Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcl86pp

imreberes

Postări Recomandate

sunt un om cu multa rabdare , zic eu, si m-as si pune sa fac dar n-am miez destul de mare. cred ca in final aceste trafuri vor fi realizate de altcineva, iar eu o sa fiu bun de plata :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

20

• md_2910

6

• sonic11

6

• blue

4

Top autori în acest subiect

Tole se mai gasesc,este mai greu cu sarma de bobinat,cel putin eu ma lovesc deseori de aceasta problema.Acum vreau sa bobinez doua trafuri de iesire pentru un single ended cu PCL 86 si nu am sarma de 0,12 mm. :sparge:

Link spre comentariu

Oricum conductorul de 0,12mm nu este bun, ai nevoie de minimum 0,22mm ca sa iasa ceva bun, verifica din tabele si incearca sa alegi o densitate de curent intre 2,5 si 3 A/mm*, iar daca nu incap infasurarile pe fereastra miezului , trebuie sa treci la o tola mai mare , de fapt intodeauna , in cazul constructilor DIY se verifica pt cel putin doua tipuri de miez, posibilitatea de executie dictata de calcule

Link spre comentariu

Multumesc pentru atentionare,dar fereastra miezului are 1x4 cm,iar miezul are 7 cm patrati.Nu cred ca o sa-mi incapa daca bobiez cu sarma de 0,22,iar alte tole nu am.Este pacat de aceste tole sa nu fac nimic cu ele ,sunt fier siliciu :jytuiyu

Link spre comentariu

Nici macar sectiunea miezului nu este suficienta, un PP cu PCL 86 necesita minim 10cm* sectiune, optim ar fi cam 12-13cm* si aceasta din considerente de frecventa minim redata de aprox 30Hz si geometrie a ferestrei. Calculul de simulare este destul de simplu si daca este executat corect te scuteste de multe necazuri, dea lungul timpului am facut citeva sute de transformatoare totusi nu bobinez nimic fara acesta operatiune teoretica

Link spre comentariu

pentru userul Mikrosha

chiar acum a sosit postasul cu tuburile. au ajuns cu bine - impachetate exemplar fara nici o stricaciune. si ii multumesc si bonusul foarte mult. un UUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPP

mare userului din partea mea. :aplauze :aplauze :aplauze :aplauze

deja am tuburile pt un pp :freaza:

Link spre comentariu

Rectific fereastra este de 1x3 cm,le-am masurat astazi, dupa cum arata seamana cu tolele de la trafurile de cadre.Mentionez ca vreau sa fac un single ended cu PCL 86 ,cred ca 7 cm patrati sunt suficienti.

Link spre comentariu

dupa o pauza mare

inca nu am trafurile de iesire pt pp, si ca sa nu stau degeaba, m-apuc de un pcl86se.ca sa nu fie perfect nici acesta, am un traf interesant, ce am vrut sa pun de alimentare (http://electroassemblies.com/r-core.htm). traful e R50 dar tensiunile de iesire sunt de 18 si de 147 de volti. 147 e putin.trebuie sa caut altceva pt alimentare. trafurile de iesire pt SE incerc sa fac eu.sa vad ce pot sa fac. schema o sa fie aceasta: https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86Se#

Link spre comentariu

dupa o pauza mare

inca nu am trafurile de iesire pt pp, si ca sa nu stau degeaba, m-apuc de un pcl86se.ca sa nu fie perfect nici acesta, am un traf interesant, ce am vrut sa pun de alimentare (http://electroassemblies.com/r-core.htm). traful e R50 dar tensiunile de iesire sunt de 18 si de 147 de volti. 147 e putin.trebuie sa caut altceva pt alimentare. trafurile de iesire pt SE incerc sa fac eu.sa vad ce pot sa fac. schema o sa fie aceasta: https://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86Se#

Asa arata transformatoarele de iesire din montajul ultim pe care vi l_ati propus/gasit http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... _id=112242 adica dublu_C_corul cu tole SM65 ,acest cor merge exceptional pentru amplificatoare SE de mica putere.

Daca veti folosi in schimb tole E+I este bine sa majorati nr spire primar la 4000sp pentru o sectiune de 6-7cm_patrati(chiar 8cm_patrati) de miez(dar atentie in cazul diametrului de bobinaj primar de 0,18mm_efectiv fereastra minima va fi 12,5mm adica E12,5 sau chiar E14) ,intr_o astfel de situatie puteti obtine un amplificator SE de putere mica care totusi se va incadra in normele Hi_Fi.

Link spre comentariu

aveti un link undeva, unde sunt date dimensiunile tolelor E+I, in functie de marimea lor.Sper ca m-ati inteles. de ex daca am ceva tole E+I, printr-o masurare, uitandu-se intr-un tabel, sa stiu ce fel de miez am(E14,E18 , etc)

Link spre comentariu

aveti un link undeva, unde sunt date dimensiunile tolelor E+I, in functie de marimea lor.Sper ca m-ati inteles. de ex daca am ceva tole E+I, printr-o masurare, uitandu-se intr-un tabel, sa stiu ce fel de miez am(E14,E18 , etc)

Treaba sta cam asa : masori lungimea I-ului si inparti la 6 si obtii marca tolei deci o tola I cu lungimea de 84 de mm este de fapt un E14 si partea din mijlocul tolei 2x14mm=28mm, casa afli sectiunea inmultesti 28 x grosimea pachetului de tole, ex 28mmx40mm=1120=11,2 cm patrati.Mai exact imparti lungimea tolei la 3 si obti direct ce te intereseaza, ex 84/3=28mm.PS. E14=EI84, vei gasi si felul asta de notatie EIx
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări