Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

retea Eth pe mai mult de 100m?


bogdan_

Postări Recomandate

Problema se da asa....Vreau sa fac o legatura intre un calculator(al meu de acasa) si un switch/router undeva pe la o distanta de 160-170 de metri....Stiu ca nu merge mai mult de 100m din diverse motive, Eth 10 Base T atat suporta.cablu ar trebui sa mearga cam 120m pe strada, pe stalpi, iar restu intre stalpi si cele doua case care trebuie legate. In principiu conexiunea ar fi pentru net, deci chiar si daca ar merge cu 10Mbps ar fi ok, desi as prefera 100, ca sa am viteza mai mare pe metropolitan. Exista vreo solutie sa pot totusi face legatura?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • bogdan_

    4

  • notchman

    3

  • ph3e4r

    2

  • hvoicu

    1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Solutia clasica... Repetor, adica un hub/switch ieftin alimentat prin perechile de fire nefolosite, ce se va monta intr-o cutie etansa undeva la jumatatea distantei dintre locatii...In functie de consumul echipamentului si de rezistenta suplimentara introdusa de cablu, se va suplimenta tensiunea de alimentare ce se trimite pe cablu pentru ca la bornele ''repetorului'' sa ajunga tensiunea nominala...

Link spre comentariu

da....la asta mam gandit...dar e o problema, ca stalpii pe care vine cablul sunt pe strada principala, deci nu prea am voie sa pun hub/switch/cutie pe acolo...ma gandeam ca poate este vreo solutie care merge aplicata la vreunul din capetele cablului, si sa ramana cablul in sine intreg de la un capat la altul.mai are vreo idee cineva?

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Dar sa tragi un fir pe stalpii respectivi ai voie?...Ca o cutiuta mica acolo sus poate nu o vede nimeni... :smt001 Si daca ar fi fost posibila amplificarea suplimentara la un capat al firului atunci acest tip de ''device''ar fi fost inclus ca optiune in router... :smt003

Link spre comentariu
Vizitator ronix4000

eu zic mai bine sa incerci cu o singura bucata de cablu , ca eu am facut o retea odata care a mers pana la aprox. 120 m, cu cablu cat 5 si switch trendnet.( si transferu nu a fost deloc afectat)

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

eu zic mai bine sa incerci cu o singura bucata de cablu , ca eu am facut o retea odata care a mers pana la aprox. 120 m

Da, sigur ca merge uneori si la 120m, dar la 170m?... :smt001
Link spre comentariu

Merge si cu utp pana in 150 lejer , cablu daca se poate sa fie de buna calitate si sa fie ecranat....este putin mai scump dar se merita.

Eu am mai facut o chestie care am crezut eu la timpul respectiv ca o sa minimizeze pierderile prin conductor ....si anume am folosit toate cele 4 perechi din cablu 4 pentru tx, si 4 pentru rx, folosind la capete prize utp .

 

eu am imperecheat culorile astfel :

albastru+maro:1tx+

albastru+maro:2tx-

rosu+verde:3rx+

rosu+verde:6rx-

Link spre comentariu

notchman

dar aveai pierderi. Cisco spune că lungimea maximă a cablului UTP este de aprox 80-90m

practic, lungimea cablului poate fi mult mai mare, ajungând la 120-130m, cu rata de transfer de 10Mbs

 

eu nu înţeleg de ce nu cumperi un access point wireless... :weedman:

Link spre comentariu

Lasa bre cisco , mie imi merge reteaua pe 100 iar cablul are o lungime de ~130m fara nici un fel de probleme ...Singura problema sa fie la distanta de min 0,5 metri de retea electrica , neoane si alte alea ....Cisco poa sa spuna ca merge numa pe 50 metri si atunci lumea se inghesuie sa cumpere saci de switch'uri/hub'uri etx....sau mai nou wirelessSau cum zicea antevorbitorul meu face reteaua BNC, si scapa de probleme ....daca are echipament care suporta trafic de numa 10mbs

Link spre comentariu

Din cate stiam eu (sper sa nu ma insel) o data cu lungimea creste si activitatea pe porturile switch-urilor deci apare pericolul de a fi trasnit cablu tocma de aia se recomanda pana in 90-100 m de cablu si merge si pana la 160 de metri cu pierderi.

Link spre comentariu

Solicita mai tare echipamentu de retea. Traficu nu creste. Scade viteza respectiv se pierd pachete. Si cel mai bine e sa folosesti cablu ftp (sau mai era unu cu Shield ceva nu mai tin minte) cel utp e pentru retele indoor.

Link spre comentariu

Cand creste distanta, creste numarul coliziunilor intre pachetele transmise de placile de retea. Asta inseamna "cresterea activitatii".Placa de retea 1 "asculta" linia si, daca e libera, incepe sa transmita. Daca cealalta placa (2) a inceput deja transmiterea, dar primul bit nu a ajuns, linia "pare" libera. Si 1 incepe sa transmita. Cand primul bit emis de 2 ajunge la 1 sau invers, se detecteaza coliziune si procesul se reia.Placile asteapta un anumit timp apoi incerca sa transmita din nou. Timpul este un multiplu al unui timp minim, si multiplicatorul este ales aleator. Daca se repeta coliziunea, multiplicatorul creste, pentru ca probabilitatea unie noi coliziuni sa scada. Astfel, placa de retea va astepta mai mult intre 2 pachete, si astfel va scadea viteza. deci traficul.Distanta la 10Mbps este de 500m si la 100Mbps este de 100m.Parca am mai scris o data, nu vad insa mesajul: lungimea maxima este data de faptul ca primii biti din pachet trebuie sa ajunga la destinatie inainte ca ultimii biti sa plece de la emitator. De aceea si pachetul are o lungime minima, daca e mai scurt se completeaza cu biti "aiurea".Eu zic sa incerci fara nici un repetor, ca ar trebui sa mearga. Foloseste cablu FTP, daca poti, si sa fie autoportant, adica sa aiba in el inca un fir de rezistenta, in afara de cele de date, ca sa poti sa il suspendezi.Din cate stiu, cu repetoare, se pot folosi max. 5 segmente de cablu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări