Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Seria inox....tube amplifier

Vizitator

Postări Recomandate

O serie noua de amplificatoare ......in cazul de fata un final mono de 160w/4/8 ohm fara compromisuri

Vedere sub "capota"..........la inceput de drum

Posted Image

Posted Image

Voi folosi configuratie PP cu 6 finale EL509/2 si alte 3 tuburi pt. pre/driver(6H9C si 2x 6H8C)

Toate transformatoarele,condesatoarele filtraj vor fi montate in cutii de fier si blocate in rasina epoxi .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

8

• adrian_pic

8

• ggg

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

Am o intrebare: ce lungime au si la cate kg estimezi ca va ajunge in final un monobloc?Cred ca este obligatoriu ca viitorul proprietar sa-ti aduca adeverinta de la medic ca nu are problemele cu spatele :rade: !

Link spre comentariu

Toate transformatoarele,condesatoarele filtraj vor fi montate in cutii de fier si blocate in rasina epoxi .

Am demontat un transformator de iesire capsulat si turnat in rasina epoxi de la PrimaLuna. Cutia metalica in care statea traful era plina cu rumegus doar la suprafata era turnat un strat de 1-2 cm de epoxi. Practic traful statea in rumegus. Rumegusul e un bun izolator termic asa ca probabil si asta a ajutat la arderea lui.Rasina care se vede in poza are 1-2cm grosime: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050001.JPGhttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050006.JPG
Link spre comentariu

Am demontat un transformator de iesire capsulat si turnat in rasina epoxi de la PrimaLuna. Cutia metalica in care statea traful era plina cu rumegus doar la suprafata era turnat un strat de 1-2 cm de epoxi. Practic traful statea in rumegus. Rumegusul e un bun izolator termic asa ca probabil si asta a ajutat la arderea lui.Rasina care se vede in poza are 1-2cm grosime: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050001.JPGhttp://dl.dropbox.com/u/3712780/Primaluna/P1050006.JPG
Am eu fata de chinez...?? :ras: sau poate ma tradeaza numele de familie :rade: cum adica rumegus :sparge: glumeam.....voi folosi o rasina speciala bicomponent cu (si) un bun transfer termic...Dimensiuni 300x280x650 greutate cca38Kg-42Kg Tensiunea anodica +550V.Bias mixt.Urmeaza seria argint,aur, platina..... :rade:
Link spre comentariu

Nici nu ma asteptam sa pui rumegus... :ras:

Pentru turnare te rog sa iei in considerare materialele siliconice. Acestea dupa intarire devin ca un cauciuc cu proprierati dielectrice bune si conductibilitate termica buna. Exemple ar fi multe, iata 2 exemple de la Farnell:

http://ro.farnell.com/dow-corning/567-2 ... dp/1675169

http://ro.farnell.com/dow-corning/527-a ... dp/1675167

Vezi ca mai sunt greseli, de exemplu scrie ca: Dielectric Strength:15V/m, de fapt e 15KV/mm.

Link spre comentariu

Folosesc rasina neagra pt transformatoare de HT made in Italy ......trebuie (sunt) sa fiu patriot :rade: si cutiile acum sunt la vopsit tot cu vopsea pe baza de rasina epoxidica pe bobinaj voi atasa si o protectie termica (termic cu contact normal inchis) ,de asemeni le voi inchide cu capace de fier cromate si prevazute cu gauri prin care vor trece torette..........am sa pun o poza daca cineva e curios.

Link spre comentariu

Ar fi interesant daca nu va deranjeaza, sa vedem si noi cum arata trafurile. Pentru incepatori poate ne spune-ti si care ar fi unele din avantajele incapsularii trafurilor.Pe unelele le banuiesc dar cred ca sunt mult mai multe.Multumesc

Link spre comentariu

Ar fi interesant daca nu va deranjeaza, sa vedem si noi cum arata trafurile. Pentru incepatori poate ne spune-ti si care ar fi unele din avantajele incapsularii trafurilor.Pe unelele le banuiesc dar cred ca sunt mult mai multe.Multumesc

Sigur peste o saptamina incep constructia lor(momentan astept miezurile C core) si am sa pun poze cu fazele de lucru si teste.Avantajele incapsulari :ecran cimp magnetic/electrostatic ,inzolare mecanica mai buna deci eliminarea in parte a vibratiilor catre sasiu automat zgomot f redus...Aspect placut,profesional.....protejat de loviri accidentale.....Dezavantaje: transfer termic redus (prin folosirea tolelor de f buna calitate pierderile in caldura sunt f mici dar si o supradimensionare scade riscul incalziri excesive si in acelas timp asigura un curent suficient fara caderi de tensiune semnificative la putere mare cu alte cuvinte tole cu pierderi mai mici de 0.8w/Kg ..greutatea(tole) unui traf alimentare avind in cazul meu cca12Kg)
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Primele bucati ...am facut o comparatie in cea ce priveste inductanta folosind aceasi bobina pe tole diverse respectiv C-uri si tola normala E+I la prima rezulta inductanta de 2 ori mai mare....

Posted Image

In poza o parte din transformatoarele pe care le voi folosi la preu,in /out balanced pe trafo c-core.Doar filtrele vor fi asamblate pe tola E+I de 035 GO.

Link spre comentariu

Trafurile dublu core arata super si intradevar inductanta este mult mai mare decat la cele E+I.Poate ne spui si noua de unde ai acele miezuri dublu core.Eu deabia acum cateva zile am mai vazut asemenea trafuri,a venit la mine un client cu un asemenea traf ,numai el stie de unde la luat,ca sa-i fac un alimentator pentru un amplificator cu un amarat de TDA 1557 :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări