Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu boxe

Postări Recomandate

SalutAm 2 cabluri de 10m fiecare, jack mono-jack mono 3,5mm si vreau sa stiu daca le pot folosi pt alimentarea boxelor (legarea la statie)Problema este ca aceste cabluri sunt coaxiale, adica de semnal, dar au mufe foarte rezistente si nu le pot desface pt ca sunt lipite de cablu...din cate stiu la o anumita frecventa si lungime de unda, in curent altenativ, cablurile coaxiale pot debita la iesire o tensiune de 2-3 ori mai mare decat cea de la intrare...Se poate sau nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

3

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

SalutAm 2 cabluri de 10m fiecare, jack mono-jack mono 3,5mm si vreau sa stiu daca le pot folosi pt alimentarea boxelor (legarea la statie)Problema este ca aceste cabluri sunt coaxiale, adica de semnal, dar au mufe foarte rezistente si nu le pot desface pt ca sunt lipite de cablu...din cate stiu la o anumita frecventa si lungime de unda, in curent altenativ, cablurile coaxiale pot debita la iesire o tensiune de 2-3 ori mai mare decat cea de la intrare...Se poate sau nu?

Hopa.In primul rand alimentare in seamna alimentare cu tensiune.Legarea unei boxe la iesirea unui amplificator nu inseamna alimentarea boxei.Daca cablurile vrei sa le folosesti sa legi boxele la iesirea unui amplificator da-i bataie se poate.Cat despre chestia cu cablurile coaxiale de o anumita lungime care ridica tensiunea mie mi-ar trebui asa ceva ,dar nu stiu unde se gasesc.Am un traf de 12V alternativ si as vrea sa scoata 24V(imi ajunge de doua ori).Imi trebuie asemenea cabluri. :da
Link spre comentariu

Orice cablu coaxial face acest lucru...este cazul liniilor lungi in regim sinusoidal...propagarea energiei electromagnetice...nu e vrajeala aici...un lucru legat de reflexia si refractia undelor...doar la anumite frecvente si la anumite lungimide unda ale cablurilor...dar incerc :nas:

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Orice cablu coaxial face acest lucru...este cazul liniilor lungi in regim sinusoidal...propagarea energiei electromagnetice...nu e vrajeala aici...un lucru legat de reflexia si refractia undelor...doar la anumite frecvente si la anumite lungimide unda ale cablurilor...dar incerc :nas:

Nu este cazul la.....alimentarea boxelor (legarea la statie)

Iar ai deschis un subiect la vrajeala ... :bataie

Da un clik pe net afli mai multe despre ....http://www.sono.ro/cablu-boxe-224_226.html

viewtopic.php?f=31&t=75743&p=672331#p672331

Link spre comentariu

Numai vrajeli visezi si tu...Am boxele noi Montarbo si crezi ca am chef sa ard tweterele la ele?Si chestia cu cablurile coaxiale ar trebui sa va documentati....daca vreti va pun si cursurile de la facultate sa vedeti ca asa e :ciuda: O sa cumpar un prelungitor de betoniera dintrala portocaliu, si 4 mufe jack noi si gata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări