Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce rezistenta trebiue sa folosesc?

Vizitator xxman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

4

• Stefan BBx

3

• gabiferaru

1

• Mindware

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator xxman

Ms pentru raspunsuri. Imi trebuie pt un kit de filtraj audio. Pe el scrie ca se alimenteaza cu 12 V max 10mA. Iar eu am iesirea din sursa 12v si 1A. Deci leg un rezistor de 1k in serie la intrare in filtru?

Link spre comentariu

poate ca vrea sa aprinda un led de 3V cu sursa aceea si pt asta ii trebuie un rezistor...daca pt asta iti trebuie... poti sa folosesti un rezistor de 1K pus in serie cu ledul.

esti oleaca pe langa , daca pui rezistorul scade si tensiunea ca sa alimentezi ledul@xxman nu pui nimic , alimentezi direct filtrul audio
Link spre comentariu
Vizitator xxman

poate ca vrea sa aprinda un led de 3V cu sursa aceea si pt asta ii trebuie un rezistor...daca pt asta iti trebuie... poti sa folosesti un rezistor de 1K pus in serie cu ledul.

esti oleaca pe langa , daca pui rezistorul scade si tensiunea ca sa alimentezi ledul@xxman nu pui nimic , alimentezi direct filtrul audio
Multumesc pt raspunsuri.Se poate sterge!
Link spre comentariu

Buna

Am si eu o nelamurire, daca ma ajuta cineva:

Am o iesire de la o sursa: din 12V Dc si 1A, eu vreau sa obtin 12VDc si 10mA.

Ce trebuie sa folosesc?

Ms

Daca era :12v si 10A era mai bine,ca alimentai si amplifu' audio :limb:
Link spre comentariu

Daca era :12v si 10A era mai bine,ca alimentai si amplifu' audio :limb:

În cazul ăsta (existența acelui amplif) de ce nu ia alimentarea direct de acolo? Dacă are o tensiune mai mare de 12V o poate reduce cu un 7812 și cateva componente pasive.
Link spre comentariu

dragul meu adikontakt, acum ca a specificat ca ii trebuie pt un kit audio, sunt perfect de-acord cu dumneata, dar daca -sa zicem- ca avea nevoie pentru un led martor, cu un rezistor de 1k putea sa conecteze ledul de 3v la 12V fara sa il prajeasca... sunt sigur ca aici imi poti da dreptate. am dat numai o ideie. desigur pt un amplificator nu are nevoie de un rezistor. scuza-ma daca te-am incurcat xxman.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări