Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu redresorul

FlorinAB

Postări Recomandate

salutareAm un redresor home made.. dintr-un traf si punte redresoare (cred).am masurat tensiunea la iesirea din traf este 13.7V curent alternativiar tensiunea dupa redresare are ~8,87V curent continuueste normal sa incarci o baterie de 12V cu un curent de 8,87V ? aceeiasi tensiune este si in redresor si la clesti.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Curentul e in amperi...pai are punte sau nu?ca doar ai desfacut redresorul:1)daca are punte monobloc,e arsa una sau mai multe diode,poti sa o arunci; 2)daca are punte din diode,masoara care dioda(-de) sant arse si inlocuiesteo(-le);3)daca e redresare dubla alternanta,e normal sa ai 8V masurati.

Link spre comentariu

deci are 2 placute cu 2 diode fiecare.... daca iti pun o poza va poate fii de ajutor?eu nu ma prea pricep la electronica, am invatat doar 2 clase a 9 - 10 la sc profesionala, acum imi e ciuda ca m-am mutat la alt profil :(

Link spre comentariu
Vizitator tyc

deci are 2 placute cu 2 diode fiecare.... daca iti pun o poza va poate fii de ajutor?eu nu ma prea pricep la electronica, am invatat doar 2 clase a 9 - 10 la sc profesionala, acum imi e ciuda ca m-am mutat la alt profil :(

De masurat diode stii?Incearca sa faci un desen cum merg firele la si de la diode+o poza, sau mai multe detalii foto.
Link spre comentariu

am masurat tensiunea la iesirea din traf este 13.7V curent alternativiar tensiunea dupa redresare are ~8,87V curent continuu

Caderea de tensiune pe acea punte redresoare e prea mare, ar trebui sa fie 13,7-2X0,62=12,46V, deci puntea e defecta...
Link spre comentariu

am masurat tensiunea la iesirea din traf este 13.7V curent alternativiar tensiunea dupa redresare are ~8,87V curent continuu

Caderea de tensiune pe acea punte redresoare e prea mare, ar trebui sa fie 13,7-2X0,62=12,46V, deci puntea e defecta...
in cazul asta de unde pot achizitiona o punte asemanatoare? puntea actuala nu este cumva dintr-un alternator?daca va trebui sa schimb puntea, as putea face un redresor mai inteligent decat asta? am vazut aici pe forum pe cineva vorbind ca se poate la inceputul incarcari sa fie un curent mai slab si apoi unul mai mare.. etc.. ma poate ajuta cineva in cazul asta?
Link spre comentariu

D-le FlorinAB, acum doua zile v-am intrebat ceva si tot n-ati raspuns.

Nu pun baza nici in acele masuratori si nici in aparatul pe care l-ati folosit in acest scop.

Deci... ce tensiune aveti, cu acumulatorul cuplat ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări