Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte pal melaminat

pid

Postări Recomandate

se poate lipi palul melaminat (cred ca asha se zice la cel cu furnir pe el) cu vre-o solutie?stiu ca exista pal nemelaminat si e mai ieftin..... dar trebuie sa fac ceva mobila prin casa si raman cateva bucati de pal shi parca nu ash cumpara o coala intreaga de pal doar pentru un subwofer........nici nu ash vrea sa dau stratul de melamina jos unde trebuie lipit caci nu prea mai ies dimensiunile ok!ceva sfaturi sau trebuie sa iau coala intreaga de pal nemelaminat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

2

• cr1stache

2

• pid

1

• adi_0106

1

Top autori în acest subiect

Eu am folosit Bison Kit pentru lipirea PAL-ului melaminat. Chiar daca am pus si suruburi cred ca era suficient acest lipici. Am incercat sa dezlipesc o bucata facuta de proba si s-a dezlipit cu rupturi de material. Bison KIT-ul trebuie sa fie galben si are miros de diluant(acetona), E un amestec de prenadez cu silicon clasic la consistenta.

Link spre comentariu

Pentru imbinarea placilor din pal se pot folosi dibluri. Am un amic care lucreaza la o fabrica de mobila si imi mai face cate o cutie cand am nevoie si am constatat ca metoda e f. buna.Aracetul este un bun adeziv, daca e de calitate. Asta cu "s-a dezlipit melamina" e universala, oricum palul e un material destul de slab d.p.d.v. al rezistentei si un adeziv in general lipeste mai bine decat ar fi lipite intre ele fragmentele, aschiile de lemn din PAL.Eu insumi am confectionat candva mese de biliard si imbinam ramele cu aracet. Intrucat a trebuit sa montez o masa undeva si nu era spatiu pentru a o introduce, am demontat rama, bineinteles s-a dezlipit melamina si a fost destul de greu sa o fac la loc fara sa se cunoasca. De fapt, nu am mai reusit sa o fac sa arate cum era.Asta cu aracet. Asa ca solutiile scumpe, a caror calitate nu o contest, pot avea echivalent in altele mai ieftine. Deseori anumite firme scot sub nume diverse produse traditionale.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Decat sa folosesti adeziv mai bine folosesti holsuruburi sau eurosurburi (niste suruburi sbeciale pt lemn) sunt doua posib cu coltare metalice (se gasesc la orice magazin de mobila depozit de pal )pe care le prinzi cu nishte holsuruburi sau folosind eurosuruburi dai gaura in ambele placi si bagi surubul mie mi se pare mai eleganta metoda cu holsuruburi si in plus poti sa le desfaci de cateva ori fara sa se strice nimicp.s. iti trebuie bormasina

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări