Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu-metru

TIN

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TIN

10

• Th3_uN1Qu3

5

• yo9hnf

1

• Stefan BBx

1

Top autori în acest subiect

ca tot veni vorba de vu-metre...( in cazul asta ma refer numai la vu-metrele cu ac)ca sa nu mai deschid un alt topic eu m-am tot gandit ce-ar fi daca as pune in loc de un circuit special pt vu-metru un amplif de 1-2W... cati ohmi ar avea un vu-metru... se poate realiza ideia mea?

Link spre comentariu

ca tot veni vorba de vu-metre...( in cazul asta ma refer numai la vu-metrele cu ac)ca sa nu mai deschid un alt topic eu m-am tot gandit ce-ar fi daca as pune in loc de un circuit special pt vu-metru un amplif de 1-2W... cati ohmi ar avea un vu-metru... se poate realiza ideia mea?

Pai il iei si il masori cu aparatul de masura. Sau il cuplezi la o sursa variabila de curent continuu si vezi ce tensiune ii trebuie ca sa ajunga la cap de scala. Intr'adevar la iesirea amplificatorului pentru vumetru se vor pune diode de redresare, dar asta nu schimba cu nimic ce e pana acolo. Poti folosi un operational banal ex NE5532, TL072, chiar si 741, curentul consumat de un asemenea instrument este mic deci nu este necesar un amplificator de putere, ai nevoie doar de tensiune.
Link spre comentariu

La iesirea preului. Dar atentie ce zice acolo, diodele cu siliciu obisnuite nu merg. Adica vor oferi un nivel mult prea redus. Incearca cu diode Schottky cum am zis mai devreme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări