yo9hnf Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Hello !Prietena mea are un laptop mai vechi, un Dell C610 cu un HDD de 20Gb. Nu marimea lui e problema, ci faptul ca tacane ca naiba si merge extraordinar de greu (HDDul).As vrea sa caut un HDD second (care merge), dar nu stiu cum as putea verifica integritatea lui.Aveti idee de vre-un soft care sa verifice HDDul ? Ma gandesc la ceva mai universal decat softurile date de producatori.radu Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Hdtune , e ok pt verificarea vitezei de citire/scrie si eventuale baduri.Alea de 20g is leneşe.Daca are si rami putini.. Link spre comentariu
2informaticos Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Eu pt teste folosesc un disc Hiren's Boot CD, care e plin de tot felul de programe de test utile.De obicei testez cu IBM-Hitachi Drive Fitness, sau Maxtor PowerMax. Daca este vreun SATA care nu-l detecteaza astea, atunci Seagate Tools...Tot acolo ai MHDD, care iti listeaza timpii de acces pt toate sectoarele, asa ca iti poti face o idee; daca afiseaza timpi 150-500ms, sau mai mari, e nashpa.Cand testez un HDD "personal" il trec prin 3-4 programe de test diferite...Eu am folosit acum vreo 4 ani un C610 si am fost foarte multumit de el. Parerea mea este ca de la DELL modelel anterioare sunt mai rezistente si mai bine lucrate decat cele recente. Am folosit o vreme un C840, rezolutie 1600x1200 pe 15", pt un laptop de cativa ani buni de zile... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Uitasem complet de HIren's BOOT CD... Am intrat pe HIREN, dar nu in DOS, ci pe mini WinXP. Acolo am gasit un utilitar...parca DISK SPEED. Rezultatul HDDului existent se poate vedea mai jos : Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Am instalat pe laptopul respectiv programul disk speed 3.2 parca si mi-a dat rezultatul din poza. Acum...ca sa cumpar alt hard, ce timp ar trebui sa urmaresc ? Cumva Avr. Acces Time ? Am instalat acelasi program si pe laptopul meu, un netbook mic cu HDD pe sata si timpul de acces Avr. Acces Time a fost de 16ms. Totusi de dimineata, si laptopul in cauza a avut un timp de acces de 17ms...ma gandesc ca e posibil sa fie importanta aici si pozitia fizica a HDDului (avand in vedere faptul ca intuiesc eroarea ca fiind pur de natura mecanica). Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 cred ca tine si de temperatura hardului,hardul din cate stiu este suficient de echilibrat sa lucreze in orice pozitiepe langa timpul de acces ar trebui sa urmaresti si viteza de citire si scriere...fiindca windowsul utilizeaza destul hardul doar pentru el,pe langa alte aplicatiioricum cel mai probabil hardul ala a obosit,altul mai nou ar trebui sa-si faca treaba mai bine si mult mai silentios Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 oricum cel mai probabil hardul ala a obosit,altul mai nou ar trebui sa-si faca treaba mai bine si mult mai silentios La asta ma gandesc si eu...dar unul nou are capacitate prea mare si nu stiu daca o sa-l vada BIOSul laptopului, plus ca nu stiu in ce masura se merita luat unul nou.As cauta ceva SH circa 40Gb (si mai mare, nu e vorba de capacitate)...dar ma freaca gandul ca nu stiu cum sa-l testez. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Mai mult că sigur o să fie recunoscut un hard mai mare poate chiar şi de 60.de curiozitate ce model de laptop e? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Modelul laptopului este DELL C610 (p3 - 800Mhz cred, 256ram parca etc) Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 eu zic ca ar trebui sa meargaam avut un compaq la 333mhz la care am facut upgrade de la 6.4 la 40gb si n-a sughitat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum