Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Seria inox....tube amplifier

Vizitator

Postări Recomandate

Normele europene de electrosecuritate sunt extrem de restrictive, unele cu totul exagerate. De exemplu chiar si la un produs alimentat la 12V in cadrul omologarii (ca sa-l poti vinde) trebuie sa-i faci un intreg dosar cum ca nu curenteaza...(asta zice legea...)Acusi va trebui facut dosar de electosecuritate si pentru sculele neelectrice, de exemplu pentru o sticla cu apa minerala :rade: Ochiul magic e o pesa care nu prea isi are rostul pe un amplificator. Ce ai putea vedea? Faptul ca te apropii de clipping? Oricum auzi asta. Unora le place sa joace o luminita pe amplificator, asta e singurul motiv pentru care ai monta un ochi magic. In unele designuri ar putea fi interesant. De exemplu amplificatoarele Doina aveau un EM84 care oricum dupa ce se consuma nu-l mai schimba nimeni, deci de aici reiese utilitatea. Chiar si in aparatele de radio vechi, unde era util ochiul magic, erau foarte rare cazurile cind acesta era schimbat. Atit de rare incit eu nu am vazut nici unul. Intotdeauna ochiul magic era original si de cele mai multe ori complet consumat chiar daca celelalte lampi erau de mai multe ori schimbate sau chiar resoclate pentru ca tuburile originale nu se mai gaseau. Mie personal imi plac foarte mult "ochii magici" si poate de aia nu folosesc in amplificatoare chiar daca am destul de multe modele NOS. Prefer sa nu se consume, mai ales raritati ca EM1, EM4, EM11, EFM11, ce sa mai vorbim de EFM1. Totusi, EM84 inca se mai gasesc suficiente si cine doreste poate utiliza. (INCA !)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

8

• adrian_pic

8

• ggg

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

Nu am montat ochi magic faci un pic de confuzie ...e un nixie, asta e semnatura mea :limb: ...putini au asa ceva , nu ca ar fi cine stie ce.......am teama sa nu para in ochii unora o chinezarie sau aragaz... :sparge: Ampurile industriale nu mai au ochi magic de 30 ani :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Si o versiune cu grila protectie mai soft :dans: caracteristici:

2x70w sinus continu 35hz-30khz

2x50w sinus continuu 20hz-45khz

2x22w sinus continuu 9hz-65khz

sarcina iesire 4-8 ohm

Sensibilitate intrare 400mV/50k control de ton activ

Monteaza lampi:

4xFinal EL509

3x6N9C

4x6N8C

nixie :IN1

Volum motorizat telecomandat

Greutate 52kg

Sasiu/grile :inox

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

gabriele acum ca nu se pune inca problema cu spatiul pe forum, daca poti pe viitor sa pui o poza si cu ce este sub "capota".

Am vazut ca ai mers pe mana lui misa in ceea ce priveste placutele inscriptionate de pe trafuri (adica nu ai mai pus).

Am vrut sa iti spun intr-un alt subiect dar am uitat si aici am revazut cablurile de iesire pentru boxe. Aveai o poza (la GU50 parca) in care aveai niste "odgoane" (parca 6 fire in paralel si sigur erau de 1,5mm patrati fiecare) si pentru semnal la intrare foloseai la teste niste cabluri subtiri luate din comert de-a gata care sigur nu sunt ecranate. Acum ca ai gata realizarea nu te superi ca am amintit de acel cablu plapand (bine tu ai si trafurile in "cusca" sa nu muste ) dar stii bine ca un client se uita la orice este prin preajma si trebuie sa fie totul la superlativ.

Felicitari si spor la vanzare ca sa mai vedem si altele!

P.S. Cu gaurile mai mari acum zic ca este mai ok dar de curiozitate cat te-a costat in plus fata de masca cu gauri mai mici. Mie cusca asta imi place ca se vad mai bine lampile.

Link spre comentariu

Multumesc pt aprecieri asa este ai dreptate am sa inversez cablurile cele groase le pun la intrari si cele subtiri pe iesire :ras: glumeam ......"cusca " noua inca nu am platito asa ca nu stiu cit costa :rade: cred ca sa plictisit si masina de taiat cu laser pina a facut toate gaurile... :nebunrau: Si cu placutele .....asa este parea un cimitir.... :rade:Dat fiind faptul ca transformatoarele sunt ecranate si condesatoarele de filtraj....deasemeni ...si cablarea cu punct de masa unic.... nu am zgomot de retea sesizabil in boxe cu potentiometrele in orice pozitie ar fi :limb:

Link spre comentariu

cred ca sa plictisit si masina de taiat cu laser pina a facut toate gaurile

daca era om sigur iti muscai limba in gura e cat te "pomenea de bine". Oricum avantajul este ca masina scade pretul la manopera si iesie super fain! Eu de aceea am intrebat de pret.

nu am zgomot de retea sesizabil in boxe

ne poti spune si ce SPL au boxele? (nu vreau exact ci orientativ, 1-2dB marja imi este suficient ca sa imi formez niste opinii).
Link spre comentariu

La taierea laser cel mai mare timp este pentru strapungere, deci cu cat ai mai multe gauri de dat cu atat e mai mare costul.Pentru astfel de prelucrari sunt de preferat masinile mecanice tip Trumph(punch machine)Si mai bine e ca atelierul sa aiba ambele masini, laser si punch sau o masina combinata(Trumph produce astfel de masini laser+punch)Nu am vrut sa fac reclama unei masini sau firme, am vrut sa se inteleaga procesele de producere a unui astfel de capac ornamental.@gabriele felicitari arata foarte bine realizarea mecanica :aplauze :da

Link spre comentariu

Prelucrările mecanice şi aranjamentul pieselor mari sînt foarte bune, peste orice posibilitate de amator. Am zis de mult că gabriele are fabrică.

O singură observaţie: aş fi vopsit totul negru, la fel ca trafo.

Link spre comentariu

Pai...daca vopsea totul in negru nu mai avea rost sa foloseasca inox. Facea totul din fier, mult mai ieftin. Se pare ca tocmai ideea de inox a stat la baza seriei.

Link spre comentariu

Acest amp trebuie sa sfideze timpul ....dtpdv....ca orice metal pretios ...din fier era muuult mai ieftin si nu prezenta mare interes,ar fi trebuit sa-l chem seria de fier :rade: care ca si potcoavele ruginesc....aluminiu nu se poate modela asa de bine :sparge: deci inoxul e sfint .Am multe fabrici in jurul meu........ba mai mult gasisem si cromare in negru dar nu garanta 10 ani....ex pt. cineva care ar locui in o vila la malul mari unde e umiditate cu sare :cry:

Link spre comentariu

pt. cineva care ar locui in o vila la malul mari unde e umiditate cu sare

:rade: pai aia au dare de mana! Isi permit sa schimbe 10 amplificatoare in 10 ani. In lipsa de alti clienti .... buni si astia! :ras: Nu ramane decat sa sporeasca numarul lor si sa stie de tine si treaba va fi buna in viitor.
Link spre comentariu

Cred ca aurirea costa scump si nu stiu daca mai gasesti cumparator cand ii spui cat a costat numai aurirea. Oricum cred ca la manelisti ar prinde chestia cu aurirea :rade: . Dar trebuie pus si o eticheta: Doar aurit! ca apoi mai sparg unii casa doar ca sa fure cusca crezand ca este din aur. Oricum multi stiu ca in domeniul audio unii baga multi bani deci isi pot inchipui ca poate fi facuta cusca si din aur :rade: . Si asa gauritul cred ca a costat ceva parale si se ajunge la faza: nu costa fata cat costa ata! Dar na, daca gaseste un client mai "gras" la buzunar poate vedem si inox aurit la gabriele.

Dar o intrebare gabriele : tu cind lucrezi la acest amplificator mai ai un ajutor pe langa tine sa te ajute sa-l manevrezi sau singur te muncesti? (52kg nu sta la indemna oricui sa manevreze si trafurile trebuie sa le pui din prima iar alea sunt grele nu saga) As fi curios cum il manevrezi.

Link spre comentariu

Cred ca aurirea costa scump si nu stiu daca mai gasesti cumparator cand ii spui cat a costat numai aurirea. Oricum cred ca la manelisti ar prinde chestia cu aurirea :rade: . Dar trebuie pus si o eticheta: Doar aurit! ca apoi mai sparg unii casa doar ca sa fure cusca crezand ca este din aur. Oricum multi stiu ca in domeniul audio unii baga multi bani deci isi pot inchipui ca poate fi facuta cusca si din aur :rade: . Si asa gauritul cred ca a costat ceva parale si se ajunge la faza: nu costa fata cat costa ata! Dar na, daca gaseste un client mai "gras" la buzunar poate vedem si inox aurit la gabriele.

Dar o intrebare gabriele : tu cind lucrezi la acest amplificator mai ai un ajutor pe langa tine sa te ajute sa-l manevrezi sau singur te muncesti? (52kg nu sta la indemna oricui sa manevreze si trafurile trebuie sa le pui din prima iar alea sunt grele nu saga) As fi curios cum il manevrezi.

Trafurile se monteaza la urma...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări