daredan Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Va rog sa ma edificati si pe mine in legatura cu marimile si dimensiunile tarozilor. Este vorba de tarozi fabricatie Imasa Sfantu Gheorghe si FSR Rasnov. Desi par identici (de aceeasi marime, masura, etc.) unii sunt inscriptionat 2-R5, altii HS5. De asemenea R3-6H sau R3-6. Am tarozi 2-R5, R3-6H, R3-B, R3-CH. Ce reprezinta codurile si cum se citesc? Astept opinii. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Nimeni nu stie sa-mi raspunda? Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 28, 2011 Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Uita-te bine la ei nu cumva sant tarozi pe mai multe treceri.De exemplu la M6 poti avea un tarod universal ,sau 3 tarozi pe trecerea 1,2,3.Mai sant si tarozi speciali care au o taietura elicoidala in partea de taiere(vezi ca vindea cineva pe forum de M3 si are poze cu ei ca sa-ti dai seama despre ce vorbesc):http://elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=76166&p=678557&hilit=tarozi#p678557 Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 28, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2011 Sunt tarozi cu coada lunga. Astia am inteles ca sunt pentru masina (pentru filetarea piulitelor, tevilor) deci ar trebui sa fie universali. Nu cumva indicii se refera de fapt la acelasi lucru dar fiind firme diferite sa aiba coduri diferite? Oricum, am cautat pe net referate, cursuri de facultate referitoare la tarozi dar nu am avut noroc sa gasesc nimic legat de notarea dimensiunilor tarozilor. ola_nicholas , o parere?!? Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 31, 2011 Partajează Postat Ianuarie 31, 2011 Salut,Unele din literele scrise de tine cum ar fi 6H, si in general ultima litera poate reprezenta clasa de toleranta a acestor tarozi.La tarozii straini se specifica clar materialul si la sfarsit toleranta.La ce-i folosesti, tarozii? Nu cred sa te deranjeze ce scrie pe ei, daca scrie ca sunt M6 de exemplu nu conteaza, cred, ce mai scrie pe langa, caci daca vrei sa-i folosesti pentru lucrari de calitate ridicata te sfatuiesc sa achizitionezi tarozi straini.Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 ...tarozi fabricatie Imasa Sfantu Gheorghe si FSR Rasnov. Desi par identici (de aceeasi marime, masura, etc.) unii sunt inscriptionat..., altii HS5...Sunt inscriptionati de fapt cu HSS. Prescurtarea inseamna tradusa altfel otel special pentru scule. Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Cei cu A, B si C inspre coada denumirii sunt la set (filetare in 3 treceri). R5 (si alte R) cred ca sunt fie coduri de material fie de clase de precizie - am o multime de burghie cu coada Morse de pe vremea RSR-ului recuperate de la fier vechi si asa sunt marcate (ex R5 - 13.5, ultimul fiind diametrul). Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 ...tarozi fabricatie Imasa Sfantu Gheorghe si FSR Rasnov. Desi par identici (de aceeasi marime, masura, etc.) unii sunt inscriptionat..., altii HS5...Sunt inscriptionati de fapt cu HSS. Prescurtarea inseamna tradusa altfel otel special pentru scule.HSS=High speed steel (HSS sau HS) Link spre comentariu
daredan Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Asta incerc sa aflu de fapt, ce tip sunt tarozii. In afara de cei M10 pe care este incriptionat pasul (M10x1, M10x1,25, M10x1,5), restul nu au alte referiri la pas decat acele coduri (ex. R5). Adica: M4 2-R5 este tarod metric 4 cu pas normal (cel uzual) sau pas fin? Cred ca alta solutie de a afla raspunsul ar fi sa-i bag in lucru si sa probez filetele cu suruburi (calibrate, cu valoare cunoscuta). Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Asta incerc sa aflu de fapt, ce tip sunt tarozii. In afara de cei M10 pe care este incriptionat pasul (M10x1, M10x1,25, M10x1,5), restul nu au alte referiri la pas decat acele coduri (ex. R5). Adica: M4 2-R5 este tarod metric 4 cu pas normal (cel uzual) sau pas fin? Cred ca alta solutie de a afla raspunsul ar fi sa-i bag in lucru si sa probez filetele cu suruburi (calibrate, cu valoare cunoscuta).Daca nu se specifica ar trebui sa fie pas normal(spre exemplu:M10x1-metric 10 pas de 1,M10-metric 10 pas normal) Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Nu e nevoie sa filetezi o gaura ca sa compari pasul cu un surub - e suficient (de fapt chiar mai bine) sa pui tarodul langa surub pe lateral si sa vezi daca dintii "calca" corect. Link spre comentariu
daredan Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Da, ai dreptate Link spre comentariu
en Postat Februarie 19, 2011 Partajează Postat Februarie 19, 2011 Daca lucrezi in mod curent cu mai multe tipuri de tarozi, este bine sa-ti procuri o lera pentru filete. Nu costa cine stie cat si te poate scoate din incurcatuta atunci cand nu esti sigur de dimensiunile unui tarod. Link spre comentariu
en Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Nu e nevoie sa filetezi o gaura ca sa compari pasul cu un surub - e suficient (de fapt chiar mai bine) sa pui tarodul langa surub pe lateral si sa vezi daca dintii "calca" corect.Se poate folosi lera pentru filete. Cred ca se gaseste in comert, sau cel mai sigur "la chilipir", prin targurile de vechituri. Link spre comentariu
Arise Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Mă înțep și eu în topicul acesta ca să nu mai deschid altul nou.Dacă am dat gaura cu tarodul, și acum vreau să îngrop șurubul (că am cu cap îngropat) cu ce ustensilă adâncesc gaura? Nu cunosc denumirea burghiului respectiv.De asemenea, pentru M3 sau pentru M4 la șurub, ce mărime am nevoie pentru respectivul "burghiu de scufundare"? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum