Link spre comentariu
TIN Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 multumesc mult !o sa caut diode Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum