Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

The Big Bang Theory

Vizitator

Postări Recomandate

Cine are chef de comentat pe marginea serialului?Din cîte știu eu nu este dat pe nici un post de la noi dar este foarte ușor de găsit pe net (eu l-am tras ca torrent, și am văzut în cursul a vreo 2 săptămîni toate cele trei serii complete plus 12 episoade difuzate pînă acum din seria a patra).Pentru cine nu știe despre ce este vorba, e un sitcom produs de CBS care se referă la patru prieteni, oameni de știință care lucrează la universitatea din Pasadena (foarte bine cotată dintre universitățile americane) și o vecină a apartamentului deținut de doi dintre ei, o chelneriță cu visuri de a deveni actriță.Atenție, posibile ”spoilers”:Cei patru sînt: un fizician teoretic (cel mai ciudat și mai inadaptat social din grup), un fizician experimentalist (cel mai ”normal”) din grup, un astrofizician (un indian venit la studii in America și care a rămas acolo, cu trăsătura predominantă de caracter că nu poate vorbi femeilor decît dacă bea alcool - sau cel puțin e convins că a ingerat alcool) și singurul din grup care nu are un doctorat luat, un inginer (evreu, locuiește cu mama - sau, mă rog, el pretinde că mama lui locuiește cu el). Toți cei patru au inteligență mult peste medie, ajungînd confortabil în zona dedicată genialității.Vecina, a cărei apariție dă startul sitcom-ului, este o blondă a cărei realizare majoră a vieții a fost că a terminat liceul, cu aspirații de a ajunge actriță, însă a cărei carieră încă nu s-a lansat, fiind deocamdată angajată ca chelneriță la un birt local unde cei patru obișnuiesc să mănînce regulat.Cei patru au tabieturi comune aproape imuabile pe care interacțiunea cu blonda vecină (care, deși poate părea stereotipică, nu este chiar proastă și nici prea credulă sau ușuratică cum ar putea părea la prima vedere) le zguduie și provoacă în cei patru apariția unui impuls de a ieși din sfera lor izolată de genialitate neînțeleasă și de a încerca să se integreze într-o societate din ce în ce mai grea de cap și ignorantă în ceea ce privește știința.Mie serialul mi se pare foarte simpatic, și culmea, deși e clar o comedie, ca om de știință (oarecum) mă simt și un pic întristat de multe lucruri foarte plauzibile pe care serialul le evidențiază apropo de modul de viață, concepțiile și felul în care valorile sînt acceptate sau nu în lumea din jurul nostru. Uneori serialul devine de-a dreptul dureros, și asta din punctul meu de vedere îi adaugă ceva profunzime și perspectivă care-l scoate, aproape, din categoria de sitcom-uri uzuale.Aș fi curios ce cred alții despre el. După ce l-am văzut complet, mi-am format o opinie destul de clară, abia aștept să aud și alte opinii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

BAZINGA!!!(dacă aţi văzut destul din serial ştiţi despre ce e vorba :rade: )."dureros" e chiar cam palid cuvântul în unele cazuri...singurul episod la care n-am râs chiar "cu dinţii strânşi" a fost unul de pe la finele primului sezon, când Sheldon s-a apucat să înveţe chineza mandarin numai ca să-i explice proprietarului restaurantului de unde comandau mâncare chinezească că nu-i plăcea nush ce.evident, pronunţa aiurea, că o carte nu te prea învaţă să pronunţi, şi cum în chineză mai depinde şi cum şi pe ce ton pronunţi silabele, reuşea să debiteze nişte enormităţi...gen "în patul meu sunt multe, multe biciclete", în loc de "puiul chow-chow e oribil", şi alte alea :ras: P.S. eztv.it rulz!!! :da

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Si eu am vazut serialul si mi-a placut foarte mult idee. Din pacate acum nu mi se mai pare la fel de interesant. Astept noul sezon ca sa vad poate vor aduce ceva nou. Dar in sezonul 4 Sheldon nu mi s-a parul la fel de simpatic, parca s-a mai "umanizat" si astfel parca si-a mai pierdut din farmec. Nu a mai avut acelasi farmec ca la inceput cand ma uitam la episod dupa episod fara sa ma pot opri din ras.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări