Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Testare montaj

gcom61

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

2

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Doresc putin ajutor,si cer scuze anticipat pt intrebarea de nob.Montajul de mai jos(modificat cu paint) poate functiona,si in ce conditii?Tensiunea alimentare traf=220V~

Traful alimenteaza 555?Oricum,vei pierde tiristorul.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Doresc putin ajutor,si cer scuze anticipat pt intrebarea de nob.Montajul de mai jos(modificat cu paint) poate functiona,si in ce conditii?Tensiunea alimentare traf=220V~

Sa vad daca am inteles bine...vrei sa reglezi tensiunea la iesirea unui traf,al carui primar e alimentat printr-un tiristor,comandat cu un oscilator caruia ii poti modifica factorul de umplere...In primul rand ar trebui montat un triac in locul tiristorului,care altfel va conduce doar pe alternanta pozitiva...In al doilea rand spune la ce vrei sa folosesti montajul,ca sa-mi pot da seama daca ar avea sanse de functionare..In al treilea rand ai putea folosi o solutie des folosita in asemenea aplicatii,comanda tiristorului,sau a triacului printr-un oscilator de relaxare facut cu un TUJ...
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Poate folosi si 555,e ok(eventual alege varianta de alimentare ,de la 220, cu condensator),cu tiristor va avea factor de umplere numai in cadranul I sau numai in cadranul II;aplicatia concreta e bine de mentionat,altfel raspunsurile vor fi la modul general si bubuitura pt o aplicatie specifica la modul particular :rade:

Link spre comentariu

@pisica matache ; ati inteles bine,acest tip de alimentare se foloseste foarte des pt aprinderile electronice,insa as dori sa-l folosesc la un traf separator220V/120V.Detin cateva motoare de 0,4KW -1,7KW dar care lucreaza la frecventa de 400Hz (sovietice).Eventual o alimentare cu tiristori antiparalel.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

In aviatie se foloseste 400Hz...pt convertizoare de frecventa cauta si la EmilMatei.ro .Tracul este compus(in principiu) din doua tiristoare antiparalel.Eu ma retrag ,"pisica matache" stie mai bine cum e cu curentii alternativi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări