Vizitator b0ddo Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Buna! Detin un Receiver 5.1 Sony STR-DH500, 5*100W. Am cateva nelamuriri. Deocamdata am doar 2 boxe: o pereche de Sony SS-F6000. As dori sa imi fac un sistem home cinema. Problema mea e ca nu inteleg de ce as vrea sa cumpar o pereche de Sony SS-B1000, cand acestea au o putere de 2*60W. Nu ar fi mai bine sa iau inca o pereche de Sony SS-F6000, astfel incat sa ma bucur si de muzica stereo x 2? Se poate seta statia astfel incat sa imi dubleze semnalul stereo si pentru satelitii din spate? (asa ascultam muza ce un logitech z5500). Am vazut pe net ca toate sistemele 5.1, chiar si cele ulta hi-fi au 2 sateliti mici pe spate. Daca staia e 5*100W, nu ar fi pacat sa irosesc cate 40w de pe canalele din spate? Inca un lucru: este adevarat ca daca, comut reciverul pe stereo face punte si imi da o putere mai mare de 100W pe canal? Si peste tot am vazut ca boxele Sony SS-F6000 su putere maxima de intrare de 180W. Este vorba de 2 x 90W sau de 2 x 180W(se refera la pereche sau la fiecare boxa in parte)? Link spre comentariu
EDDIY Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 ..specificatiile se refera la fiecare unitate,deci '180w' pe fiecare incinta(foarte probabil este data puterea in peak),in legatura cu prima intrebare consulta manualul de intrebuintare al receiverului si ai sa-ti dai seama cum sa faci,iar pe modul stereo NU lucreaza in bridge,doar iti reda semnalul in acest format,deci nu mareste nici o putere,puterea RMS=5* 100w indiferent de setarea canalelor. si da,poti pune acele boxe si pe spate(rear), pe modul stereo ar trebui sa bage in ele acelasi semnal,deci cam ceea ce vroiai tu.. Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 In general, sistemele 5.1 cand sunt setate sa "scoata" stereo, dau semnal numai boxelor din fata; cele din spate se vor auzi cand sistemul va fi setat corespunzator (in functie de denumirea aleasa de fiecare producator: surround, spatial, 5.1, etc) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum