Electron Postat Octombrie 26, 2005 Partajează Postat Octombrie 26, 2005 Am in gand sa fac un amplificator cu PL 84 clasa A SE. Am si doua scheme, si nu stiu pe care sa o aleg. Dupa cum se poate observa schemele sunt cu EL 84, dar cum nu am asa ceva, sau am, dar sunt uzate, folosesc PL 84 care le am noi si la care am sa le alimentez filamentele la 12,6 V. Eu am pus ochii pe prima schema, care nu are feedback si pe care pot sa o folosesc in doua configuratii: trioda si pentoda. Sugestii? Link spre comentariu
Laurentiu Postat Octombrie 26, 2005 Partajează Postat Octombrie 26, 2005 Salut,Pentoda suna bine si are puterea de care zici = 5WTrioda suna si mai bine dar puterea scade considerabil.Oricum la puterea pe care o obtii trebuie sa folosesti niste boxe sensibile. Am incercat schema si pot sa spun ca ma declar multumit. Iti recomand sa te duci prin tirg si sa ochesti un radio gen CAPRI si sa folosesti trafurile de iesire si alimentare.Suna bine si cu PL84Succes Link spre comentariu
felixx Postat Octombrie 27, 2005 Partajează Postat Octombrie 27, 2005 Foloseste prima schema dar in configuratia trioda.Sunetul de trioda,contrar multor timpenii afirmate pe forumuri,nu se compara cu pentoda.Ca sa te lamuresti singur trage o privire la modelele de virf si cind zic de virf asa sa fie;cu ce sunt facute?......300B?Si ce daca ai mai putini W;fa-ti niste hornuri....si ai pus-o.Ideal ar fi fost sa fi imperecheat doua si sa le pui in paralel. Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 27, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2005 Cand am ales schema am zis ca vreau sa am cat mai putini condensatori in calea de semnal, care condensatori, dupa cum stiti, altereaza sunetul.A doua schema are si ea doar un condensator in semnal, e si ea trioda, dar are reactie negativa. Am si o schema cu finali paraleli dar e alta treaba. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 27, 2005 Partajează Postat Octombrie 27, 2005 Pl 84 are tensiunea de filament 15v. Datele de catalog sunt aici: http://tdsl.duncanamps.com/show.php?des ... WgNFZU1SNV Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 27, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2005 Multumesc! In rest e echivalent cu EL 84? Link spre comentariu
Electron Postat Noiembrie 4, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Cat priveste trafurile de iesire, stiu ca cele toroidale sunt injurate si rasinjurate datorita faptului ca pe la noi nu se gasesc miezuri de calitate superioara, plus ca pentru SE e necesar un intrefier care nu exista, DAR, daca as dubla sectiunea unui miez toroidal transformatorul s-ar mai satura la putere maxima? Intreb asta pentru ca nu am tole E+I suficiente, am doar unul de 12 cmp (tola subtire), pe care teoretic ar trebui sa-l impart in doua, ca sa-mi ajunga pentru 2 amplificatoare, dar tolele I sunt insuficiente pentru a realiza un pachet compact si complet.Nu pot face rost de trafuri de la radio-uri vechi, si de asta ma gandeam daca ar fi buna dublarea sectiunii unui miez toroidal. Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 4, 2005 Partajează Postat Noiembrie 4, 2005 Poti sa faci treaba asta foarte lejer si este si indicat mai ales ca o sa creasca raspunsul la frecventele inferioare.Poti face si cu toroidale DAR tot o sa ai acel fenomen de saturare al miezului pur si simplu doar pentru faptul ca ai tola proasta sau relativ proasta.Nu vreau sa te dezamagesc dar am auzit chiar acu doua zile un SE probat cu trafuri de la Petra si dupa aceea s-au schimbat trafurile cu cele cu tole EI si raspunsul a fost net superior.(nu mai vorbim de dinamica....omule parca il stringe de oua).La cele cu EI (pentru a nu satura miezul) alege o tola cu limba din mijloc mare,chiar daca sectiunea nu o sa mai para cit de cit patrata.Succes, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum