Vizitator Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Adevarul ca suna bine schema cu ASZ dar trebuie mare grija la tr.-ul de iesire.Pacat ca nu il mai am sa fac o comparatie cu ce este acum.L-am alimentat atunci dintr-un acumulator auto si am folosit un ASZ15 pe o tabla de fier ca radiator.Schema de la pag.197 din Radioreceptia de la A la Z. Link spre comentariu
piglett Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Adevarul ca suna bine schema cu ASZ dar trebuie mare grija la tr.-ul de iesire.Pacat ca nu il mai am sa fac o comparatie cu ce este acum.L-am alimentat atunci dintr-un acumulator auto si am folosit un ASZ15 pe o tabla de fier ca radiator.Schema de la pag.197 din Radioreceptia de la A la Z.au farmecul lor...pacat ca se gasesc atat de greu. ehe...ce n-as da sa mai aud o data asa ceva... Link spre comentariu
radu8982 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Pun si eu o schema simpla si usor de realizat ,problema e ca nu prea are putere,poate merg niste tranzistori finali de putere un pic mai mare,am testato cu bd135/136 si se incalzeau cam tare Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 am testato cu bd135/136 si se incalzeau cam tarePentru ca finalii aveau Ube prea mare, deci un curent de repaus mult prea mare. Trebuia sa inlocuiesti una din diode cu un semireglabil de 100...250 ohmi, cu ajutorul caruia reglai curentul de mers in gol - sa ai maxim 1,1V intre bazele finalilor. Modificind valoarea lui R2 se va regla simetria. In rest, schema este simpla si nu ridica probleme de executie. Se poate alimenta fara probleme si la 15V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum