Vizitator ionut musat Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Salu. Ma poate ajuat cineva, sau poate cineva sa contribuie la dezvoltarea acestui subiect de care sunt multi interesati. Cu modestele mele cunostiinde de programare( am invatat din mers dar mai am multe)am facut un cod care genereaza semnalele DIR/STEP pentru a putea comandat un Stepper. Singurul mod in care eu am putut sa generez semnalul de Step a fost sa setez ca iesire digitala portul C si sa ma folosesc de o rutina de intarziere ca sa generez un semnal de clock. Altfel nu stiu. Daca folosesc PWM am vazut ca numai doi pini pot fi folositi si nu ma ajuta asta. Eu intentionez sa pot sa controlez 4 axe. Deci in total 4 pini pentru STEP si 4 pentru DIR. Cu DIR-ul este usor, stez pinul 0 sau 1, depinde de sensul de rotatie. Am mai reusit de asemenea sa folosec comparatorul de pe portul A si cu ajutorul unui potentiometru sa schimb constanata de delay si sa modific +/- frecventa da nu prea lucreaza spre capete de cursa la potentiometru si nu stiu de ce. De asemenea ma incurc si nu reusec sa configurez o tastatura matriceala si cu LCD ul mai ma joc sa vad ce si cum. Multumesc. Un produs similar este free parca la cnc dudez , dar vreau sa il fac cum vreau eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum