Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire pardoseala - purmo


Vizitator Fenex

Postări Recomandate

Vizitator Fenex

Am o incalzire in pardoseala facuta cu sisteme de la puromo, prevazuta cu termostate cu senzori de sapa si cu master pentru comanda circuitelor din caseta cu distribuitorii. La fiecare oprire a ultimului termostat am un zgomot prelungit a releului de decuplare a pompei de pe masterul de comanda. Cine stie ceva despre cum se poate rezolva treba asta, dati si mie un raspuns. Mentionez ca am schimbat o data toate termostatele si masterul, dar fara rezultat... Daca cunoasteti orice tip de defectiune rezolvata sau nerezolvata a sistemului purmo (de pardoseala) astept mesaje :da Cu Respect pentru colaboratori!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • avolocaru

    2

  • cristiansen

    1

  • gica70

    1

  • vincze_szilard

    1

Ce fel de zgomot prelungit? incearca sa ne explici putin. Acest ultim circuit este mereu acelasi? Pe masura ce se inchid circuitele motorul pompei intra in sarcina tot mai mare, ma gandesc ca poate releul nu poate duce sarcina maxima a pompei.

Link spre comentariu
Vizitator Fenex

Da, este acelasi circuit. Zgomotul ce se aude este al releului de pe master si face un tacanit prelungit (5-10 secunde, sau chiar mai mult) in momentul cand inchide ultimul termostat. De exemplu: am in casa 3 termostate care comanda circuitele din distribuitor; oricare ar fi termostatul care inchide ultimul, atunci incepe sa faca zgomot (o cuplare si decuplare repetata a bobinei releului - zgomotul provine de la pastilele contactelor mobile a releului). Mentionez ca termostatul este alimentat cu tensiune (230V) din master iar daca pun un termostat pe baterie nu mai face zgomot... Daca intrati pe http://www.purmo.ro acolo gasiti o gramada de termostate, modelul folosit de mine se numeste TempCo Comfort. Am pus poze cu termostatul si masterul, poate ajuta la ceva.

Link spre comentariu

Din cate am inteles releul vibreaza incet[1data pe secunda] deci nu poate fi vorba ca ai curent alternativ pe releu de curent continuu inseamna ca ai reglate cel putin doua termostate cu temperatura foarte apropiate si se anuleaza reciproc, adica ai lipsa plaja de histerezis[plaja intre cuplarea termostatului si decuplarea lui, care este de 3-4 grade].

Link spre comentariu
Vizitator Fenex

Releul face zgomot doar la inchiderea ultimului termostat, indiferent de numarul circuitelor pe care le are distribuitorul; in mod normal fiecare termostat poate comanda 1-2 circuite. In momentul in care ultimul termostat inchide se decupleaza si pompa si incepe sa faca zgomot timp de cateva secunde (releul). Niciodata zgomotul nu vine de la pompa, dar, un lucru ciudat, la deconectarea pompei din distribuitor si functionarea sistemului doar cu pompa centralei, zgomotul nu mai apare. Si am schimbat si pompa, fara rezultat.

Link spre comentariu

Avand in vedere cele spuse pana acum, eu as incerca sa pun un releu cu temporizare la pornire pe pompa. Ca sa simulezi acest releu cu temporizare urmareste momentul in care pompa este decuplata, si imediat dupa decuplare deconecteaza pompa de la retea. vezi diferenta.Desi pare absurd, pompa fiind foarte aproape de releul acesteia se poate ca la oprire sa apara niste tensiuni induse care sa actioneze releul. Apare o basculare necontrolata in circuit.Am intalnit astfel de dubiosenii, in CT, unde practic am schimbat toate piesele electrice si tot imi intra pe o anumita avarie. Intr-un final se pare ca era o problema de cablare, firul x era torsadat cu firul y in loc sa fie torsadat cu firul Z, desi toate faceau parte din acelasi manunchi.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator Lopatica Daniel

Chiar daca au trecut destui ani este o chestiune care poate interesa , asa ca : la mine pompa este alimentata din panoul de comanda iar faza (L) pompei avea un contact imperfect.Am refacut contactul si releul nu mai face zgomot la decuplarea pompei ! Daca am rezolvat-o asa a fost bine insa daca nu era vreun contact imperfect ma gandeam sa alimentez pompa separat ( nu din panoul de comanda ) !

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări