Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate vintage pe semiconductoare detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Acum 1 minut, Gigelizatoru' a spus:

Ar fi interesant si util de studiat, care "jucarii vintigi" se merita tinute, reconditionate, pastrate si nu doar, chiar muncite nu doar privite.

Cele din clasa de jos sunt prea putin atractive sub aspectul performatelor oferite, chiar daca sunt usor de reparat si poate unele chiar merita si mici imbunatatiri aduse, totusi prea putin ofera in final.

Cele din zona hi-end sunt deja scumpe sau cele care sunt ieftine la achizitie au o lista prea lunga de bube ce necesita remediere.

In multe cazuri au nevoie de componente foarte ciudate, greu de procurat.

Depinde de om Ion.

Stii cum se zice, gunoiul unora, raiul altora. Pentru unii  se merita tinut ceea ce aminteste de copilarie, parinti, etc , altii aduna pentru a prezenta ulterior nepotilor chiar daca sunt modele entry muncite, sa nu uitam pe cei care tin scule din dorinta de a le vinde ulterior----asta insemnand peste 10 ani----. Merita colectionat ceea ce este unic in felul sau, orice ar fi asta.

ps. Eu nu mai adun decat "germanii" si "setoane":rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din colectia de lemne:

philips.thumb.jpg.66baff79a2a32cc3b48d0f72a9cacb88.jpg

Radioul si pickup-ul sunt Philips, tranzistori cu germaniu, fabricatie 1969-1970 dupa seria de pe radio. Sunt neatinse de pistolul de lipit, doar pickup-ul a a avut nevoie de curatare si gresare. Lemnaria este germaneza.

Link spre comentariu
45 minutes ago, radasous said:

Din colectia de lemne:

philips.thumb.jpg.66baff79a2a32cc3b48d0f72a9cacb88.jpg

Radioul si pickup-ul sunt Philips, tranzistori cu germaniu, fabricatie 1969-1970 dupa seria de pe radio. Sunt neatinse de pistolul de lipit, doar pickup-ul a a avut nevoie de curatare si gresare. Lemnaria este germaneza.

Frumos, chiar imi place foarte mult!

Link spre comentariu
6 minutes ago, alcon said:

Frumos, chiar imi place foarte mult!

Este, intradevar, foarte frumos. Si are un sunet absolut innebunitor cu difuzoarele originale, plasate in partea jos, sub usa pickup-ului.

Link spre comentariu
41 minutes ago, flomar60 said:

Eu l-am vazut in realitate la colegul radasous... îți e frica sa-l atingi de frumos ce e!... si functioneaza ok! ... o achizitie de nota100! 

Pe fratele radioului (frate=magnetofon Philips N4418) l-ati vazut doar pitit la colt, asa arata cand aproape este activ:

2030510948_Philips2.thumb.jpg.9f6df8f25f56521d7ff42d488f0d6885.jpg

Magnetofonul a avut nevoie doar de cureaua de la tahometru, curatare si doua condensatoare suplimentare pe alimentarea motoarelor, avea putin zgomot de la perii. Am vrut sa schimb tranzistorii cu craci oxidati din preamplificari, dar m-a ajutat lenea sa renunt. In poza de pe mag este progenitura personala, viitor inginer aflat in productie la celebra fabrica Electronic, Telecomunicatii și Tehnologii Informationale Bucuresti.

Link spre comentariu

Sa-ti traiasca. Asta ramane dupa noi...troacele vin si se duc.Te invidiez ca i-ai gasit loc in casa aparatului.Arata bine, si imi inchipui si merge la fel.

Acum 4 minute, radasous a spus:

In poza de pe mag este progenitura personala

Editat de doru3160
Link spre comentariu
15 minutes ago, doru3160 said:

Sa-ti traiasca. Asta ramane dupa noi...troacele vin si se duc.Te invidiez ca i-ai gasit loc in casa aparatului.Arata bine, si imi inchipui si merge la fel.

Multumesc mult!

Radioul (...ca si restul de bunatati, inclusiv doua amplificatoare de test, boxe, un Sonet Duo, un Capri, aparatura de laborator, o barca pneumatica, un motor de barca, doua masini de scris, , ) nu este in casa, este la birou. Acasa am doar un Traviata, un portabil Nordmende si doua motoare de barca in curs de restaurare.

Editat de radasous
Link spre comentariu
1 hour ago, radasous said:

Toate merita tinute aproape, toate au cate o poveste. Oricum, la birou stau mai mult decat acasa :dans:

Da, am vazut si pe History la Pawn Stars si la American Pickers ca fiecare obiect trebuie sa aiba "o poveste" si acte de autenticitate, oricum, valoarea sentimentala conteaza!

Link spre comentariu
51 minutes ago, alcon said:

....valoarea sentimentala conteaza!

Cam asta e ideea, unele sunt anintiri ramase, altele sunt culese in momente ciudate, altele sunt obsesii personale. Financiar nu prea reprezinta nimic...

Link spre comentariu
On 1/15/2019 at 6:30 PM, gauss said:

Eu am avut ( si ) un Philips N7150 ... ca nou ! L - am instrainat cand am hotarat sa ma despart de aparatele cu rola ... Din pacate nu i - am facut foto , ca le - as fi postat !

O să pun cât de repede poze cu N7150. Îl doare tamburul dreapta dar e in stare bună. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări