gabiz_ro Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 (De fapt mai multe probleme) La un MY68 de generatie mai veche (pare mai calitativ si rapid decat noile M68 ce le-am mai vazut) am probleme cu masuratorile. De exemplu la tensiune continuua,pe gamele mici e cat de cat OK dar pe masura ce se schimba sau schimb eu gama de masura totul e dat peste cap. Am deconectat intrarea in integrat,am lasat-o in aer dar aceleasi rezultate le-am obtinut si cu ea la masa: -pe auto indica -00.1mV cu ceva fluctuatii cu intrarea in aer. -pe 326mV indica -00.1mV cu ceva fluctuatii cu intrarea in aer. -pe 3.26V indica -0.008V -pe 32.6V indica -0.08V -pe 326V indica -00.8V -pe 1000V indica -8V Acum am masurat un acumulator incarcat,pe alt multimetru arata 1.336 -1.337V, pe al meu MY68 1.337V,schimband gamele manual am obtinut -pe 326mV eroare depasire limita,normal -pe 3.26V indica 1.337V -pe 32.6V indica 1.28V -pe 326V indica 00.7V -pe 1000V indica -7V Tensiunea de referinta ce iese din integrat este de 1.2V apoi prin divizorul cu semireglabil intra in el 0.326V Am incercat sa schimb gruparile de rezistente-condesatori de la cele 2 convertoare digitale cu altii de aceeasi valoare sau cu ce era dat in datasheetul integratului SC7001 dar fara mari diferente. Am incercat sa modific rezistentele din attenuator,cu ceva semireglabili multitura,dar abia facut asta si incercat un mic reglaj ce parea sa dea rezultate insa comutat pe masurare rezistenta era ca intr-o continua bucla de autorange. Tensiunile de alimentare sunt OK +3.3V din TL062 si -3.3V din convertorul lui. Din pacate,in timp ce lucram la el,l-am alimentat invers si TL062 s-a dus,cu TL072 nu a vrut dar cu LM358 pare sa mearga.Nu ar fi asta o problema ca s-ar rezolva cu un stabilizator de 3.3V,celalalt operational pare folosit la masurarea frecventei ce nu pare sa mearga. Eu presupun ca e integratul defect cu toate ca a suportat eroic multe suprasolicitari in timp. Dar poate cineva mai priceput ca mine vine cu vreo idee. Eventual daca are cineva vreo unul defect (display spart,carcasa ...) m-ar interesa sa cumpar acel integrat. Ca reglaje,daca este cineva interesat: -VR1 pt tensiunea alternativa -VR2 pt referinta -VR3 pt condesatori -VR4 probabil pentru frecventa,la mine nu are nici un efect Schema Datasheet SG7001 http://dc305.4shared.com/img/GvJiMxFY/0.8876839252570076/KAD7001_OK.pdf Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Am mai experimentat putin pe el.L-am facut sa nu mai aiba abaterea aia de 08,ajunsesem ca doar pe gama de 1000V mai facea putin,001 002 000 ...Trei rezistente din atenuatorul lui le-am facut cu semireglabili multitura.Reglat din ele l-am facut sa arate corect pe toate gamele de masura,mai putin pe 1000V insa acum nu mai masoara bine rezistente.Daca pun inapoi rezistentele lui masoara bine rezistentele dar nu mai masoara tensiuni.Asa ca ... ori altul ori poate gasesc vroedata sa schimb integratul. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Nimeni cu unul defect la care se poate recupera integratul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum