Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Procesor audio cu PIC16F887

Sigisman

Postări Recomandate

Buna seara, incerc sa construiesc schema urmatoare. In primul rand as vrea sa stiu daca este corecta in sensul ca partea hardware este "gandita" de mine.Partea de software pentru PIC nu exista si trebuie implementata. Mentionez ca nu am programat pana acum. Am reusit totusi sa imi construiesc un programator (jdm) care este si functional :d .In principiu PIC16F887 comanda TDA-ul prin 2 pini I2C (SDA si SCL). Pe display sa indice (pe rand, depinzand de comanda care o primeste), volum, balans, bass, medii, inalte, intrare, gain-ul la intrare. La apasarea butonului "Normal", sa revina la valoarea 0 corectorul de ton (bass, medii, inalte) si volumul la 10%. Dupa executarea oricarei comenzi display-ul sa indice volumul.Pe viitor as dori sa implementez si partea de telecomanda.Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.Marius N.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sigisman

4

• Rabulea Sergiu

1

• marius2006

1

• MatyC

1

Dupa parerea mea ai cam complicat schema, in privinta butoanelor. La final o sa-ti iasa aproximativ un pian nu un procesor audio.Incearca sa reduci numarul butoanelor.Eu in loc sa pun la fiecare functie un buton de + si unul de -, as pune doar 2 butoane de + si - si unul de selectare a functiei, asa reduci toata claviatura aia.Inspira-te din conceptul folosit la casetofoanele de masina in special care au control digital, si o sa vezi cum sunt facute functiile. Spor.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut, nu l-am facut inca din lipsa de timp. O sa ma apuc saptamana aceasta ...Mai intai o sa fac o placa de test cu display-ul sa vad cum se controleaza apoi o sa adaug niste push butoane, apoi sa studiez comunicarea I2C. E ceva de munca mai ales ca nu am programat pana acum dar ma va ajuta un prieten (sper). Mai degraba invat eu singur ca nu am cap ca sa nu imi ploua in gat! :ras: Atasez schema finala.Multa bafta!

Link spre comentariu

Prea complicata schema la ce trebuie. Foloseti 7 componente doar pentru alimentarea controlerului audio!!. Cu ce scop? Prin i2c banuiaesc ca contolezi tot ce trebuie, nu vad rostul ca uC ca conditioneze alimentarea unui dispozitiv subordonat (slave). Tastatura o vad mai eficienta in mod matricial. In afara de PIC16F877 ai la indemana si alt uProcesor?

Link spre comentariu

Am PIC 16F887 nu 877 -2 buc. si 16F84A - 1 buc. Am folosit acest uprocesor pentru ca au nativ protocol I2C (sper sa nu gresesc). Imi recomandati alt uprocesor?Multumesc, Marius N.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut ! Ai facut montajul ? Cum functioneaza ?

Salut, inca nu l-am facut. "Mesteresc" inca la el.

De curiozitate: 16f887 are clock internet de pana la 8Mhz...de ce ii pui quartz de 4Mhz?

Inca e in stadiul de proiect. Nu o sa folosesc neaparat quartz de 4 Mhz. Cred ca de 8 Mhz o sa folosesc pana la urma. O sa vad pe parcurs.O zi buna!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări