Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate vintage pe semiconductoare detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Acum 9 ore, paul_ral a spus:

Solutie LOC de la Amway, o perie rotunda pentru detailing auto si uscare cu foen. Daca e nevoie, alcool izopropilic. 

Va salut domnu paul.

Am vazut ca sunt mai multe tipuri din acest produs.Exista solutie universala,pentru geamuri,pentru baie,bucatarie.Care dintre ele ati folosit?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

CTEPEO (DJL pentru cunoscatori) uite un Laser Disc (LaserDisc L.D.) pentru tine. Poza nu e grozava pentru ca a fost facuta prin vitrina dughenei si au aparut tot felul de reflexii, dar iti faci o idee! Arata foarte bine si se vinde pentru numai 50 de GBP! Plus transportul din UK in RO.

LD.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai jos aveti imagini si un filmulet cu deck-ul Dual C 824"

3 head/2 motors full logic mechanism" , fabricat in Japonia, circa 1981,in stare aproape perfecta de functionare. Dupa cum vedeti si din imagini componentele sunt aproape toate japoneze, cateva integrate Texas Instruments din Singapore. Microprocesorul are logo-ul "Dual " pe el, cel mai probabil facut la comanda si el, tot in  Japonia. Are curelele originale, si dupa cum se poate vedea din filmulet capetele si rola presoare arata superb. Foloseste pentru inregistrare/redare modelul M&X hard permalloy fabricat de catre Canon.

Inregistrarea o face la fel de bine ca si redarea.

Singura lui "buba" este butonul de stop, care nu actioneaza solenoidul de coborare a capetelor in timpul redarii... daca este pusa pauza apoi se apasa stop totul decurge normal in schimb... foarte ciudat, poate o fi din cauza catorva condensatori? ca tot e amuzant sa dam vina pe ei pentru orice; dar nu imi imaginez ce ar fi in neregula cu mecaninca din moment ce exacuta comanda foarte bine daca pun paza apoi stop... in fine, nu ma deranjeaza acum prea mult.

Ah si inca ceva de ordin estetic: desteptii de la Fan Courier mi-au lovit coltul de la panoul frontal... destul de tare aparent pentru ca m-an chinuit sa-l indrept...cat de cat. Le-am "multumit" destul cand am vazut...

Si video-ul

(PS.: "amplificatorul" este un receiver Grundig RTV 650 iar boxele de bubuie pe fundal sunt modelul "Pop" fabricat de Electronica noastra romaneasca, achizitie din targul de vechituri... si trebuie sa spun ca suna superb, nedesfacute, cu filtrele originale, indiferent ce ar spune unii si altii, am incredere in propriile urechi):

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Editat de Sorin - Viorel Mares
Link spre comentariu

Calculator CORAL 4030 in rack de Felix M-18:

felix.jpg

In poza are probleme cu transferul datelor de pe unitatea de banda magnetica si a trebuit diagnosticata damblaua.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Yes!!!Am reusit să găsesc perechea Kenwood-ului KT-3500: amplificatorul KA-2500. Mă bucur ca e funcțional, fără zgârieturi și butoane lipsă. Nu e perfect, îi lipsește un picioruș, masca becului ON, a necesitat efectuarea unor mici reglaje deoarece un canal se încălzea mai tare, va intra in proces de curățare, inlocuire a electroliticilor, semireglabililor și tranzistoarelor low-noise, deoarece celebrii black-foot 2SC458 au piciorusele oxidate.

sBbc0Cs.jpg

LomWvDC.jpg

I6XiBRJ.jpg

YM6JLrx.jpg

oABJ7CA.jpg

9tU8Ir7.jpg

Link spre comentariu

Nu știu dacă trebuie umblat la electrolitic japonezi, eventual după măsurători mai elaborate

, am electrolitic Matsushita 5x20uF din TV Național și e perfect și acuma.....

Valoarea este data și de piesele originale..... 

În rest am 2 radiouri diferite Miorița, încă nu am avut timp sa le verific, cum nu colecționez decât cu tuburi, poate le propun pt achiziție patronului restaurantului cu același nume.... Dacă nu-i trebuie o sa le scot la vânzare..... 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

Nu știu dacă trebuie umblat la electrolitic japonezi, eventual după măsurători mai elaborate

, am electrolitic Matsushita 5x20uF din TV Național și e perfect și acuma.....

Valoarea este data și de piesele originale..... 

În rest am 2 radiouri diferite Miorița, încă nu am avut timp sa le verific, cum nu colecționez decât cu tuburi, poate le propun pt achiziție patronului restaurantului cu același nume.... Dacă nu-i trebuie o sa le scot la vânzare..... 

@УсилительPai , v-as ruga sa imi spuneti un pret pentru un Miorita cu potential restaurabil. 

@paul_ral Mai sus , v-as recomanda sa nu inlocuiti tranzistori doar pentru faptul ca ar avea terminalele oxidate .

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări