Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 O serie noua de amplificatoare ......in cazul de fata un final mono de 160w/4/8 ohm fara compromisuri Vedere sub "capota"..........la inceput de drum Voi folosi configuratie PP cu 6 finale EL509/2 si alte 3 tuburi pt. pre/driver(6H9C si 2x 6H8C) Toate transformatoarele,condesatoarele filtraj vor fi montate in cutii de fier si blocate in rasina epoxi . Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Probabil dupa seria inox va urma seria titan La ce tensiune alimentezi grupul de EL509 ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Am o intrebare: ce lungime au si la cate kg estimezi ca va ajunge in final un monobloc?Cred ca este obligatoriu ca viitorul proprietar sa-ti aduca adeverinta de la medic ca nu are problemele cu spatele ! Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Toate transformatoarele,condesatoarele filtraj vor fi montate in cutii de fier si blocate in rasina epoxi .Am demontat un transformator de iesire capsulat si turnat in rasina epoxi de la PrimaLuna. Cutia metalica in care statea traful era plina cu rumegus doar la suprafata era turnat un strat de 1-2 cm de epoxi. Practic traful statea in rumegus. Rumegusul e un bun izolator termic asa ca probabil si asta a ajutat la arderea lui.Rasina care se vede in poza are 1-2cm grosime: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050001.JPGhttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050006.JPG Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Toate transformatoarele,condesatoarele filtraj vor fi montate in cutii de fier si blocate in rasina epoxi .Am demontat un transformator de iesire capsulat si turnat in rasina epoxi de la PrimaLuna. Cutia metalica in care statea traful era plina cu rumegus doar la suprafata era turnat un strat de 1-2 cm de epoxi. Practic traful statea in rumegus. Rumegusul e un bun izolator termic asa ca probabil si asta a ajutat la arderea lui.Rasina care se vede in poza are 1-2cm grosime: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050001.JPGhttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050006.JPG Am eu fata de chinez...?? sau poate ma tradeaza numele de familie cum adica rumegus glumeam.....voi folosi o rasina speciala bicomponent cu (si) un bun transfer termic...Dimensiuni 300x280x650 greutate cca38Kg-42Kg Tensiunea anodica +550V.Bias mixt.Urmeaza seria argint,aur, platina..... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Nici nu ma asteptam sa pui rumegus... Pentru turnare te rog sa iei in considerare materialele siliconice. Acestea dupa intarire devin ca un cauciuc cu proprierati dielectrice bune si conductibilitate termica buna. Exemple ar fi multe, iata 2 exemple de la Farnell: http://ro.farnell.com/dow-corning/567-2 ... dp/1675169 http://ro.farnell.com/dow-corning/527-a ... dp/1675167 Vezi ca mai sunt greseli, de exemplu scrie ca: Dielectric Strength:15V/m, de fapt e 15KV/mm. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Folosesc rasina neagra pt transformatoare de HT made in Italy ......trebuie (sunt) sa fiu patriot si cutiile acum sunt la vopsit tot cu vopsea pe baza de rasina epoxidica pe bobinaj voi atasa si o protectie termica (termic cu contact normal inchis) ,de asemeni le voi inchide cu capace de fier cromate si prevazute cu gauri prin care vor trece torette..........am sa pun o poza daca cineva e curios. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Ar fi interesant daca nu va deranjeaza, sa vedem si noi cum arata trafurile. Pentru incepatori poate ne spune-ti si care ar fi unele din avantajele incapsularii trafurilor.Pe unelele le banuiesc dar cred ca sunt mult mai multe.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Ar fi interesant daca nu va deranjeaza, sa vedem si noi cum arata trafurile. Pentru incepatori poate ne spune-ti si care ar fi unele din avantajele incapsularii trafurilor.Pe unelele le banuiesc dar cred ca sunt mult mai multe.MultumescSigur peste o saptamina incep constructia lor(momentan astept miezurile C core) si am sa pun poze cu fazele de lucru si teste.Avantajele incapsulari :ecran cimp magnetic/electrostatic ,inzolare mecanica mai buna deci eliminarea in parte a vibratiilor catre sasiu automat zgomot f redus...Aspect placut,profesional.....protejat de loviri accidentale.....Dezavantaje: transfer termic redus (prin folosirea tolelor de f buna calitate pierderile in caldura sunt f mici dar si o supradimensionare scade riscul incalziri excesive si in acelas timp asigura un curent suficient fara caderi de tensiune semnificative la putere mare cu alte cuvinte tole cu pierderi mai mici de 0.8w/Kg ..greutatea(tole) unui traf alimentare avind in cazul meu cca12Kg) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Au aparut C-urile si nu numai De maine incep probele si la treaba Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Primele bucati ...am facut o comparatie in cea ce priveste inductanta folosind aceasi bobina pe tole diverse respectiv C-uri si tola normala E+I la prima rezulta inductanta de 2 ori mai mare.... In poza o parte din transformatoarele pe care le voi folosi la preu,in /out balanced pe trafo c-core.Doar filtrele vor fi asamblate pe tola E+I de 035 GO. Link spre comentariu
md_2910 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Trafurile dublu core arata super si intradevar inductanta este mult mai mare decat la cele E+I.Poate ne spui si noua de unde ai acele miezuri dublu core.Eu deabia acum cateva zile am mai vazut asemenea trafuri,a venit la mine un client cu un asemenea traf ,numai el stie de unde la luat,ca sa-i fac un alimentator pentru un amplificator cu un amarat de TDA 1557 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Da nu e nici un secret C-urile le cumpar de la o fabrica din Italia problema e ca nu accepta ordin mai mic de 80 bucati .... SP.EL.CO Srl se cheama sau cine stie poate fac si exceptii Link spre comentariu
md_2910 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Sunt sigur ca pentru mine special o sa faca o MARE exceptie Link spre comentariu
suat Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Grup buy? :daMesajul propriu conţine 13 caractere. Numărul minim al caracterelor pe care trebuie să le introduceţi este 15.deh, nu-mi place sa vb mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum