Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vatelina :-??

strombi

Postări Recomandate

Salut as vrea sa intreb si eu in primu rand de ce se pune vatelina in boxe.Am citit si pe alte forumuri,ca ia se lipeste pe pereti incintei, insa eu am niste boxe ''armonia'' si are vatelina in ele ca in sac adica nu are aplicat pe pereti e bagat ca in ''sac''.Va rog sa imi raspundeti la aceste nelamuriri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

3

• clauuuu

3

• CBI

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

vatelina are doua roluri:1. Spargerea undelor stationare (simplist vorbind in incinta apar niste rezonante la anumite frecvente in functie de dimensiunile fizice ale cutiei - rezonantele apar intre suprafetele paralele si reflexive din punct de vedere acustic, - vatelina inhiba acest fenomen)2. Modificarea amortizarii incintei - va pacali difuzorul ca se afla intr-o incinta mai mare decat este in realitate - boxa va cobora putin mai bine.In general se pune vatelina in modul acesta "la gramada" in incintele inchise, presupun ca acesta este cazul la tine.

Link spre comentariu
Vizitator BlassterX

Din cate stiu eu vatelina pusa in saculet se foloseste de obicei la boxele bass reflex adica (cele care au o gaura pe unde iese aieul) si daca vatelina ar fi pusa la gramada exista sansa sa scoata vatelina pe gaura non-stop :))))

Link spre comentariu

nu,nu are nimicsi nu de acolo pocneste asa oleacapocneste pt ca ii depasesti excursia mecanica si bobina loveste de fund.Problema poate sa fie de la amplif (intra repede in distorsiuni,) de la difuzor(nu poate inghiti acea putere sau are excursia f mica ) sau de la cutie respectiv acordul ei(incinta lucreaza ca un filtru trece sus si frecv f joase se pierd rapid sub frecv de acord)tine-o tot asa si o sa cauti in curand un alt succesor :rade:

Link spre comentariu

nu,nu are nimicsi nu de acolo pocneste asa oleacapocneste pt ca ii depasesti excursia mecanica si bobina loveste de fund.Problema poate sa fie de la amplif (intra repede in distorsiuni,) de la difuzor(nu poate inghiti acea putere sau are excursia f mica ) sau de la cutie respectiv acordul ei(incinta lucreaza ca un filtru trece sus si frecv f joase se pierd rapid sub frecv de acord)tine-o tot asa si o sa cauti in curand un alt succesor :rade:

difuzorul e SAL de 250w, nu cred ca o da el asa repede in erori..
Link spre comentariu

ms pt lamurire,dar nu era nevoietotusi ai putea studia ce e cu etichetele alea lipite pe curul produselor chinezesti(a nu se interpreta made in china,ele se pot include dar nu este acelasi lucru) pe care sunt trecute puteri fabuloase(aka wati chinezesti)de asemenea poate aflii si ce se intampla cu un difuzor care este alimentat dintr-un amplificator care are 50% distorsiuni la iesire(aka de ce se arde un dif de 500w pe un amp de 50) si atunci o sa actionezi mai cu grijabafta

Link spre comentariu

pai amplificatoru asta e chinezarie..l-am cumparat pentru aspect si stiam ca se aude bine ( l-am auzit la o ruda ) da pe naiba..am sa il duc la un service poate ii schimba finalii sau ceva

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări