Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare woofer foarte mic

Vizitator cduna

Postări Recomandate

Vizitator cduna

Va salut,As vrea sa construiesc un mic woofer care sa completeze un televizor in partea de jos a spectrului. Din motive de spatiu, incinta trebuie sa fie foarte mica (5-8l). Poate imi recomanda cineva un difuzor mic (4-5")care se preteaza la asa ceva, evident fara pretentii de bass foarte jos,70-80Hz e suficient.Multumesc,Cosmin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toader

4

• mosfet

2

• CBI

2

• mariobe

2

Top autori în acest subiect

monacor SPP-110/4

in 6L coboara la 55hz,si daca-l asezi in proximitatea peretilor(jos pe podea sau mai la colt) merge pana pe la 45hz

se gaseste in Ro pe la 58 lei

poti incerca si o incinta bandpass ca a lui tragaciu,dar trebuie calculata in functie de difuzor dar o sa iasa mai mare de 6-8L cat vrei tu

sal sbx 1320 are cursa liniara f mica,frecv de rezonanta f sus pt a vorbi de 'bas' si are suspensiile f rigide,nu o sa sune prea placut in special la volum f mic(nu are 'bas cald')

Link spre comentariu
Vizitator cduna

Multumesc pentru raspunsuri, am uitat de Monacor. Eu am avut in vedere doar difurile din seria gdn13/.... de la Tonsil.Incinta ar sa sta chiar pe perete in spatele televizorului.

Link spre comentariu

ar fi ok, dar am considerat ca pretul de 3 ori mai mare si extensia mai mica in joase nu ar aduce ceva semnificativ cerintelor.La fel si in cazul tonsilasa mergea mai bine si monacor sph 135TC sau sph 170TC chiar mai bine ca acel beyma,dar volumul si pretul cresc considerabil.170tc deja e 'subwoofer' pe bune daca ne raportam la ce e prin sistemele alea de pc la cateva sute de ron.Am fost f multumit de produsele monacor in trecut la bugete mici mai ales daca se alege cu atentie,dar in cazul de fata m-am gandit ca deja peste 1 milion pe un dif 'miniatura' pt destinatia aceea este deja nava spatiala :nas:

Link spre comentariu

1)tragaciule cat de documentat esti in domeniu?sa inteleg ca in proiectul ala al tau poti baga orice difuzor care incape acolo??? 2)recomandati un difuzor de 33e (aprox 120 ron) pt televizor???? sunt curios ce telivizor ai,plasma de 1.50 m?daca nu ,nu vad rostul investitiei pt 70-80hz sunt sigur ca gasesti un "rapan" de 20-30 ron;sunt curios care e scopul aplicatiei:pt filme,petreceri cu taraf tv :)))sa fim sinceri pe praful asta trebuie sa fim mai cumpatati pe ce scoatem banii din buzunar,nu ma pot abtine sa nu ies un pic din subiect dar unii audiofili nu mai percep unele fregvente daca incintele acustice pe care au dat minim 1000 e nu au si picioruse placate cu aur de 25 karate

Link spre comentariu

Daca citesti atent, s-a spus ce se vrea a fi incinta.Nu inteleg sensul postarii tale?E mult sa dai 30 de euro pe un difuzor, chiar ptr aplicatia respectiva?Oricum, domnul Cosmin cred ca a ales deja varianta propusa de CBI.Scopul sigur(banuiesc) nu e ptr petreceri cu taraf tv iar tuburile catodice sant pe duca.Atitudinea ta e cam ciudata, parerea mea:daca eu nu imi permit, blamez pe cei care isi permit.Scuze initiatorului ptr off-topic.O seara buna.

Link spre comentariu
Vizitator cduna

Tocmai cand ziceam ca se poate discuta la obiect......Nu cred ca trebuie sa ma justific in fata dvs (mariobe) de ce vreau sa construiesc acest woofer, daca are sau nu are rost "investitia" de 100 RON e problema mea. Multumesc domnilor VTP, CBI si tragaciu pentru sugestii.Toate cele bune.

Link spre comentariu

Mai jos e atasata o schema de incinta, iar ca difuzor, eu zic ca ar merge ceva low cost,.......eu as zice un difuzor de la SAL, SBX 1320/BKAsta asa ca idee, dar mai asteapta pareri. :limb:

ahaaaaaaaaaa,scuzele meledeci in schita aceea merg toate difuzoarele low cost,ahamacum o copii si eu,daca am un difuzor folosit pe la festivaluri si nu incape in cutia aceea pot sa mai tai din difuzor :)))?zilelele astea am trecut pe la un coleg care a inlocuit difuzorul dintr-un subwoofer band pass genius cu unul de 30 ron si era tare multumit omul,cica se auzea mai bine ca inainte :))) intelegi???recunosc ca am cautat si eu o vreme cai verzi pe pereti gen proiecte pt incinte cu difuri fara parametri dar in zadar ca nu i-am gasit ; tu ai gasit herghelia???incearca t/s
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator cduna

Revin dupa mult timp cu niste concluzii.Intre timp m-am "rzgandit" si am luat si doua fullrange minuscule MX65. A rezultat un mic sistem 2.1 activ care ese folosit, sa cum am vrut de la inceput, exclusiv ca sonorizare TV. Pot sa spun ca e pacat de el, MS130 este incredibil pentru dimensiunea lui. MXul are medii foarte bune dar, parca la inalte ar mai fi loc de mai bine, oricum e departe de a fi deranjant avand in vedere semnalul de la TV.Aceste mici difuzoare mi-au depasit cu mult asteptarile, eventualele mele planuri de viitor vor avea cu siguranta in vedere difuzoarele Ciare.

Link spre comentariu

Confirm cele scrise mai sus.Ciare ofera calitate, parerea mea.De abia astept vreme calda sa pot face incintele ptr midwooferul HW135, care e o mica bijuterie din pct. de vedere al constructiei, dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări