Vizitator sergiupitzy Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Am facut montaju prezentat in schema de mai jos si pe langa asta ii alimetat si atmelu dar nustiu dece nu imi afiseza nimica pe lcd.Se aprind ambele lini la LCD ii pot face contrastu dar nu imi afiseza nimica. Codu pe care lam folosit este scris in bascon.Cod:$regfile = "m8535.dat"$crystal = 16000000Config Lcdpin = Pin , Db4 = Porta.4 , Db5 = Porta.5 , Db6 = Porta.6 , Db7 = Porta.7 , E = Portc.7 , Rs = Portc.6Dim A As ByteConfig Lcd = 16 * 2 ClsLcd "Hello world."Wait 1LowerlineWait 1Lcd "Shift this."Wait 1EndMa puteti ajuta si pe mine? Link spre comentariu
red93 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Vezi că ai pus pot-ul greşit. Lcd-ul se alimentează cu 5 Volţi pe pinul 2 şi se fixează contrastul pe pinul 3. http://www.goblack.de/desy/digitalt/akt ... inout.html Link spre comentariu
Vizitator sergiupitzy Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 scuze am gresit cand am desenea. deci ii asa cum zici u legat.lcd se face tot negru si pot sa ii fac contrastu de pe potentiomentru, nustiu credca nu ii ceva bine in cod pt ca nu imi apare nimica pe lecd Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Am facut montaju prezentat in schema de mai jos si pe langa asta ii alimetat si atmelu dar nustiu dece nu imi afiseza nimica pe lcd.Se aprind ambele lini la LCD ii pot face contrastu dar nu imi afiseza nimica. Codu pe care lam folosit este scris in bascon.Cod:$regfile = "m8535.dat"$crystal = 16000000Config Lcdpin = Pin , Db4 = Porta.4 , Db5 = Porta.5 , Db6 = Porta.6 , Db7 = Porta.7 , E = Portc.7 , Rs = Portc.6Dim A As ByteConfig Lcd = 16 * 2 ClsLcd "Hello world."Wait 1LowerlineWait 1Lcd "Shift this."Wait 1EndMa puteti ajuta si pe mine?Pitzy : RW se pune la masa !Asa merge.Daca ai alimentat LCDul invers adio si un praz verde! Link spre comentariu
Vizitator sergiupitzy Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Multumesc mult aia era problema Rw trebuia legat la masa acuma merge. Link spre comentariu
maciupiciu Postat Ianuarie 29, 2011 Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 pana nu vad o foto! , cum ca "merge", nu te cred!nu de alta dar chiar am testat si nu "merge" Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Asa am patit si eu in simulari, si am pus RW din instinct la masa si imi afiseaza!Acum nu am incercat in realitate, dar LCD este exact ca cel din primul post! Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Daca ai alimentat LCDul invers adio si un praz verde! Off-topic: io am alimentat invers un LCD de a iesit fum din el. Functioneaza in continuare fara probleme. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Sincer am mai dat de probleme dastea, un tip a alimentat un MCU la 12V in loc de 5V, a iesit fum, dar si in ziua de azi merge!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum