high_voltage_tm Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Am verificat cablul dintre placa de bază și diplay (măsurat continuitatea fiecărui fir în parte), pare OK. Verificat optic și digital (adică cu ochiul și degetu') celelalte componente; nu am observat nimic ciudat. Placa video e nVIDIA GeForce 8400M G N-am mai întâlnit genul ăsta de simptom, dar cred că de vină e LCD-ul (panelu în sine); placa video n-aș prea crede să fie... are ventilație bună și funcționează mai rece decât ar fi de așteptat la un laptop. Pe monitor exterior se vede perfect. Niște păreri? Am vrut să reglez baleiaju pe verticală, da nu-i găsesc rotița... Link spre comentariu
2informaticos Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 N-ai ce "rotita" sa invarti, este vorba de o procesare digitala...In majoritatea cazurilor este o problema de lipituri la procesorul video. Cu toate astea, eu am intalnit un HP dv2000 care avea probleme cu ecranul; imi afisa 3 imagini pe stanga si 3 pe dreapta. Am probat alte 2 ecrane si se vedeau bine. Din pacate nu am avut la indemana alta placa dv2000 sa probez ecranul dubios, dar nu vad ce altceva putea fi, daca alte 2 mergeau perfect... Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Hai mai! Faza cu baleiaju pe verticala era evident o gluma. Imi adusesem aminte de televizorul AN al bunicilor, la care trebuia mereu sa invart de o tija care iesea in spate prin capac, sa nu mai "sara" imaginea. Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Problema e chipul Nvidia si bilele lui fara plumb Se poate rezolva prin reballing sau reflow ,am scris un mesaj pe acest subiect la pagina 6(topic reballing) poate iti este de ajutor. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Problema e chipul Nvidia si bilele lui fara plumb Se poate rezolva prin reballing sau reflow ,am scris un mesaj pe acest subiect la pagina 6(topic reballing) poate iti este de ajutor.Este posibil sa mearga bine pe monitor extern si pe al lui nu? Nu stiu,intreb Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 nu fii sigur ca e cipul graficuite un exemplu cu probleme viewtopic.php?f=27&t=69129cu toate ca ii pun alta placa video aceiasi problema Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Problema e chipul Nvidia si bilele lui fara plumb Se poate rezolva prin reballing sau reflow ,am scris un mesaj pe acest subiect la pagina 6(topic reballing) poate iti este de ajutor. Stiu mesajul tau din topicul de sus, foarte interesant si util!Totusi, chiar asa de frecventa sa fie problema asta cu dezlipirea chip-urilor?! Credeam ca apare mai ales la modelele cu video onboard, care de obicei au si racirea deficitara. Dar daca se manifesta si la modelele care nu sufera de socuri termice/mecanice... atunci chiar ca sucks La laptopuri nu m-am bagat niciodata, nu cred ca or sa surclaseze vr-odata un desktop la nici un capitol si nici nu le vad utilitatea... foarte putini din cei care le cumpara au cu adevarat nevoie de ele; adica de mobilitatea pe care o ofera, ca alt avantaj nu gasesc. Am avut si eu in gand sa cumpar unul, doar pt. ca avea un pret destul de bun (cu o mica problema) si daca nu gaseam sa-l repar, tot nu ieseam in pierdere. Insa in ultima vreme tot mai multi cunoscuti apeleaza la mine cu dracii d'astea; de, daca le-am reparat aspiratorul sau calculatoru' precis ma pricep si la laptopuri.:dsgfdsDin pacate nu sunt minitehnicus si unde nu ma pricep nu ma bag... tot ce pot fac, e sa intreb in stanga-drepta la cei care au experineta in domeniul asta, mai aflu si eu lucruri interesante si sa le spun si lor "ce zice gura lumii". O sa fac cumva sa incerc placa aia pe alt laptopo si daca tot asa face, asta e... il dau inapoi si bonus cateva numere de tel. de la service-uri. all Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Problema e chipul Nvidia si bilele lui fara plumb Se poate rezolva prin reballing sau reflow ,am scris un mesaj pe acest subiect la pagina 6(topic reballing) poate iti este de ajutor.Este posibil sa mearga bine pe monitor extern si pe al lui nu? Nu stiu,intreb da e posibil pentru ca gpu are doua iesiri una analogica vga pentru monitor extern si una digitala pentru controlul direct al unui lcd , ele functioneaza independent Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Problema e chipul Nvidia si bilele lui fara plumb Se poate rezolva prin reballing sau reflow ,am scris un mesaj pe acest subiect la pagina 6(topic reballing) poate iti este de ajutor. Stiu mesajul tau din topicul de sus, foarte interesant si util!Totusi, chiar asa de frecventa sa fie problema asta cu dezlipirea chip-urilor?! Credeam ca apare mai ales la modelele cu video onboard, care de obicei au si racirea deficitara. Dar daca se manifesta si la modelele care nu sufera de socuri termice/mecanice... atunci chiar ca sucks La laptopuri nu m-am bagat niciodata, nu cred ca or sa surclaseze vr-odata un desktop la nici un capitol si nici nu le vad utilitatea... foarte putini din cei care le cumpara au cu adevarat nevoie de ele; adica de mobilitatea pe care o ofera, ca alt avantaj nu gasesc. Am avut si eu in gand sa cumpar unul, doar pt. ca avea un pret destul de bun (cu o mica problema) si daca nu gaseam sa-l repar, tot nu ieseam in pierdere. Insa in ultima vreme tot mai multi cunoscuti apeleaza la mine cu dracii d'astea; de, daca le-am reparat aspiratorul sau calculatoru' precis ma pricep si la laptopuri.:dsgfdsDin pacate nu sunt minitehnicus si unde nu ma pricep nu ma bag... tot ce pot fac, e sa intreb in stanga-drepta la cei care au experineta in domeniul asta, mai aflu si eu lucruri interesante si sa le spun si lor "ce zice gura lumii". O sa fac cumva sa incerc placa aia pe alt laptopo si daca tot asa face, asta e... il dau inapoi si bonus cateva numere de tel. de la service-uri. all problema la toate bga apare in urma folosiri bilelor fara plumb. Ce se intampla? Priviti imaginile Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 @cangur84Ai pm Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 nu are rost sa incerci placa in alt laptop te asigur eu ca e gpu, am rezolvat o gramada pana acum cu ecranul in doua, patru sau sase Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 OK. Deci la reflow cu el... că reball, costă cât nu face. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 OK. Deci la reflow cu el...S-a rezolvat. :multumesc Link spre comentariu
Vizitator cereal port Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Am sa poatez aici ca sa nu mai deschid un nou subiect ca si asa cred ca v-ati saturat de problemele modelului astuia de notebook cu integratu de control media. Daca, sa zicem, nu am probleme atat de evidente cu afisarea, ba chiar nu vad nici o problema video dar am avut acum vreo 6 luni facut un reball la integrat pt ca nu mai afisa nimic, nimic pe lcd. acum insa am o problama cu recunoasterea hdd-ului si la fel ca si la colegu, incearca sa booteze de pe retea. hdd-ul e ok, l-am verificat, si ce ma face sa cred ca e problema cu BGA-ul ala e ca pe schema bloc a acestui model gasita pe net vad ca tot acelasi integrat se ocupa cu controlul comunicarii cu hardul. as vrea parerea voastra ca sa stiu daca e de la o eventuala dezlipire a BGA-ului sau il acuz pe nerept doar pt ca il stiu mai sugubatz? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum