Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect la TV LG model RZ-21FB35RX

Vizitator AMATOR MOLDOVA

Postări Recomandate

Asa si asa.Dar solutia este sa faci circuit separat pentru filament.Pui 3 spire pe ferita trafului de linii,orezistenta de sarcina si infasurarea asta o folosesti la filament.Cea veche o izolezi total(sa nu mai aiba legatura cu masa)Asa va merge.Bine ar fi daca ai avea multimetru cu TRUERMS sa poti vedea tensiunea asta de filament sa nu depasesti 6,3V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• mely17

3

• lm80

3

• codrin

2

Top autori în acest subiect

• 3 ani mai târziu...

Buna ziua/ seara, referitor la acest model de tv , ma confrunt cu acelasi defeect : final defect. Dupa inlocuire functioneaza corect 5-10 minute dupa care apar linii de introarcere pe fundal albastru . Am alimentat filament de pe sursa externa face la fel dar intradevar dupa mai mult timp de functionare 10-15 minute posibil l-am alimentat cu tensiune mai mica- s-a incalzit mai incet . Am facut si infasurarea pe mizul trafului izoland complet filamentul tot cam asa functioneaza, 5-10 minute. Va rog, daca doriti sa imi spuneti ce sa verific , posibil sa fie transformatorul ? De masurat am masurat dar nu am gasit scurt intre filament si katorzi . Multumesc

Link spre comentariu

Ce tub are? posibil dump corupt , condesatori secundar sursa si primar sursa trebuie schimbati , prima data se incepe cu sursa si daca sursa este ok se trece mai departe

Link spre comentariu

Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsuri, sursa am verificat-o deja - am tinut-o cel putin o jumate de ora cu sarcina de 60 W. tensiunea nu a fluctuat. Intradevar este ceva legat de sarcina trafului de linii , sau a finalului de linii. Daca alimentez filamentul de pe sursa extera defctul se manifesta dupa timp mai indelungat. Daca alimentez filamentul din traf sau de pe bobine puse pe traf, defectul se manifesta mult mult mai repede. finalul pot sa zic ca nu se incalzeste, dar in schimb mi se pare ca traful este cam cald. Multumesc pentru schema. Doar sambata sau saptamana vitoare o sa ajung sa mai mesteresc pe el. Poate pana atunci imi caut un traf.

Link spre comentariu

Buna ziua. Va multumesc. L-am rezolvat. intradevar aparea un scurt intre catordul de albastru si grila1. Dupa ce incalzeam catodul aparea acel scurt asa ca l-am incalzit de pe sursa externa dandu-i pana pe la 8 V cc, masurand valoarea rezistentei intre cele doua( cu cat era amia mare tensiunea cu atat rezistenta era mai mica apropiindu-se de 5ohm ), si am aplicat tensiune intre cele doua. Moment in care a disparut scurtul si totul a revenit la normal. Multumesc Dan Cod , ai avut dreptate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări