Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator imi recomandati?

rvrazvan

Postări Recomandate

Ma gandesc din ce in ce mai serios sa incep un mic proiect pe lampi insa cu cat studiez mai mult cu atat imi este mai greu sa imi aleg ceva anume. Cel mai mult ma sperie faptul ca trafurile si lampile nu sunt chair pe toate drumurile(in special transformatoarele, si apoi voltajele folosite. Vreau o schema simpla cu tuburi usor de gasit, eventual si o schema de amplificator de casti. Multumesc in avans :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rvrazvan

13

• sonic11

5

• Kosmin

3

• iulidan2

2

Top autori în acest subiect

Ma gandesc .... insa cu cat studiez mai mult cu atat imi este mai greu sa imi aleg ceva anume. ...... Vreau o schema simpla cu tuburi usor de gasit....

Eu nu prea inteleg ce ai studiat(mult ) pt ca aici pe forum sunt destule scheme de SE-uri si ai fi putut alege una/doua, incercai sa le intelegi cat de cat si apoi intrebai pe aici eventualele nelamuriri. PS. Foloseste functia "cautare", nu e greu.
Link spre comentariu

Probabil am nevoie de directii exacte nu de functia search. Si probabil nu doresc sa intervin in alte topicuri deschise de alte persoane sa intreb lucruri de care sunt poate doar eu interesat. Problema cu multe SE-uri este .... ca sunt multe. Iar eu vreau sa aleg una anume. Probabil nu am reusit sa aleg. Oricum multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

incearca ceva cu el 84 sau 6p14p sunt lampi nu foarte scumpe iar in legatura cu trafu nu este chiar asa de greu de construit iar 2...3w ii scoti si cu trafuri recuperate di aparate cu lampispor la mesterit :101

Link spre comentariu

Daca nu te poti hotari atunci... incepe cu o aritma (un se cu el84 abordat de multi useri)si vezi ce presupune toata treaba, adica lampi, trafuri, sasiu, cablaje etc.Acum depinde si ce vrei sa obtii si in ce scop vei folosi ampliful.Ai grija cu tensiunea anodica!(poate fi letala!!)

Link spre comentariu

Sunt sanse sa fii atat de multumit de o "Aritma" incat sa ramai la ea multi ani...si sa nu-ti mai doresti altceva. :da Fa-o fara sa te temi de esec, e prea simpla sa gresesti, si da satisfactii mari. Succes!

Link spre comentariu

Daca este cazul si raman la dansa o sa ii gasesc si o pereche. Poate chiar un menage a trois avand in vedere ca in sistemul meu de vis difuzoarele sunt open baffle cu crossover activ ... digital de preferat :)). Dar toate la timpul lor.

Link spre comentariu

Am gasit cateva kituri pe tubedepot.com la un pret accesibil cu EL84. Cu 2 respectiv 4 tuburi pe canal. Este usor de modificat schema de la 2 la 4 tuburi in conditiile in care transformatoarele sunt identice? In principiu nu se justifica sa iau cu 4 el84 pe canal(aprox 30$ diferenta pentru varianta stereo) dar mai invat modificand schema. Pot sa strang piesele pentru o configuratie asemanatoare la cost sustantial mai mic? (folosind piese recuperate) Tinta principala momentan este sa invat cate ceva despre lampi, deci puterea nu este tocmai relevanta cat timp cat pot sa tin costurile foarte scazute. Daca nu prefer unul din kituri de aici.

Link spre comentariu

Aveti grija insa, daca veti studia prea mult despre lampi... e [robababil sa ajungeti intr-o situatie in care.. va va fi foarte greu sa alegeti ceva anume.Exemplul meu.. vreau un pp el84. Nu stiam mare lucru de trafurile de iesire...si am ajuns la concluzia ca cel mai bun traf de iesire pentru mine PP e un traf... ceva mai special.. fara sa fi vazutpana acum pe forum o realizare similara. Incepe cu o aritma...;), inveti multe.Proiectul il voi finaliza

Link spre comentariu

Imi poate recomanda cineva o schema anume pentru aritma ? Ceva cat mai detaliat, eventual si cu detalii de executie.

Trafuri am vazut ca pot comanda de pe forum. Am sanse sa gasesc pe la televizoare si alte aparate exact ce imi trebuie sau este o pierdere de timp sa caut?

Link spre comentariu

Am mai vazut pagina asta dar eram pe fuga si nu am insistat. Dar pare sa contina cam tot ce am nevoie pentru primele teste. Transformatorul de putere pot sa il construiesc personal sau necesita totusi experienta mai serioasa. (nu am experienta in mai deloc vis a vis de transformatoare)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări