Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi ptr reconditionare boxe RFT K13

apollo11

Postări Recomandate

Salutari,

Am primit doua boxe RFT K13 (vezi imaginea: http://www.canuckaudiomart.com/image.ph ... &is_user=0 ), aproape complet distruse.

Lipsesc difuzoarele, doar filtrele originale sunt in cutii.

As vrea sa le reconstruiesc, fara sa am pretentii de "upgrade".

Nu-mi trebuie neaparat puteri peste 50W.

Vreau sa cumpar 2x bas + 2x tweeter, eventual sa folosesc filtrele originale din boxe.

Nu vreau sa cheltuiesc o suma mare de bani pe ele, mai bine cumpar o pereche de boxe second-hand si-am inchis subiectul.

Ce-mi recomandati ca branduri ptr difuzoare ? E posibil sa coste sub 200 ron toate si sa pot asculta muzica cu ele?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• apollo11

3

• zarra68

2

• VTP

1

• ozenel

1

Top autori în acest subiect

Salutari,Am primit doua boxe RFT K13 (vezi imaginea: http://www.canuckaudiomart.com/image.ph ... &is_user=0 ), aproape complet distruse.Lipsesc difuzoarele, doar filtrele originale sunt in cutii.As vrea sa le reconstruiesc, fara sa am pretentii de "upgrade". Nu-mi trebuie neaparat puteri peste 50W.Vreau sa cumpar 2x bas + 2x tweeter, eventual sa folosesc filtrele originale din boxe.Nu vreau sa cheltuiesc o suma mare de bani pe ele, mai bine cumpar o pereche de boxe second-hand si-am inchis subiectul.Ce-mi recomandati ca branduri ptr difuzoare ? E posibil sa coste sub 200 ron toate si sa pot asculta muzica cu ele?

Ai dreptate! Inchide subiectul!
Link spre comentariu

Nu inchide subiectul,insa sunt greu de gasit rft-uri,ele originale suna bine,spre foarte bine,ai rabdare si cauta.Acum sunt pe okazii,cateva rft-uri,dar cauta si in alta parte.Piesa de rezistenta sunt cele de bass,dar cu rabdare :da

Link spre comentariu

@zarra68, multumesc pentru raspuns.Initial aveam de gand sa pun o pereche de Sal-uri sau ce difuri gasesc si sa ma multumesc cu ce rezulta. Decat sa tin cutiile goale pe post de tabureti, mai bine sa iasa o pereche de boxe ptr nepretentiosi, ptr auditii la nivel moderat.In final asta m-am decis, cum ziceai si tu, sa caut difuzoarele originale, L2921 ptr bas si L9801 tweeter.O sa urmaresc okazii, poate o sa pun anunt pe Bazar.Intre timp am gasit un dif ptr bas original, insa are calota rupta (un copil curios a vrut sa vada daca poate scoate "mingea" aia de-acolo :rade: ).Stie cineva cum se pot schimba calotele pe woofer? Presupun ca se scoate ce-a ramas din calota originala si se lipeste alta, cu cine stie ce adeziv minune. Dar unde gasesc calote?

Link spre comentariu

alte difuzoare greu vei gasi dar cu rabdarea...de montat altceva nu stiu cum va suna, dar boxele originale erau inchise.cu difuzoarele originale de bass iti trebuie ceva serios sa scoti treaba buna din ele.se aud bine dar...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cauta cu search,si nu doar aici,calota se desface cu inversul lipiturii :nebunrau: ,probabil acetona sau altceva,sunt baieti pe forum care se pricep mai bine,persevereaza,boxele originale au foarte putini competitori,chiar si in ziua de azi,iar pretul este undeva pe la 25%,din cele cu potential.Era cineva pe forum care vinde rft-uri,parca.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am cumparat pana la urma niste difuzoare ieftine si le-am pus in cutii.Ptr bass am pus ceva Blue-Tech iar ptr inalte niste tweetere de 2kHz - 20kHz (ALDA).Am pastrat filtrele originale.Rezultatul e bineinteles pe masura, boxele au mediile slabute/cam sterse.De obicei cand ascult cu egalizatorul din winamp pe zero, cu orice boxe, imi rezoneaza mediile in camera, e suparator.Pe boxele astea nu se intampla, ptr ca se pare ca au mediile atenuate pe o anumita banda.Am incercat sa scot o caracteristica de frecventa cu RMAA, insa n-am microfon bun, si rezultatul a fost irelevant.Genurile pe care le ascult eu sunt din zona rock-metal si pentru asta totusi boxele par sa fie aproape adecvate.In orice caz, sunt bune ca boxe de sacrificiu pentru a testa amplificatoare :freaza: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări