Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcl86pp

imreberes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• imreberes

20

• md_2910

6

• sonic11

6

• blue

4

Top autori în acest subiect

am vorbit cu domnul care a realizat. mi-a spus ca ma ajuta si la realizare, momentan cu 2 trafuri de iesire pe miez sm85.problema mea e ca sunt incepator in domeniul tuburilor.

Link spre comentariu

am vorbit cu domnul care a realizat. mi-a spus ca ma ajuta si la realizare, momentan cu 2 trafuri de iesire pe miez sm85.problema mea e ca sunt incepator in domeniul tuburilor.

:rade: O sa fii surprins ca se lucreaza cu tuburile mai usor decat cu orice. Functionarea este foarte intuitiva. Se ard muuult mai greu ca tranzistoarele, lampa nu se arde din prima, "iti vorbeste"; Vezi anodul rosu, incearca sa-ti spuna "Bai, ce naiba faci?!". Si e bine ca incepi cu un PP, da rezultate mai bune din prima incercare decat SE. Din pacate PCL86 nu se mai fabrica, in comparatie cu alte lampi clasice pentru audio.

oarte "frumoasa" schema (in special partea cu defazorul sau "solutia" de alimentare anozi diferential..

Foarte interesanta ideea! Deci amplificatorul are de fapt doua cai de reactie negativa, una locala, pentru fiecare finala, si una globala.
Link spre comentariu

PCL 86 este o lampa facuta special pentru audio,din cate stiu eu.Iar un amplificator PP cu aceste lampi ar fii foarte intersant de vazut si mai ales de auzit pentru ca am si eu cateva lampi de acest tip.

Link spre comentariu

Autorul acestui amplificator are lucrari frumoase iar schema este simpla si eleganta, transformatorul este dublu C miez hypersil de aprox 13cm*, asa ceva am folsit si eu la un proiect SE cu Ra=8,2k si calculul meu pt numarul de spire (2560/80) coincide 100% cu al autorului pt acest miez, interesant... inductanta primarului este de 28H iar inductanta de pierderi de 5mH pentru un intrefier de 0,15mm si vei avea probabil 32-35H fara intrefier. Daca mai ai nevoie de alte informatii i-ti stau la dispozitie si felicitari pentru schema aleasa !
Link spre comentariu

mersi mult. in mod sigur o sa mai am intrebari.momentan caut tuburi pcl86. chiar astazi am adus 3 televizoare cu lampi. din pacate in numai 2 am gasit aceste lampi.deoarece lucrez in invatamant, acum stau prost cu finantele si trebuie sa folosesc cat mai multe piese recuperate.ma gandesc ca trafurile de iesire cadre n-o sa fie bune, nici chiar rebobinate . pentru alimentare , am ceva trafuri de alimentare din tv color pe lampi, dar sunt grele de tot. sper ca din cele 4 , unu tot o sa fie bun. ca tensiuni ma refer, numai sa reusesc sa dezleg firele.eventual daca stiti un furnizor serios cu preturi acceptabile pt lampi, v-as multumi

Link spre comentariu

Va urez succes! Ar putea fi o lucrare minunata, dar atentie! Poti fara mari probleme sa ai toate piesele, inclusiv lampile si soclurile pentru ele. Transformatoarele de iesire sunt niste componente foarte problematice. Din cauza lor poti "pierde tot" sau daca sunt bune, poti sa "cistigi" un sunet deosebit. Axeaza-ti cautarile ssupra acestor transformatoare. Desi sunt la iesire, cu ele incepi. Poti sa ai totul. Daca nu le ai pe ele, nu ai nimic. Sunt mai importante ca lampile.

Link spre comentariu

naam dat seama ca am scris vreo prostie. traful de iesire cadre are 20X21 mm deci 4,2 cm2.probabil prea mic. ce mai am acasa e transformatorul de retea a tv-urilor alb-negru cu consum redus. acesta are 6 cm2.din aceste trafuri am mai multe bucati. daca-mi spuneti ca nici unul nu este bun, trebuie sa fac comanda la ele.am si vazut mai multi care execut trafuri la comanda.eventual fac comanda vreunui "mester" dintre ele.numai ca nu stiu care cum lucreaza. eventual puteti sa-mi dati o sugestie, cine ma poate ajuta? dar acesta numai in cazul in care spuneti ca nici miezul de la traful de retea nu-i bun

Link spre comentariu
Vizitator benusapc

salutam de gand sa-l fac acest amplificator.ce parere aveti, ca eu am citit numai bune despre elhttp://picasaweb.google.com/benusapc/PCL86pp#

Bună ziua!M-am înregistrat să facă acest lucru în forum audio şi îmi cer scuze dacă nu înţeleg ceea ce scriu este de 100%, dar traducator google scriu pentru că eu nu înţeleg şi nu vorbesc limba!Întrebarea este dacă a existat ceva conexiune PCL86pp problema amperi şi este binevenit în măsura în care cunoştinţele mele, răspunsul este să-l!Laci / CIROKL /
Link spre comentariu

Întrebarea este dacă a existat ceva conexiune PCL86pp problema amperi şi este binevenit în măsura în care cunoştinţele mele, răspunsul este să-l!Laci / CIROKL /

Hell with Google Translate, I don't get a shit! Please remake this question in a foreign language that you know better, anything; There's a bigger chance for us to understand!Si vous ne connaisez pas la langue roumaine, vous pouvez aussi poser la question en francais!Мы не панимаем Google Translate, пожалуйста, говорите по-русский если вы не знаете по-румынский.
Link spre comentariu

Ciao Laci, daca nu merge decit in maghiara nici o problema, scrie si eu sau altcineva traducem cu cea mai mare placere.Szia Laci, ha csak magyarul megy semmi problema, irj es en vagy valaki mas szivesen at fordittyuk.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări