Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Home broadcast

mila

Postări Recomandate

Intrebare clara.Ce se intampla daca emit cu sub 100mW in AM pe 1000Khz in casa pentru uzul propriu.Va rog sa nu ma trimite-ti la citeste aia sau aia ...../..... din 1990.Vreau raspuns clar scurt si la obiect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

4

• +_Florin_+

2

• yo3ihg

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu cum o sa faci cu antena la frecventa aia, dar e treaba ta.

O groaza de armonici si o groaza de neplaceri.

DE citit poti sa citesti http://www.yo6kxp.org/ si sa evzi unde si in ce conditii ai voie sa emiti.

DAca vrei sa te joci joaca-te pe sarcina artificiala, bine ecranata si in cablu caoxial de calitate buna.

Asta daca nu QRM pe careva si se lasa la tine cu un QRT neasteptat.

12 ?

Link spre comentariu

La sub 100mW putere nu se duce atat de departe incat sa deranjezi pe altii. Nu folosi nici un fel de antena, pune o rezistenta de 50 ... 68 ohmi/0.5W ca sarcina si e suficient ca sa receptionezi semnalul in apartament.Cu ce "randament" poate emite o rezistenta de 2cm lungime o purtatoare cu lungimea de unda de 300m??? :ras: hai sa fim seriosi ...In ce priveste armonicile, acestea sunt mult mai slabe ca fundamentala. S-ar putea sa mai receptionezi semnalul si pe 2MHz, dar mai departe in nici un caz ...

Link spre comentariu

Am experimentat si eu un emitator in unde medii, nu stiu cat am reusit sa scot dintr-un tub el84 din lipsa de echipament de masura la vremea respectiva, oricum doar cu bobina din filtru pi si fara antena ma auzeam la max 2m de emitator in casa. :ras:

Link spre comentariu

Ideea era sa fac rebroadcast la unele programe online internet si FM cu acest emitator in AM la nivelul casei. M-am gandit la un mic emitator pilotat cu cuart de 1Mhz cu o lampa ECH81(6I1P) sau PCH200 parte heptoda oscilator si trioda amplificare AF.Puterea e chiar mai mica de 25mW :rade: si pun un filtru Pi pe iesire sa nu fie mari probleme cu armonicile. :rade: Pe cine as putea deranja cu armonica 2-a pe 2Mhz? Cu masurile pe care le iau si la puterea de emisie data nu cred ca sunt probleme pe armonice superioare.Schema "asemanatoare" cu cea din att.

Link spre comentariu

Am experimentat si eu un emitator in unde medii, nu stiu cat am reusit sa scot dintr-un tub el84 din lipsa de echipament de masura la vremea respectiva, oricum doar cu bobina din filtru pi si fara antena ma auzeam la max 2m de emitator in casa. :ras:

Cu EL84 poti scoate 6W fara batai de cap...de evitat! :rade:
Link spre comentariu

Macar fa-i modulatia pe grila 2 la finala , cu un trafo 1 / 1 , la care primarul sa fie conectat in primarul primului tub , in locul rezistentei R3 , o sa fie mai Ha iend :ras: Imi place RF clipper-ul cu diode , este deosebit !

Link spre comentariu

Da-i sa sune, ca nu vine nimeni sa te-ntrebe, stai linistit (bine, nu cu el84, ca ala chiar scoate 6w). Hai sa-ti dau un exemplu ca sa-ti faci o idee de ansamblu... ecografele actuale din spital lucreaza intre 3,5 si 8 MHz si puterea impinsa in sonda e de aprox 10-20w. Cablul sondei are cam 2m, deci radiaza ceva... si totusi nu vine duba gonio niciodata la spital HI! (si nici la cabinetele private). Pentru ablatiile de radiofrecventa in cardiologie se folosesc generatoare in jur la 1MHz, cu puteri intre 80 si 100W... nu vine nimeni sa te caute... si sondele sunt neecranate, tot de vreo 2 m lungime. Asa ca stai pe pace, numa nu pune antena lunga, pune ceva cat sa se auda in casa, nu mai mult.

Link spre comentariu

Prin '91 pe cand eram elev "in generala" si eu m-am jucat in gama de unde lungi, pe la 220kHz cu un 6P14P si cred ca am scos ceva putere, aveam un beculet de 6.3V ca sarcina care lumina "strong" :rade: Copiasem schema de la un oscilator de stergere de magnetofon (pe 80kHz) si modificasem circuitul din anod pt gama de unde lungi si modulatie pe anod. Vecinul (colegul) din blocul alaturat avea aceeasi jucarie, nu spun ce mandri eram de linia "radiotelefonica" - nu existau telefoane mobile pe atunci. Asta pana s-a prins tata si mi-a aruncat la gunoi tot echipamentul! :cry: Atunci era o perioada tulbure cand erau intesate benzile de posturi pirat si nu patea nimeni nimic, acum NU mai merge asa, NU folositi EL84 sau alte minuni! Ramaneti la 6I1P ca e suficient pentru casa si nu deranjeaza pe nimeni.

Macar fa-i modulatia pe grila 2 la finala , cu un trafo 1 / 1

E ok modulatia pe G2 dar cea mai Hi-End este modulatia pe anod, tot cu un traf 1/1. Distorsiuni minime.L.E. Se poate obtine o auditie de calitate, insa banda de frecvente audio se limiteaza pe la 4.5kHz datorita receptorului, deci nu va asteptati la "inalte" prea stralucite. Sigur, emitatorul poate transmite o banda mai larga dar latimea de banda a etajelor FI dintr-o superheterodina AM este de doar 9kHz ...
Link spre comentariu

Cred ca raman pe varianta cu ECH84 sau PCH200 care au catozi independenti pentru cele 2 tuburi interioare.ECH81 sau 6I1P are catodul comun pentru heptoda si trioda din tub.+++ ca am cateva buc. PCH200 numai bune pentru experimentul asta. :daCu privire la cat de Hi-Fi e transmisia nu am griji.Trebue numai sa fie clara la voce, ceva in stilul Antena satelor pe LW 153Khz. :daPS. Antena satelor se aude execrabil la mine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări