Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum descarc FIT,la tv

ionionel

Postări Recomandate

Bine vam găsit.Sînt amator şi doresc ca să îmi fac cîteva scule pentru depanare televizoare.În primul rînd cineva să îmi spună cum îdepărtez sarcina electrică din tv.,mă refer la cablul acela cu care se scoate fit.Ce fel de cablu este acela şi cum pot să îl fac eu. Şi mă interesează ce aparat să îmi iau pentru reparat televizoare.Nu vreau unul scump că oricum nu mă pricep.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionionel

4

• dan cod

2

• vasile eugen

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

Cunosc electronică (mai puţin depanare tv),cunosc simbolurile,cunosc să lucrez cu aparate multimetere digitale (nu ştiu să lucrez cu aparate în impulsuri-de aceea vreau să mi se recomande un aparat),dar vreau să trec şi la lucruri mai serioase.

Link spre comentariu

Bine vam găsit.Sînt amator şi doresc ca să îmi fac cîteva scule pentru depanare televizoare.În primul rînd cineva să îmi spună cum îdepărtez sarcina electrică din tv.,mă refer la cablul acela cu care se scoate fit.Ce fel de cablu este acela şi cum pot să îl fac eu. Şi mă interesează ce aparat să îmi iau pentru reparat televizoare.Nu vreau unul scump că oricum nu mă pricep.

Pentru descarcat TK se face un cablu cu rezistenta de 50M-100M si atunci se descarca fara puscaturi.Ca si aparat pentru inceput cred ca ajunge un M830 care il gasesti peste tot.Oricum daca esti la inceput vei arde cateva asa ca cu cat mai ieftin cu atat mai bine.
Link spre comentariu

Valoarea rezistenţei de 50-100M este bună pt.orice diagonală? Vă rog să îmi spuneţi şi de cîţi Waţi să fie această rezistenţă pentru că mă duc la magazin să o cumpăr şi acolo mă vor întreba.Cum să cer. Rezistor fix?

Link spre comentariu

1--n-aveti ce sa cereti la magazin , ca la noi in tara valoarea maxima a unui rezistor gasibil pe piata este de 10 megohmi...! ceea ce doriti dvs se face prin gruparea in serie a mai multor rezistori de 10 megohmi...!2-- calculul puterii se face dupa formula puterii ... p = u patrat / r daca alegeti r = 50 megohmi , atunci trebuie sa aveti minim 15 watt , daca alegeti r = 100 megohmi , atunci trebuie sa aveti minim 7,5 watt ...!3-- aveti grija ca puterea este o marime aditiva ... deci puterile rezistoarelor individuale de 10 megohmi se insumeaza... :da

Link spre comentariu

Ca si aparat pentru inceput cred ca ajunge un M830 care il gasesti peste tot.Oricum daca esti la inceput vei arde cateva asa ca cu cat mai ieftin cu atat mai bine.

Cred ca un analogic ar fi mai indicat pt debutul masurarii tensiunilor pe placi tv,pagubele colaterale vor fi muult mai mici :rade: Un MAVO 35 ar fi fost ideal,si nu e nici prea scump,dar suficient de robust ca sa suporte tot felul de manevre gresite,inerente inceputului,ma tem ca din cauza defectarii catorva digitale sa i se para destul de anevoios lucrul in acest domeniu.
Link spre comentariu

1--n-aveti ce sa cereti la magazin , ca la noi in tara valoarea maxima a unui rezistor gasibil pe piata este de 10 megohmi...! ceea ce doriti dvs se face prin gruparea in serie a mai multor rezistori de 10 megohmi...!2-- calculul puterii se face dupa formula puterii ... p = u patrat / r daca alegeti r = 50 megohmi , atunci trebuie sa aveti minim 15 watt , daca alegeti r = 100 megohmi , atunci trebuie sa aveti minim 7,5 watt ...!3-- aveti grija ca puterea este o marime aditiva ... deci puterile rezistoarelor individuale de 10 megohmi se insumeaza... :da

Eu mi-am facut in urma cu vreo 15 ani o ,,scula,,(am oroare la puscaturi) din asta cu 10 rezistente de 10M(1W) in serie si am descarcat cu ea mii de ecrane si nu s-a stricat si le descarca frumos fara artificii si alte cele.La un capat un cleste crocodilun 1m cablu si la celalalt capat din cupru de 1,5 ca si o sonda care o introduc sub pipa de FIT.Binenteles rezistentele puse intr-un tub de plastic si izolate bine.
Link spre comentariu

Mulţumesc tuturor celor care miaţi răspuns. Sînt foarte mulţumit de răspunsul dumneavoastră. Dacă cineva consideră că îmi poate da un sfat ca de la profesionist la amator eu aştept,dar să fie despre depanare Tv. Dacă cineva mi se va adresa în continuare trebuie să ştie că nu sînt începător în ale electronici,sînt începător în ale depanări tv.

Link spre comentariu

eu unul am fost depanator 18 ani. m-am lasat acum,nu mai merge cu tv. daca insa vrei sa te apuci sfatul meu este sa studiezi intai principiul de functionare al tv. altfel este f greu a inveti depanare. bafta~

Link spre comentariu

Sfatul meu e sa va apucati de studiat TV/monitoare LCD, puteti gasi ceva "epave" si sa faceti scoala pe ele, in plus aveti avantajul ca in acest domeniu(al electronicii digitale aplicate)nu aveti nevoie, de la inceput, de multe aparate scumpe(osciloscop, GSS, vobuloscop, etc), ajunge un tester logic(logic probe), un programator universal de microcontrollere, un PC modest, etc. Depanarea TV/ monitor CRT, mai are rost s-o studiati doar daca intentionati sa activati in domeniul restaurarilor muzeale, de ex. sa va oferiti serviciile pasionatilor si colectionarilor de aparatura vintage.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări