Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente balast

ghimpe--

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

7

• visinica

6

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Am calculat bine dar am scris gresit :jytuiyu Am nevoie de rezistente de 12,75ohm.Motoarele (unipolare) au 3,6v si 0,8A. Le voi alimenta cu 24v =>(24-3.6)/1.6 = 12.75ohm1.6*1.6*12.75 = 32.64WO sa incerc cu nichelina, multumesc! :freaza:

Link spre comentariu

Sunt la inceput cu motoarele pas-cu-pas, dar pe forumul dedicat controlerului construit de mine, se recomanda sa se foloseasca aceasta formula intrucat intr-un moment dat pot fi alimentate simultan 2 bobine, astfel dublanduse curentul. Cum functioneaza exact controlerul nu cunosc, abia am reusit sa strang ceva piese sa pot testa un motoras.Intrebarea initiala era daca pot folosii nichelina pentru rezistoare, imi era frica ca isi schimba rezistenta la cald....

Link spre comentariu

Aici: http://pminmo.com/PMinMOwiki/index.php5 ... 42_Chopper zice asa: "Since the TACHU42 board is a 2 phase on driver both phases draw current equally, thus a 1.6A/phase motor with both phases on draws 3.2A total current".

Ce-i drept, pe motor nu se specifica daca acei 0.8A sunt doar pe o faza....

Am testat (pentru perioada scurta) motorul la 1,4A si nu am observat nimic suspect, motorul a ramas rece.

Link spre comentariu

ai inteles gresitpune R = 25.5 W = 16.32si cauta pe adelaida ceva asemanator ca sunt ieftine parca 2 lei bucparca am vazut ceva la 17 wati la 28 ohmiasa trebuie sa mearga fierbintieventual pune un ventilator micsucces

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări