wally_gatter Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 ti-as spune , dar si eu stau in cumpana... cred ca sunt originali , avand in vedere bucata de siliciu in raport cu dimensiunea capsulei Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Sunt produse originale , dar GUNOAIE in audio , ca finali Ai auzit cumva , intamplator de bipolari ? Sunt perfecti ca finali....... Cauta si tu singurel oriunde pe net , vreo firma serioasa producatoare de echipamente audio care foloseste tranzistorii aia ca finali audio................ Mai ganditi-va inainte sa va ardeti singuri la buzunare , incercand sa faceti din KKT bici , care sa pocneasca fara sa stropeasca [/color] Cititi toate sfaturile de pe forum , va vor ajuta in alegerea unei solutii corecte ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Sint ORIGINALI 100%. Insa destinatia lor, nu o comentez! Chinezoii au omis (inca) sa mentina zona de contact,LUCIOAOSA si argintie (este mai ieftina solutia, decit o masca de profil), in locul zonei cuprate,zona de contact fizico-termic cu partea metalica a capsulei, cum sint cele originale. Sper sa nu le dau idei... Traiasca vremurile vechi, cind un BC 107 sau 177 costa 63,5 lei si un BD139 era 96 lei. Capul magnetic de Kashtan era 340 lei iar cel de Majak era 175 lei. Ce vremuri ar fi fost,daca era si internet atunci... I miss them! :cry: Spor la facut puscarii ieftine, pe BANII VOSTRI! O schema CORECTA si simpla insa nediferentiala pe intrare, este aceasta, dupa care MULTI au copiat si SIMPLIFICAT, ca "merge si asa" : Este singura schema (pe care o am) in care pe BUNE, finalii mos-fet sint folositi cum trebue (10V deschidere), bine ca modificari sint multe de facut, in special la superdioda, si mai departe va las tema de control... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 off topicnu stiu de ce dar in ultimul timp in loc sa se raspunda la ce intreaba initiatorul topicului se raspunde cu preferintele noastre personaledaca omu vrea sa foloseasca acei tranzistori este treaba lui,poate vrea sa faca experienteeu am impresia ca numai ideile noastre personale sau practica noastra este cea mai buna si noi cunoastem TOTUL despre amplificatoare si componentele din ele,restul sunt gunoaie,trancote,jeguride ce nu explicati ca degeaba se foloseste o super schema si componente de calitate DAR nu se foloseste o sursa buna de semnal si incinte pe masura,realizarea amplificatorului este IN ZADAR Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 avand in vedere bucata de siliciu in raport cu dimensiunea capsulei... tind sa-i dau dreptate celui de mai susoff topic: parca ti-am transmis personal opinia mea referitoare la bipolari vs mosi in domeniul audio Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 schema lui Leco daca are superdioda in bun contact termic ( nu electric ) cu radiatorul finalilor , va permite obtinerea unui curent de repaos suficient ( pe bornele ei sa putem regla intre 7 -10V pentru polarizarea MOSurilor , valoarea depinzand de tipul MOSurilor ) si intradevar o asemenea schema poate fi OK ( cvasicomplementara ) deoarece MOSurile P nu pot fi perfect complementare cu MOSurile N , dar chiar si asa sa nu va asteptati la performante extreme , deoarece raman capacitatile parazite grila-sursa de care nu poti scapa prea usor........desigur ca exista si exceptii , cum ar fi schema de foarte buna calitate a amplificatoarelor ECLER care au tot MOS in final , dar este o complicatie incredibila , ca te doare capul........ Mult mai simplu , cu bipolari in final , simetrie full complementara , dublu diferential eventual si cascod etc , gen ZAL , LECO , SAVA , POPESCU , LEACH , MOTOROLA , ROTEL , CREST , DYNA etc este o solutie moderna , simpla , la indemana , peste schemele cu " pedigry " adica ha-iend ( !!! ) gen Yamaha , Quad etc care sunt asimetrice din nastere...............dar unele chiar sunt bune , incredibil totusi , nu ? /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Concluzia ? Toata lumea are dreptate ! Fiecare face cum il taie burta........ Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Din seria, ORIGINALE, va prezint citeva, unele erau ok, altele strapunse:Le-am lasat la marimea oficiala sa puteti vedea atent pastilele de siliciu.Sa zica careva ca este vreuna FAKE, daca are curaj, pina si copia dupa IRFP460, oficial IR, este OK. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 1-- pozele postate de dl tragaciu sint absolut ilizibile , deci nu se pot trage concluzii pertinenteasupra originalitatii tranzistoarelor...!2-- daca este vorba despre aceleasi tranzistoarele pe care le vinde tot dl tragaciu intr-o alta postare , acolosint imagini mai citete si pot sa va asigur ca tranzistoarele respective nu sint niciodata in viata lor originale... iata si motivele...!singura firma din lume care detine patentele de fabricatie pentru irfp240 / 9240 este international rectifier din state...! ea a vindut initial licenta de fabricatie firmei fairchild semiconductors tot din state , urmind ca ulterior inca 2 firme sa-i calce pe urme lui fairchild...anumevishay sua --- care a si preluat o parte din portofoliul lui ir --- , plus samsung , coreea...!3-- marcajul la tranzistoarele originale international rectifier contine obligatoriu logo-ul i dioda r ... marcajul la tranzistoarele originale fairchild contine logo-ul f stilizat ...marcajul la tranzistoarele samsung contine logo-ul sec scris cu litere mari , iar marcajul la tranzistoarele originale vishay contine obligatoriu un v mare ...!4-- marcajul prezent in pozele dlui tragaciu nu contine nici un fel de v mare , ele contin un fel de b mare incrucisat cuun fel de 8 ...! dupa parerea mea , sint DOAR NISTE COPII CHINEZESTI facute --- sa zicem , dupa poza pastilei --- destul de bine...asta pina la proba contrarie , evident...! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Da , buna remarca ...... Doare pentru ca nu ai de unde sa stii pe ce dai banii cand comanzi tranzistori.................. nu este ca la piata , sa poti " pipai " marfa............ Daca azi comanzi , poate ai sansa sa fie OK , din stocurile producatorului autentic , dar maine ? Oare se mai repeta sansa ? Daca iti livreaza FAKEuri , ce te faci ? Pentru ca banii s-au pierdut............ Eu am lucrat destul de mult cu MOSPEC , si garantez ca nu au SOA la fel cu originalul ON / Motorola , poate in regim de auditii acasa sa faca fata , dar intr-un montaj PRO , chiar nu au ce cauta....singurii " mai cinstiti decat originalul " au fost FAIRCHILD , cu mult peste specificatiile SOA oferite de Toshiba ( celebrii 2SA1943 /2sc5200 ) i-am testat indelung , i-am supus abuzurilor , si apoi am inteles de ce BEHRINGER foloseste numai finali de la FAIRCHILD , la cat costa produsele lor , se faceau garantat de ras daca puneau finali FAKE ! Si se alegea praful de ( re ) numele lor..........dar , mai exista si alte firme extrem de serioase gen ON cu ultimul racnet pe glob ( i-au facut varza cu muci chiar si pe SANKEN.......) vedeti in atasament ca au Ft =35 MHz si senzor-dioda personalizata pentru bias ( polarizare probabil perfecta adica stiti voi , ha-iend.............! ) inclusa in capsula.................iar China nu are ( inca ) clona la asa OZN ! Este cu adevarat absolut INCREDIBIL !!! are Uce= 350V si SOA 4.5A / 50V si 1A / 100V adica exceptional la superlativ ( daca se poate spune asa ceva ) , pentru aplicatii gen clasa G , H , sau TD , EEE si nu numai .....etc dar probabil va fi doar pentru cunoscatori ( aviz amatorilor ) este chiar AUR de 24 K , doar ei vor intelege semnificatia ( si pretul ............) acelor parametri ! Sper sa va foloseasca aceste informatii , si sa nu cadeti in patima carcotelii , merita studiat subiectul !!! @misuraelectronic are mare dreptate , nu putem sti daca pozele au fost cu rea vointa facute cu un aparat foto de slaba calitate , sau daca sunt cu adevarat clone ......sau NU !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 nu putem sti daca pozele au fost cu rea vointa facute cu un aparat foto de slaba calitate , sau daca sunt cu adevarat clone ......sau NU !!!Ca suprafata pastilei de siliciu sint OK.Nu cred ca sint copii chinezesti de proasta calitate, insa poate sint facuti de alti producatori.Asteptam poze gen cum am facut eu... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Sint ORIGINALI 100%.... pentru sceptici sau novici in domeniu , iata si dovada spuselor mele...in link-ul urmator este prezentat modul cum se face marcajul la tranzistoarele originale vishay...http://www.vishay.com/docs/95226/to247.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Delectati-va ochii.Sa imi spuna cineva, daca este CEVA FAKE in ce prezint eu!Astept parerile si comentariile. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 si de unde iei tu originale? ca de la TME vin cu un pret exorbitant , cifre gen data stelara din star trek... am vrut sa-mi comand niste led-uri UV si pretul era de cel putin 3 ori mai mare decat in tara... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Din pacate DOAR farnell sau digikey, unde sint MULT mai scumpe decit la TME.Nu am incredere in TME din pacate, am luat doar 1 data de la ei si erau fake-uri, ma refer la niste tranzistori Toshiba,iar pentru ceea ce realizez eu, nu am cum sa risc nici macar 1 micron la kilometru cu , componente fake.Componentele originale costa, din pacate... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 si astea doua au reprezantanta in tara? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum