Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SU-v650

Vizitator pilif_bv

Postări Recomandate

Vizitator pilif_bv

Buna seara.

Am achizitionat un Technics SU-V650 acum ceva timp. A functionat exemplar pana in a 2-a zi din an .

Problema este ca iesirea stanga bazaie tare , nu se poate folosi (stanga , atat canal A cat si canal B ) .

Azi am avut ceva timp si l-am desfacut , pe langa praf si 3 paianjani morti , am observat ca o portiune din placa este putin inchisa la culoare ( ca si cum ar fii fost expusa la o temperatura mai mare) . Nu stiu daca aceasta este cauza , dar ma gandesc ca poate s-au ars ceva "butoiase" de pe acolo , asta daca nu e alta buba.

Asta este tot ce am observat ca fiind anormal , vizual .

As dori sa stiu si eu ce poate fi , cum pot verifica care este problema si cel mai important cum o remediez .

Tin sa mentionez ca nu stiu nimic ce tine de reparatii sau termeni specifici.

Pun o poza cu ce am identificat eu ca fiind o problema .

Astept un raspuns cu eventuale rezolvari , daca mai doriti sa stiti ceva spuneti si incerc sa dau detaliile :jytuiyu

http://img508.imageshack.us/img508/636/1002272i.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• Angel-boy

4

• remus68

3

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pilif_bv

alt amplificator = alta statie ? (la modul sa iau semnal de la intrarea in final si sa bag in , de exemplu, aux in la alta statie?dupa cum am specificat habar nu am cum sta treaba cu termenii specifici sau moduri de depanare in poza pe care am postat-o se vad finalii ? (asta pentru ca habar nu am cum arata) cum as putea sa imi dau seama care e intrarea lor? :-??as dori o explicatie cat se poate de ... "explicata" daca este nevoie de alte poze , pot posta

Link spre comentariu

Lasa "butoiasele" si daca tineti la aparat duceti-l la un service,fara suparare, daca nu :"Tin sa mentionez ca nu stiu nimic ce tine de reparatii sau termeni specifici."--ceea ce a-ti spus dvs,o sa-l faceti varza!P.S.---rugati-va sa nu fie defect plasticul ala mare pe care scrie: SVI 3205Repet: fara suparare :speriat

Link spre comentariu
Vizitator pilif_bv

multumesc mult pentru raspunsuri . m-am convins , este vremea sa imi continui de crosetat ciorapu' ca intr-ale " butoiaselor" ...cand dau de bani il duc la doctor :dans:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

salutare , si craciun fericit tuturorAm achizitionat un amp Technics SU-V650, prezinta o problema pe un canal , se aude bine la volum mic, dar cand dau mai tare incepe si gajaie, doi dintre prefinali respectiv 2SC3944a, si A1535A daca imi aduc aminte, se incalzesc , si nu gasesc pe net sa ii cumpar , sau informatii despre inlocuitori.multumesc

Link spre comentariu

Nu au nici o legatura prefinalii cu problema ta; cauza este supramodularea sau intrarea amplificatorului in clipping. Trebuie facut un set de masuratori, verificari, pentru a vedea cu exactitate in ce etaj apar distorsiunile si care este cauza producerii lor.

Link spre comentariu

E celebra rezistenţă de 10kOhmi ce ar fi trebuit să fie de 2-3W şi e de 0,125W în toată familia asta de amplifuri. Poţi s-o schimbi fără grijă.Referitor la ''prefinali''... ăia sînt de fapt trz finali ai unui amplif de putere mică (voltage amplifier), care atacă SVI.Ai în spatele lor cîte un semireglabil ptr superdiodă. Măsoară fără semnal şi faţă de ieşire tensiunea pe bazele trz finali şi dacă diferă de 0,5V cît e în schemă, reglezi cît mai apropiat, aşa nu se vor mai încinge în gol.În legătură cu gîjîiala, e posibil să ai probleme cu SVI, o fi avînd pe un canal trz finali cu colectorii întrerupţi şi mai merge doar în prefinali. Poţi verifica asta dacă-l dezlipeşti din montaj şi asculţi în căşti ce debitează ampliful mic.

Link spre comentariu

se aude bine la volum mic, dar cand dau mai tare incepe si gajaie

E celebra rezistenţă de 10kOhmi ce ar fi trebuit să fie de 2-3W şi e de 0,125W

R435 alimenteaza referinta pentru generatoarele de curent ale pilotilor dupa cele doua canale si disipa cam 0,25W dar nu incalzirea ei este cauza "gijiiturilor".
Link spre comentariu

Nu e un caz singular la Technics, am avut destule meciuri cu amplifurile lor.Chiar şi trz din stabilizatoare suferă de călduri. În general, totul e pus din sărăcie, ţi-e milă să dai drumul la sculă, să nu se strice. :sparge:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut , am demontat finalul de pe statie , are 2 tranzistori sau ce o fi arsi , si 2 trasee arse, totusi se pot schimba doar cei 2 tranzisotori ? eventual ce echivalent este pentru acest final de technics 3205

post-7833-13982955804_thumb.jpg

Link spre comentariu

E muncă de ceasornicar corcit cu chinez bătrîn ce scrie poezii pe bobul de orez, ca să repari acolo. Nu prinde fludorul pe traseele acelea, iar dacă insişti, strici izoaţia faţă de talpa de aluminiu.În plus, sigur mai sînt şi alte piese mărunte devalorizate sau defecte (rez, trz prefinali...).Cu părere de rău, trebuie să-l arunci şi să cauţi altul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări