Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator mic, alimentat asimetric la 15V, 0.8A

Vizitator JohnTheRipper

Postări Recomandate

Adevarul ca suna bine schema cu ASZ dar trebuie mare grija la tr.-ul de iesire.Pacat ca nu il mai am sa fac o comparatie cu ce este acum.L-am alimentat atunci dintr-un acumulator auto si am folosit un ASZ15 pe o tabla de fier ca radiator.Schema de la pag.197 din Radioreceptia de la A la Z.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

4

• piglett

2

• remus68

2

• wally_gatter

2

Top autori în acest subiect

Adevarul ca suna bine schema cu ASZ dar trebuie mare grija la tr.-ul de iesire.Pacat ca nu il mai am sa fac o comparatie cu ce este acum.L-am alimentat atunci dintr-un acumulator auto si am folosit un ASZ15 pe o tabla de fier ca radiator.Schema de la pag.197 din Radioreceptia de la A la Z.

au farmecul lor...pacat ca se gasesc atat de greu. ehe...ce n-as da sa mai aud o data asa ceva...
Link spre comentariu

Pun si eu o schema simpla si usor de realizat ,problema e ca nu prea are putere,poate merg niste tranzistori finali de putere un pic mai mare,am testato cu bd135/136 si se incalzeau cam tare

Link spre comentariu

am testato cu bd135/136 si se incalzeau cam tare

Pentru ca finalii aveau Ube prea mare, deci un curent de repaus mult prea mare. Trebuia sa inlocuiesti una din diode cu un semireglabil de 100...250 ohmi, cu ajutorul caruia reglai curentul de mers in gol - sa ai maxim 1,1V intre bazele finalilor. Modificind valoarea lui R2 se va regla simetria. In rest, schema este simpla si nu ridica probleme de executie. Se poate alimenta fara probleme si la 15V.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări