Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Original sau nu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

9

• wally_gatter

7

• kodor2001

6

• misuraelectronic

5

pai nu faci reclama ,aici se dezbate veridicitaea originii unor piese electronice , asa se pot include si distribuitorii.. sa stim de ce sa ne ferim, nu sa cumparam , ptr ca ptr a cumpara ar trebui sa lauzi un anume distribuitor , sa-i lauzi marfa respectiv preturile.. tot asa as putea sa dau si eu exemplu din apropiere de mine , e telezimexul din cluj , care nu se sfieste sa vanda fake-uri cu galeata..

Link spre comentariu

la mine in oras este un magazin care distribuie piesele telezimexului , magazinul e cam unicat de genul asta in judet , mai exista doar un singur magazin de piese electronice , dar acela are stoc limitat , si marfa fte putina , o slaba varietate de piese , dar acest magazin ia de la telezimex si vinde la pret de depozit nemtesc , spunand ca sunt aprovizionati din germania , dar piesele se vand asa cum vin de la telezimex... am indraznit sa deschid mai multe capsule de tranzistori toshiba si toti avea pastila de siliciu sub 1 cm patrat , asta e de 3mm x 3mm ca dimensiune.. asta in cazul unor BD317 care imediat dupa ce le-am alimentat intr-un amplificator au "zburat"... si tensiunea la care le-am alimentat era de doar 55V.. ulterior in acelasi montaj am pus tranzistori originali si au mers din prima fara nici o problema.. si la pozele postate recent , se vede ca firma IR e lipsa , pastila de silicon e lipita cu adezivul ala alb intalnit fte des la tranzistorii cu manufactura "pe vapor" , deci parerea mea e 100%fake

Link spre comentariu

Sint OK finalii, stai linistit.

Am avut de la aceeasi firma, cum ii ai tu (ma refer ca producator), comandati de la farnell, IRFP460, ar rezistat cu brio in smps, chiar m-am chinuit sa trosnesc 2 buc.

am indraznit sa deschid mai multe capsule de tranzistori toshiba si toti avea pastila de siliciu sub 1 cm patrat , asta e de 3mm x 3mm ca dimensiune.. asta in cazul unor BD317 care imediat dupa ce le-am alimentat intr-un amplificator au "zburat"... si tensiunea la care le-am alimentat era de doar 55V.. ulterior in acelasi montaj am pus tranzistori originali si au mers din prima fara nici o problema..

Pune ceva poze cu ei sa vedem, cei fake si cei OK...
Link spre comentariu

Sint OK finalii, stai linistit.Am avut de la aceeasi firma, cum ii ai tu (ma refer ca producator)

Sunt OK...adica sunt originali :nas: ? ... care-i mama (sau tatal :rade: ) lor? sauSunt OK ... is facaturi, da' au pastila mare?
Link spre comentariu

Sunt facaturi dar mai de calitate. Sigla aia poate duce pe multi in eroare. Daca ar fi originali ar trebui ca sigla de pe ei sa apartina unei firme cunoscute. Dar .... nu cred ca stie cineva carei firme apartine sigla de mai sus. Unele guri spun ca tranzsitorii de mai sus ar fi facuti de Vishay dar astia isi marcheaza tranzistorii cu un V (se vede si in poze si in data sheet-ul pus de un user mai sus). Sigla asta am vazut-o mai demult deci nu este noua.

Link spre comentariu

Cand ai spart tranzistorii de la IR ai vazut pasta alba in interior? Astia au pasta aia alba in interior care nu este folosita la cei originali.Leco are puse niste poze in care nici macar cel rusesc nu are pasta alba. Deci as zice ca sunt sub cele rusesti :rade: .

Link spre comentariu

Nici macar componentele de la o firma de piese nu sunt toate originale.Am luat de la ei LM 3886 care nici acum nu sunt sigur daca sunt sau nu orig, si niste LM318 care aproape sigur sunt chinezesti.Vorba lui HpaVictor - am mereu o strangere de inima cand trebuie sa imi vina piesele de la ei.Prefer sa cumpar - mai scump, fie din USA sau Australia, fie de la useri cunoscuti si de incredere de pe acest forum sau de pe diyaudio.

Link spre comentariu

Tranzistorii tai sunt toti cu aceasi sigla nu? Sigla nu poate sa iti spuna nimeni ce firma reprezinta => nu sunt originali. Ca sunt mai bine facuti este alta mancare de peste. Chiar si firmele enuntate mai sus nu stau sa sparga tranzistori sa vada ce si cum. Ei doar se aprovizioneaza nu produc. Daca nu esti multumit de calitatea produselor lor le poti inapoia si ei te despagubesc (am auzit care au returnat marfa inapoi si au primit banii). Deci pana nu iti ajunge marfa acasa si o testezi (eventual spargi sa vezi ce si cum) nu ai de unde sti ce cumperi.

Link spre comentariu

@ domnul djleco...citez...Sint ORIGINALI 100%....am incheiat citatul... :nebun: 1-- eu personal , consider ca v-ati facut de ris facind afirmatia de mai sus ...!2-- degeaba mai incercati acum sa dregeti busuiocul postind niste poze kilometrice unde ne aratati niste questii complet neinteresante in contextul discutiei noastre in cauza...! poate nu stiti , dar tema discutiei noastre este daca acele prapadite de irfp240 / 9240 sint sau nu originale , nu ne intereseaza citusi de putin poze cu tranzistoare rca facute cind era bunica fata mare...!3-- dupa ce am postat eu PRIMUL argumentele marcajului corect ...hop , ati postat si dvs repede poze cu tranzistoare aflate in posesia dvs , fotografiate de aproape , cu logo-urile originale de firma incercuite...! daca tot va considerati tare in domeniu , de ce n-ati facut aceasta inaintea mea , ma rog...?

Link spre comentariu

Ca un produs sa fie original trebuie sa aiba minim logo-ul corect al firmei pe el. Daca nu are logo-ul adevarat al firmei este clar ca nu poate sa fie original. Tu ai presupus ca tranzistorii tai sunt originali Vishay dar ai vazut care este logo-ul firmei Vishay pe alte tranzistoare.

La intrebarea ta: Cine o fi producatorul tranzistorilor de mai sus? Raspunsul meu ar fi: China si s-a pus un logo la oha care sa pacaleasca lumea. Firmele care produc tranzistori deja au fost enumerate si logo-urile lor sunt cunoscute. Daca logo-ul de pe tranzistoarele tale nu apartine nici unei firme consacrate care face tranzistori => ca sunt NO NAME dar totusi cu o anumita calitate.

Tu de exemplu cum ai intrat in posesia lor?

P.S. Doar nu crezi ca firma mercedes produce si masini la care le pune alta sigla decat sigla bine cunoscuta mercedes?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări