Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

din ce cauza apare la iesirea amplificatorului cc ?

alexmarian

Postări Recomandate

Domle nu te ambala asa ca nu ai de ce! Nu am postat in acest topic iar daca te-am mentionat asta nu inseamna neaparat ca vreau sa te combat (de altfel scrie si in mesaj). Daca aveti o afinitate pentru discutiile in contradictoriu va rog sa spuneti si am sa evit locurile unde santeti moderator. Uite despre asta era vorba (din topicul Bloc de alimentare amplificator):

dar driverele? :ras: uite asa am ajuns si eu "carcotas" .. sper ca se intelege de gluma..... asta e asemanatoare cu prima schema pe care am realizat-o eu in regim diy. si la mine a mers din prima , cu tranzistori KD luati din TV de pe alimentari , si erau de TESLA fabricati.. si culmea ca se auzea fte fte curat sunetul , avand ca sursa de semnal un deck sony ,"din ala fitos" la care se intorcea capul de redare prin rasucire... cineva in nordul tarii facea comert cu schema de fata pe vremurile alea , si culmea ca era miner de meserie :rade: , deci mare pricepere banuiesc ca nu trebuia sa realizezi schema de fata.. alimentarea era realizata dintr-un traf cu secundar de 40V si diametrul sarmei de 2mm , deci avea de unde , cat despre filtraj , era cam slabut , avea doar un condensator de 4700uF/63V , cred ca era Frolyt ... cea mai buna imbunatatire a alimentarii ar fio fost inserarea unei rezistente de 820ohmi si unui condensator nepolarizat de 100nF intre masa si + ... si eventual o siguranta fuzibila de 3A pe fiecare canal..

Am citat doar pe colegu gatter ca sa nu ma intind prea mult, oricum sper ca va amintiti despre ce era vorba.Eu incercam sa va spun ca realizarea practica depinde executant si indiferent de cat de simpla e schema poti sa o dai in bara. Uite ca a aparut si dovada elocventa cu baiatu care a facut montajul "pe genunchi" si se intreaba de ce nu merge!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexmarian

19

• adrian_pic

11

• Putz

4

• wally_gatter

4

Top autori în acest subiect

Poti sa le folosesti si pe cele de 150 de ohmi. La ce tensiune ai spus ca alimentezi montajul? Masoara tensiunea alternativa de la traf si scrie aici ca nu am mai derulez sa vad daca ai scris sau nu inainte.

Link spre comentariu

Poti sa le folosesti si pe cele de 150 de ohmi. La ce tensiune ai spus ca alimentezi montajul? Masoara tensiunea alternativa de la traf si scrie aici ca nu am mai derulez sa vad daca ai scris sau nu inainte.

2x22ca. aasta pt k nu am alt traf . normal ar trebui 2x33
Link spre comentariu

Poti incerca si cu o singura pereche de transitori pe canal (deci un NPN si un PNP pe fiecare canal). Scoti deci inca 3 tranzistori de pe placa si vei ramane cu 4 transitori. Pe astia ii pui pe un radiator destul de maricel. Ai grija cum ii montezi: fie cu pasta + mica fie cu pad din silicon. Daca pui pasta + mica verifica dupa montaj asa: iei un aparat de masura, il pui pe ohmi si un tester il pui pe radiator si celalat il pui pe pinul din mijloc al ficarui tranzistor. Rezistenta citita trebuie sa fie infinit. Daca nu inseaman ca tranzistorul nu-i montat corect. Dupa ce ai facut verificrile si transitorii sunt pusi pe radiator, pune cele doua rezistente si prima data vei masura curentul de mers in gol. Pentru asta masori tensiunea pe rezistenta de 150 de ohmi (uita-te bine sa fie de 150 ohmi pentur ca noi facem calcule si iti zicem ce si cum si daca nu rezistenta nu este de 150 de ohmi calculele noastre vor fi gresite). Masori pe ambele rezistente si scrii aici valorile. Ai zis ca ai 22 de V curent alternativ deci cam 30-31V in curent continuu. Ai pomenit undeva mai sus de 40 de V curent continuu care se cam bate cap in cap cu 22V curent alternativ. Oricum dai bataie ca sa cante in final muzica!

Link spre comentariu

am pus pe un canal o rezistenta de 120ohm iar pe altul 150ohm. pe ele scrie doar 120 rexpectiv150 dar pe altele tot de putere scrie de ex 4,6k sau 6k . am pus si multimetrul pe ele dar pe cea de 120 imi arata 160ohm iar pe cea de 150 imi arata in jur de 200ohm.valorile asta au fost masurate atunci cand rezistentele erau lipite pe placa. traful are 2x22vca iar dupa condensatorii de filtraj(2x6900uf) si rezistente este o tensiune de 56v.cc ,(intre + si -) intre gnd si - avem tens negativa (-28v) iar intre gnd si + avem tens pozitiva (28v)

Link spre comentariu

2x22vCA dupa redresare si filtrare ar trebui sa fie cam 2 x 31 vDC deci vreo 62v la capete....

in jur de 62v cc am direct dupa diode. diferenta dintre tensiunea ce o am si care ar trebui, nu este foarte mare (3v). mai ales ca multimetrul nu imi arata o tens stabila, variaza putin intodeauna.
Link spre comentariu

traful are 2x22vca iar dupa condensatorii de filtraj(2x6900uf) si rezistente este o tensiune de 56v.cc ,(intre + si -) intre gnd si - avem tens negativa (-28v) iar intre gnd si + avem tens pozitiva (28v)

Corect!Pe fiecare ramura a puntii ai o cadere de pina la 1,5V, asa ca 22-1,5=20,5V Daca inmultesti pe asta cu 1,4 iti da putin peste 28Vcc.
Link spre comentariu

Rezistentele le masori inainte de a le monta. Era ok daca erau ambele egale dar ... vad ca la tine apar din ce in ce mai multe obstacole. Asa ca pune ce rezistente ai si alimenteaza. Masori tensiunea pe fiecare din ele si apoi dezlipesti un capat si masori rezistenta lor si scrii aici valorile. Vezi sa nu le incurci! Sa scrii tensiunea de la aia de 150 de omhi pentru cea de 120 de ohmi. Hai inainteaza cumva ca asa te apuca anul nou cu montajul ala!

Link spre comentariu

Da cu o singura pereche de transitori pe canal. NU UITA SA II PUI PE RADIATOR! Daca nu vrei :bataie ! Ai grija cum ii pui pe radiator, ai intr-un mesaj mai sus scris ce trebuie sa verifici dupa ce ii pui pe radiator. Ai mica si pasta siliconica sau paduri din silicon?

Link spre comentariu

am masurat si dupa rezistente si am 1,5v intre fiecare rezistenta si gnd . am pus pe amp si canalul dreapta scoate putin ca. cc nu mai scoate deloc. pot alimenta si fara rezistente ? app tz nu sa incalzesc deloc alimentati la 2x1,5v. o sa montez tz pe radiator cand fac rost de unul care sa faca fata deocamdata am 2 rad dar sunt cam micute, am si pasta si mica si nippel pt suruburi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări