pid Postat Octombrie 26, 2005 Partajează Postat Octombrie 26, 2005 se poate lipi palul melaminat (cred ca asha se zice la cel cu furnir pe el) cu vre-o solutie?stiu ca exista pal nemelaminat si e mai ieftin..... dar trebuie sa fac ceva mobila prin casa si raman cateva bucati de pal shi parca nu ash cumpara o coala intreaga de pal doar pentru un subwofer........nici nu ash vrea sa dau stratul de melamina jos unde trebuie lipit caci nu prea mai ies dimensiunile ok!ceva sfaturi sau trebuie sa iau coala intreaga de pal nemelaminat? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 26, 2005 Partajează Postat Octombrie 26, 2005 Eu am folosit Bison Kit pentru lipirea PAL-ului melaminat. Chiar daca am pus si suruburi cred ca era suficient acest lipici. Am incercat sa dezlipesc o bucata facuta de proba si s-a dezlipit cu rupturi de material. Bison KIT-ul trebuie sa fie galben si are miros de diluant(acetona), E un amestec de prenadez cu silicon clasic la consistenta. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 26, 2005 Partajează Postat Octombrie 26, 2005 Eu am folosit Moment Wood super 3 si am avut aceleasi rezultate ca si bogdan69 la dezlipirea bucatii:pur si simplu a dezlipit ( rupt ) melamina de pe pal. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 27, 2005 Partajează Postat Octombrie 27, 2005 Pentru imbinarea placilor din pal se pot folosi dibluri. Am un amic care lucreaza la o fabrica de mobila si imi mai face cate o cutie cand am nevoie si am constatat ca metoda e f. buna.Aracetul este un bun adeziv, daca e de calitate. Asta cu "s-a dezlipit melamina" e universala, oricum palul e un material destul de slab d.p.d.v. al rezistentei si un adeziv in general lipeste mai bine decat ar fi lipite intre ele fragmentele, aschiile de lemn din PAL.Eu insumi am confectionat candva mese de biliard si imbinam ramele cu aracet. Intrucat a trebuit sa montez o masa undeva si nu era spatiu pentru a o introduce, am demontat rama, bineinteles s-a dezlipit melamina si a fost destul de greu sa o fac la loc fara sa se cunoasca. De fapt, nu am mai reusit sa o fac sa arate cum era.Asta cu aracet. Asa ca solutiile scumpe, a caror calitate nu o contest, pot avea echivalent in altele mai ieftine. Deseori anumite firme scot sub nume diverse produse traditionale. Link spre comentariu
cr1stache Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Decat sa folosesti adeziv mai bine folosesti holsuruburi sau eurosurburi (niste suruburi sbeciale pt lemn) sunt doua posib cu coltare metalice (se gasesc la orice magazin de mobila depozit de pal )pe care le prinzi cu nishte holsuruburi sau folosind eurosuruburi dai gaura in ambele placi si bagi surubul mie mi se pare mai eleganta metoda cu holsuruburi si in plus poti sa le desfaci de cateva ori fara sa se strice nimicp.s. iti trebuie bormasina Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Adezivul se poate folosi pentru etanseizare, plus ca daca lacile sunt prinse cu holtzsuruburi creste rigiditatea. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 fara aracet o sa rezoneze de toti dracii. nu este buna solutia. Link spre comentariu
cr1stache Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 daca le faci cu simt de raspundere nu rezoneaza nimic Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Noiembrie 15, 2005 Partajează Postat Noiembrie 15, 2005 scuze pt. off topic, dar siliconul este bun la etanşare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum