Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate vintage pe semiconductoare detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Da, mai erau prin tara magazine Technics-Panasonic. Pe vremea aia lucram ca merceolog si aveam posibilitatea sa umblu prin multe orase. Stiu ca la unul din aceste magazine  , din Bistrita , am stat intr-o dupa amiaza cateva ore bune salivand la ce era pe acolo . daca nu ma insel era prin anii 96-97 , abia aparusera TV -urile quintrix . Ma uitam si visam  .  Abia prin 2003 mi-am permis o linie Technics second hand , inca erau foarte scumpe dar am fost convins la un moment dat sa o cedez contra unei oferte de nerefuzat . Imi pare rau dupa ea acuma . Era deosebita , nu mai stiu exact codul dar radiatoarele finalilor erau cu racire cu lichid . O adevarata uzina cand i-am dat capacul jos asa de curiozitate .

Link spre comentariu

Eu mai am intr - o locatie un radiocasetofon portativ cu CD ( ma rog , daca ai muschi ... ) , cu boxe detasabile , telecomanda completa ( toate functiile ) si casetofon autorevers . Cu cap rotativ ... E ( aproape ) NOS , nu stiu daca a rulat 10 casete , 10 CD - uri , sau a functionat 100 ore cumulat . La vremea respectiva , a costat mai multe salarii ... l - am cumparat de nou , din magazin . Cand ajung , fac foto ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Modelul e mai deosebit ( zic eu ) , l - am ales dupa o matura chibzuinta . Bifonic ( 4 ampli )  , puternic , comenzi electromagnetice , RDS , ceas cu automatizari , telecomanda toate functiile , inclusiv programari si memorii etc . Nu ca n - aveam la ce asculta ... a fost legat de o conjunctura specifica . Asa arata ... pana la foto reale , una de pe net !

PANASONIC.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Scula de pe vremea cand se mai faceau scule. Actualmente , din ce am observat cumparand de curiozitate un radio Panasonic mai nou ... o mizerie fara nici o personalitate. Nu e cu nimic mai presus decat o chinezarie cumparata din piata cu max 50 de lei gen ,,vaxiba'' , ,,leotec'' , etc. Globalizarea , deh ! 

Link spre comentariu

Bine ca am apucat sa le vedem . Sa mai si avem ... , cat a fost interes , bani , ocazii etc . Despre cele de azi ... o chestie interesanta . Ma rog , cu continut absolut personal .  De prin 2000 , nu m - am mai oprit niciodata la un stand cu electronice . Oriunde ar fi fost , si orice ar fi prezentat . Singura exceptie , cand mai schimb TV - urile . Asta , daca nu gasesc la magazinele on - line . Ultima oara ... am luat un Sony mare . M - am dus cu lectia invatata ... a durat 10 minute . Am refuzat proba ( cutie sigilata ) , am cerut doar garantie extinsa ( cu inca 2 ani ) . In fine ... se schimba produsele , vremurile , oamenii ...

Link spre comentariu

Scula de pe vremea cand se mai faceau scule.

Mai de curind am vazut, pe un raft de magazin, un amplificator. Curios pe unde a ajuns tehnica audio, am cerut prospectul, sa vad ce si cum. Si m-am lamurit... bustean! In prospect erau trecute tensiunea de alimentare, puterea maxima, data in RMS, la x ohm, cite intrari are si...cam atit. Fara distorsiuni, fara banda de frecventa, fara impedante/sensibilitate la intrari fara...nimic! Cind l-am intrebat pe vinzator ce bada de frecventa reda la +/- 3 dB, s-a uita lung la mine si mi-a zis "pai nu vedeti, 220V si 50 Hertz!"

Link spre comentariu

Frumoase mai sant ... Oare ce s - o fi ales de Marantz ? Ca firma ... , mi - e lene sa caut ! Oricum , genul lor unic de prezentare s - a pierdut ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

După jumatatea anilor 80 calitatea a scăzut treptat. A fost cumparat de Philips dar criza economică si-a pus amprenta. Cele mai bune scule le-au scos in anii 70, o multitudine de serii cu caracteristici tehnice foarte diversificate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări