Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RASINA EPOXI

Vizitator fanica33

Postări Recomandate

Vizitator fanica33

De unde ati facut rost de rasina epoxi pt turnarea magnetilor in rotor ? Ma adresez celor care au facut practic acest lucru , si va rog sa ma scutiti de replici de genul " cauta si tu pe gogu , ce e asa greu " . As dori raspuns concret cu furnizor , locatie si eventual pret . Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CIBY2

2

• mikella

1

Polidis, Rompolimer, PolicolorIntra pe site-urile lor si vezi ce si cum.Polidis-ul vinde si cantitati mai mici, dar cantitatea minima este conditionata de 1kg de intaritor, adica daca raportul de amestec este de 1 parte intaritor la 2 parti de rasina, cantitatea minima este de 1kg+2kg. Si sa stii ca au preturi de preturi. Mai multe amanunte gasesti pe un forum de "barcaholici", ei folosesc aceasta rasina pentru barcile din placaj.Si o oferta Polidis, cam veche, cei drept, dar nu cred sa se fi modificat semnificativ.[attachment=0]Tarif2008-compozite1.pdf[/attachment]Parca tot Polidis-ul are si un forum, unde vei putea pune intrebari si primi raspunsuri la problemele ce te intereseaza.

Link spre comentariu

http://www.e-piese.ro/shop/adeziv_epoxi_universal.html

Vedeti aici ,adeziv epoxy.Acum nu stiu ce cantitate va trebuie si daca va convine la pret.

Mult succes!!

Da, asa este, dar asa ceva se gaseste si la magazinele cu materiale de constructii si supermarketurile de profil.

Dar din exprimarea colegului Fanica eu am inteles ca ar avea nevoie de cantitate mai mare.

Vreau sa fac o rectificare la postul anterior, se scrie Polydis si nu Polidis. Scuze pentru eroare. Kitul de rasina epoxidica se vinde la acestia cu 250 ron si contine 3,3 kg rasina si intaritor.

Iata si forumul unde se poate pune intrebari http://www.polydis.ro/forum/viewforum.php?f=2&sid=711c56323654b24c2be7ad0a1ceb1524

Alta rasina ce poate fi folosita la constructia generatoarelor pentru eoliene este rasina poliesterica. Comerciantii de epoxidica vand si din aceasta, dar pretul este mult mai mic.

Inca o sursa de poliesterica http://www.okazii.ro/catalog/51843059/rasina-poliesterica-pentru-fibra-de-sticla.html cu mentiunea ca trimite si prin posta cantitatea dorita iar pretul este ok.

Alta sursa o reprezinta magazinele de piese auto unde se vand kituri la 750 de grame cu intaritorul aferent si o bucata de tesatura de fibra de sticla. Se foloseste pentru reparatiile caroseriilor.

Sper ca in momentul in care te vei hotari ce-ti trebuie vei sti de unde sa cumperi.

Si pentru ca vad ca esti incepator in lucrul cu rasinile sintetice trebuie sa-ti tin un curs de protectia muncii, de fapt cateva atentionari pentru evitarea accidentelor cauzate de nestiinta.

Rasina poliesterica este formata din trei componente: Rasina propriuzisa (proportia cea mai mare), acceleratorul si intaritorul.

De regula rasina se vinde gata amestecata cu acceleratorul si se numeste rasina poliesterica preaccelerata, varianta pe care ti-o recomand.

In cazul in care vei cumpara toate cele trei componente vei amesteca prima data rasina cu acceleratorul, urmand ca in momentul folosirii sa pui in amestec si intaritorul.

Niciodata nu se va amesteca acceleratorul cu intaritorul! Reactia chimica la concentratiile la care se vand este exploziva!!!! Mare atentie!!!

In timpul polimerizarii se degaja multa caldura, mai ales daca s-a pus prea mult intaritor. Deasemenea se degaja gaze toxice, in special stiren care este si foarte inflamabil. Din aceasta cauza focul deschis si tigara nu fac casa buna cu rasina. Se va lucra in spatii deschise, bine ventilate sau in aer liber.

Polimerizarea se face de la o anumita temperatura in sus, de regula 15 grade celsius, dar nici temperaturile prea ridicate, peste 30 grade, nu sunt bune. De fapt temperaturile reduse maresc semnificativ durata polimerizarii. Datorita degajarii de caldura in combinatie cu temperatura ambianta stirenul degajat se poate autoaprinde.

Se prefera pentru lucrul in aer liber zilele insorite de primavara toamna sau diminetile si serile de vara, exclus iarna.

Sper ca nu te-ai speriat asa de tare incat sa renunti la proiect. Pana si alcoolul este mai periculos, dar nu se sperie nimeni de el, chiar este foaaaaarte iubit! :da

PS

Pentru diluare sau pentru spalat sculele, eventual hainele, de rasina poliesterica inca nepolimerizata se foloseste acetona. Dar cum acetona este o substanta aflata sub regim special, fiind un precursor in "industria drogurilor", comercializarea se face tot in regim special. Se poate procura totusi, in cantitati mai mici de la parfumerii, pentru diluarea sau curatarea ojei. Se mai poate incerca si folosirea otetului.

Link spre comentariu
Vizitator fanica33

Mersi fain , CIBY2 . M-am si uitat pe site-ul lui Polydis , cred ca e firma serioasa si intr-adevar vinde si cantitati mici . Prefer rasina epoxi deoarece are proprietati mecanice si termice superioare poliesterului . Deasemenea si bobinele statorului eolienei trebuie turnate in rasina iar statorul se poate incalzi foarte tare . Sfaturile din raspunsul tau sunt binevenite si voi tine cont de ele . Ma bucur ca mai sunt si oameni seriosi si saritori ca tine care nu se sfiesc sa ajute :aplauze . Am sa revin cu detalii in cazul in care cumpar rasina .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări