Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema USP

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutare,Stie cineva in ce numar al revistei Tehnium a fost poblicata schema receptorului USP? Parca era vorba de o modificare, un detector de produs... ceva.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

1

• yo3gje

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Salutare Am facut modificarea asta la un receptor, dar nu fara bataie de cap. Cel putin pentru mine. A fost dificil sa gasesc un condensator variabil pt BFO dupa specificatia necesara ( cu capacitatea specificata, ax lung, rigid, si cu sistem de prindere ) iar montarea unui numar relativ mare de componente suplimentare a fost dificila, pentru ca USP este un receptor construit cam inghesuit. Oricum reglarea a pus alte mici probleme care au dus la alte modificari. Daca totusi te-ai hotarat sa modifici un aparat vintage-nemodificat-original-de la mama lui etc, ( dar inutil in conditiile actuale de trafic ) va trebui sa modifici si condensatorul de acord ( cel cu trei sectiuni ) pentru a putea totusi sa stii cat de cat in ce parte a benzii esti... ( scala originala de la majoritatea USP-urilor are niste numere care prin utilizarea unui tabel dau lungimea de unda in metri sau cel putin asa sunt cele cu care am lucrat) La altele se imparte la 25 gradatia si se obtine frecventa in khz. La unele este scrisa frecventa in khz/mhz direct. Oricum ar fi portiunea de banda pt traficul de amatori este ridicol de mica ( aprox 10-12 mm ) iar acordul e chiar dificil, nu mai zic de aflarea frecventei.... Un frecventmetru miniatural cu microcontroler (la care sa se poata programa frecventa intermediara in cazul usp 112khz) si un mic cv de acord fin ar rezolva problema. N-am facut asa ceva dar banuiesc ca merge omeneste. Pe vremea cand am modificat USP-ul (acum 20 ani nu prea conta ca USP este un receptor antebelic deci vintage -cel putin designul lui- si deci putea fi modificat/mutilat/ciobanit/etc. de la caz la caz) nu existau frecventmetre asa mici si ieftine asa ca am mutilat cv-ul de intrare desi ar mai fi fost solutia mai putin "violenta" -un cv de acord fin ca la A7B dar care nu mi-a placut pentru ca nu ar fi fost posibil de etalonat cat decat). Dupa toate modificarile aparatul merge chiar bine pt clasa lui, mai bine decat R-311, aproape ca un R326. Comparatia am facut-o dupa aparatele mele, nu dupa opiniile culese de pe net. Am atasat documentul care te intereseaza. Succes Gelu yo3gje

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări