Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcl86pp

imreberes

Postări Recomandate

Vizitator benusapc

Ciao Laci, daca nu merge decit in maghiara nici o problema, scrie si eu sau altcineva traducem cu cea mai mare placere.Szia Laci, ha csak magyarul megy semmi problema, irj es en vagy valaki mas szivesen at fordittyuk.

SziA ! Ide írhatok Magyarul ? A szóban forgó PCL86pp -vel kapcsolatban szeretnék segítséget nyújtani amennyiben ezt igényelné valaki ?Gyakorlatilag ezért merészeltem ide regisztrálni , de ha ez nincs valami oknál foga rendben akkor légy szíves szólj !Tisztelettel : CIROKL
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

20

• md_2910

6

• sonic11

6

• blue

4

Top autori în acest subiect

cred ca a fost autorul, a carui schema am postat-o aici.

Iti recomand acest transformator(in atasament) pe care eu l-am facut in mai multe exemplare si pentru care garantez rezultate deosebite. E(P)CL86 este o lampa faina in domeniul audio,insa nu poate fi maltratata asa precum lampile rusesti,este o lampa moderna si cam "inghesuita",o pentoda de putere si o trioda preamplificatoare. Daca este primul d-tale montaj cu tuburi ,iti recomand sa acorzi mare atentie transformatorului de iesire cum spune si (CEA MAI IMPORTANAT PIESA!) si bineinteles atentie intregului montaj mai ales ca se lucreaza cu tensiuni priculoase. Intreaba orice si speram sa te putem ajuta.Spor la treaba! :aplauze P.S pe doua trafuri de cadre nu-ti incap spirele pentru ceea ce doresti sa realizezi,iti trebuiesc tole E+I cel putin E16."Eu zic ca este binevenit pe aceasta sectiune a forumului si personal apreciez gestul de a sta la dispozitia celor care doresc amanunte legate de constructile lui"Si eu ii urez bun venit pe forumul nostru lui !!! :da :101
Link spre comentariu

mersi pt datele transformatorului.acum astept oferta de pret din partea lui DJ Dog. de unde se poate procura miez de fier? am gasit si la adelaida dar acolo era de ferita.http://www.adelaida.ro/index.php?cPath= ... 5c43dfa6b6oare aici nu se gasesc miezuri de ferita care sunt bune scopului propus?

Tole foarte bune sunt in miezurile ce echipeaza UPS-urile de la calculatoare,dar pentru sectiunea necesara aplicatiei d-tale se gasesc numai in cele de peste 500W,adica miezuri cu o sectiune de minim 16cmp. Este imposibil sa nu gasesti la d-ta in oras asa ceva din recuperari.
Link spre comentariu

datele trafului sm85 se incadreaza perfect pe un EI84 cu o grosime de 43mm a pachetului de tole, daca vrei te pot pune in legatura cu o firma de unde poti cumpara carcasa pt EI84 cu grosimea pachetului de 41mm tot ei il poate face la gata trafu bafta si spor la mesterit :101

Link spre comentariu

1. din pacate locuiesc intr-un sat sub 1000 de locuitori, deci ce se poate gasi din recuperari probabil ca e la mine 2.daca ma puneti in legatura cu firma nu strica. poate si altii o sa foloseasca de acest lucru

Link spre comentariu
Vizitator benusapc

Nem is gondoltam volna hogy az SM vasak ilyen nehezen beszerezhetőek Romániában ?

Mondjuk nálunk is egyre kevesebb kerül ki az amatőrök kezei közül , akinek van az vagy nagyon drágán adja vagy egyszerűen raktározza a szebb jövő érdekében hátha majd egyszer több lesz az ára.

Viszont a kimenő trafó az átméretezéssel lehet EI , vagy M magon is , természetesen valami jobb minőségű és jó régi sziliciumos vas a legjobb .

Mostanában tettünk kísérletet kimenő ügyben és az olcsóbb megoldás irányában mozdultunk el , a kísérletek azt igazolták hogy a toroid trafó is megállja a helyét egy HIGH END csöves erősítőben is mint kimenő trafó!

Az év végén építettem 2 darab EL84 pp -ét amiben már a kimenők gyakorlatilag toroidok voltak .http://picasaweb.google.com/benusapc/6P14PEL84PpEgyKicsitMaskeppen#5546465639740868930 ezek a kimenők gyakorlatilag használhatóak ebben a PCL86pp -ben is minden további módosítás nélkül , az illesztése ide is megfelelő

A toroid vasak egy -egy 150W magok amire mentek a megfelelő menetszámok .

Link spre comentariu

1. din pacate locuiesc intr-un sat sub 1000 de locuitori, deci ce se poate gasi din recuperari probabil ca e la mine 2.daca ma puneti in legatura cu firma nu strica. poate si altii o sa foloseasca de acest lucru

nu am pus numele firmei sa nu se considere rclama,o sa-ti las pe pm datele
Link spre comentariu

Tole de transformator mai poti lua si de la centrele de fier vechi,eu de acolo m-am mai aprovizionat,iar carcasele le poti face chiar tu cu putin efort sau poti da comanda la vreun bobinator. :ciuda:

Link spre comentariu

carcase pot sa-i fac eu gratis dar nu am material deocamdata,dar daca este dispus sa astepte putin pana fac rost de material.... sau daca vrea din carton (carton special de carcase) si apoi inpregnate pot sa-l servesc mai repede pe EI 84 se poate merge usor pana la 14 cm patrati

Link spre comentariu

1. pt sonic11 multumesc de mp

2.fac traducerea autorului din Ungaria si scuzati-ma ca pana acum n-am facut-o. deci iat-o

nu am crezut ca e asa de greu procurarea miezurilor SM in Romania.chiar si in Ungaria se poate procura din ce in ce mai greu,cine are ori vinde prea scump, ori tine in speranta de a-l vinde mai tarziu mai scump.

oricum traful de iesire poate sa fie si pe miez E+I sau M, dupa redimensionare, dar cel mai bun e ceva fier bun cu siliciu, vechi.

in ultimul timp am facut experiente in cazul trafurilor de iesire in sensul cautarii solutiilor mai ieftine. experientele au demonstrat ca in cazul trafurilor de iesire in amplificatoarele HIGH END cu tuburi se pot folosi si trafuri toroidale.

la sfarsitul anului am construit 2 PP uri cu EL84 in care trafurile de iesire au fost toroidale.

http://picasaweb.google.com/benusapc/6P ... 9740868930

aceste trafuri de iesire se pot folosi si in acest pcl86pp , fara nici o modificare. miezurile toroidale sunt de 150w, pe care au fost puse numerele de spire necesare.

sper ca am facut o traducere buna .

Link spre comentariu

da domnu autor are dreptate dar un asfel de traf toroidal este destul de scump, eu personal am cerut o oferta pt un traf lafel ca sata si ptretul........surpriza 42 euro :nebunrau: fara tva la domni de la PET....care constat ca sau ridicat cu pretenti de firma de renume alta firma cea care ti-am pus link catre ia mi-a cerut 24 euro pe carcasa bobinata + 4 euro pe tole(tole normale nu cu graunti orientati speciale pt audio) tot fara tva, dar poti s-o scoti la capat cu ei referitor la tva eu te sfatuiesc sa-l construesti tu, nu este atat de greu pe cum pare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări