mihaighe Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Mă înțep și eu în topicul acesta ca să nu mai deschid altul nou.Dacă am dat gaura cu tarodul, și acum vreau să îngrop șurubul (că am cu cap îngropat) cu ce ustensilă adâncesc gaura?Cu tarodul dai un filet si nu o gaura.Daca ai dat gaura si deja ai filetato atunci este un pic mai greu de fixat si centrat piesa ,de obicei gaurirea si capul ingropat se dau la o singura prindere cu un burghiu si o freza sau cu burghiu cu 2 trepte ,sau cu 2 burghie dar in acest caz fundul gauri de ingropare a capului de surub nu va mai iesi plan ci conic .De asemenea, pentru M3 sau pentru M4 la șurub, ce mărime am nevoie pentru respectivul "burghiu de scufundare"?Fi mai clar :ce intelegi prin "burghiu de scufundare"daca este burghiul pentru gaura atunci la M3 dai gaura cu 2,4 mm si la M4 cu 3,2 mmdaca este gaura de ingropare a capului atunci o masori cu sublerul. Link spre comentariu
philiprobz Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 nu am inteles cum ai dat gaura cu tarodu da probabil ai vrut sa spui altceva. eu personal o fac cu un burghiu mai mare pe care il aleg pur si simplu in functie de dimensiunea capului surubului pe care vreau sa il ingrop. mai sunt spiralele in trepte si dar sunt greu de gasit si scumpe daca vrei sa le iei noi .deci clar cu un spiral mai mare iti faci treaba prin tatonare bineinteles. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 ... pentru M3 sau pentru M4 la șurub, ce mărime am nevoie pentru respectivul "burghiu ..."?Diametrul lamajului unei gauri pentru surub standard, este D=1,5M+(0,5...1) in [mm], unde M este metricul. Numai ca acest lamaj se da de obicei intr-o gaura de trecere pentru surub si nu in gaura unde s-a practicat filetul. Pentru suruburi mici de pana la M6 inclusiv, constanta de adaos este de 0,5. Pentru cele de la M8 in sus, constanta este de 1. Deci pentru M3, se va practica un lamaj cu diametrul de D=1,5x3+0,5=5 mm, iar pentru M4, D=1,5x4+0,5=6,5 mm. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Salut, Dl, ola_nicolas a precizat bine dar completez ca lamajul se realizeaza cu burghie pentru lamare care au practicate doua diametre, un diametru mai mic care este putin mai mare ca si gaura de trecere care realizeaza centrarea sculei si diametrul mai mare care aschiaza materialul pentru ca surubul sa poata fi ingropat.Avantajul sculei descrise este ca "fundul" gaurii iese drept nu ca la burghiele clasice unde iese conic.Cu stima. Link spre comentariu
Arise Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Da, am greșit eu când am zis că voi găuri cu tarodul.Deci să înțeleg că mai întâi dau gaura cu burghiu de M2,4, apoi fac adâncitura în formă de pâlnie cu un burghiu de M5 ca să scufund șurubul și apoi folosesc tarodul de M3 ca să fac filetul.E corect?P.S. Șurubul nu vreau să îl scufund în "cilindru", vreau să îl scufund într-un "con". Sper că se înțelege ce zic.P.S.2. Șurubul meu arată așa: Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Adica va intereseaza o zencuire a inceputului gaurii. Masurati cu sublerul capul surubului si folositi un burghiu de dimensiunea necesara pentru a face degajarea respectiva. Capul conic al burghiului va face loc perfect pentru a ingropa capul surubului respectiv.Sper ca am inteles bine ce va intereseaza. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Salut,Pentru a ingropa un surub cu cap conic se poate folosi un burghiu de diametru adecvat sau un zencuitor.De obicei suruburile ingropate nu au practicat filetul sub capul de ingropat ci in piesa opusa pe care o asigura(strang), sub capul surubului este gaura de trecere a surubului care poate fi putin mai mare in diametru decat diametrul surubului.Cu stima. Link spre comentariu
Arise Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Mulțumesc de răspunsuri. Am căutat pe google images cum arată un burghiu de zencuială. Am mai citit pe ici pe colo, am găsit chiar și niște tabele, dar ... tot nu îmi e clar. :( Am pus un dreptar și șurubul M3 în lumină, am luat la ochi și aș putea jura că are conul la 90 de grade. M-am uitat după burghiu zencuitor prin produsele de pe net, am găsit chiar și de M3 (mai greu ce e drept). Dar, mă gândesc matematic, dacă vorbim de burghie de 90 de grade și dacă intră în material drept, teoretic nu ar trebui să fie nici o problemă mărimea burghiului zencuitor, nu? Atâta timp cât adâncimea găurii se păstrează în limitele conului pentru M3, teoretic aș putea folosi și un zencuitor M20, nu? E corect? Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Salut,Da este corect se poate folosi diametrul de 20mm pentu M3 daca permite varful zencuitorului.Asa arata burghiele pentru lamare pentru suruburile imbus...Cu stima. Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Salut,Da este corect se poate folosi diametrul de 20mm pentu M3 daca permite varful zencuitorului.Asa arata burghiele pentru lamare pentru suruburile imbus...Cu stima.Am cumparat si eu un astfel de set de burghie pentru lamaje .Nedumerirea este ca la fiecare din marimi partea subtire , adica partea de dicata centratii in gaura existenta de trecere practicata deja ,diferenta este cu 0.2mm mai mare De exemplu :vreau sa ingrop capul unui surub M6 Pentru acest lucru gaura de trecere trebuie sa fie de 6mm.Apoi vin cu scula de lamare si va trebui sa se centreze pe gaura existenta de 6 cu partea care are 6.2 .Lucru foarte greu deoarece partea aceea nu este taietoare si astfel intra greu pe gaura de 6.In acest fel am reusit sa distrug 5 si 6 din trusa .Ce e de facut pe viitor, trebuiesc practicate gaurile de trecere pentru suruburi cu burghie de diameru cu +0.2 pentru a se centra lamatorul sau am greșit eu undeva ?De ce lamatoarele au aceste dimemsiuni? Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Imbinarea cu surub nu este una de precizie,din aceasta cauza la montaj tot timpul se da gaura mai mare ca diametrul surubului. Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Imbinarea cu surub nu este una de precizie,din aceasta cauza la montaj tot timpul se da gaura mai mare ca diametrul surubului. Da ,cred ca asta e ideea pentru care aceste lamatoare au diametre mai mari pe partea de centrare. Nici partea de lamare propriu-zisa nu face exceptie de la regula,lasa un orificiu in diametru urias in comparatie cu diametrul capului surubului. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&ved=0CFsQFjAK&url=http%3A%2F%2Fwww.ifanger.com%2Ffileadmin%2FWebmaster%2FProdukte%2FF_01%2F060107_Technische_Hinweise.pdf&ei=M1daVILII8OuPOLUgdgJ&usg=AFQjCNG-1Ja_yvaRqseVGFExfEt7bHyJ4w&bvm=bv.78677474,d.ZWU&cad=rja Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum