Vizitator Mititicu Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Vreau sa realizez doua boxe pentru casa si eventual sa fie bune si la niste bairamuri. Eu m-am gandit sa le fac pe 3 cai pentru ca mi se pare mie ca se aud mult mai bine decat sistemele astea x.1 si pe doua cai nu stiu daca reusesc sa fac ceva multumitor. Nu am un buget fix dar vreau sa ies cat mai ieftin cu ele. Asa ca am gasit urmatoarele boxe: SR 1620 Music power 60W Power rating 40W Impedance 8Ω Free air resonance 60Hz Max. frequency range 50-5000Hz Rec. crossover freq. (fmax.) 4000Hz SPL (1W/1m) 87dB Voice coil diameter 1,25inch Magnet weight 20Oz RDC DC resistance 7,1Ω Mech. Q factor 4,40Qms Electr. Q factor 0,79Qes Total Q factor 0,67Qts Equivalent volume 13,90l Moving mass 13,73g Mech. resistance 1,26kg/s Suspension compl. 0,53mm/N Force factor 6,49Tm Voice coil induct. 1,40mH Dimension 167mm SBX3040 Music power 150W Power rating 120W Impedance 8Ω Free air resonance 26Hz Max. frequency range 28-2000Hz Rec. crossover freq. (fmax.) 1500Hz SPL (1W/1m) 89dB Voice coil diameter 2inch Magnet weight 40Oz RDC DC resistance 7,2Ω Eff. cone area 523,0cm2 Mech. Q factor 4,27Qms Electr. Q factor 0,47 Total Q factor 0,42Qts Equivalent volume 151,33l Moving mass 97,28g Mech. resistance 4,00kg/s Suspension compl. 0,39mm/N Force factor 14,88Tm Voice coil induct. 6,65mH Dimension 304mm DTF 12 Music power 100W Power rating 50W Impedance 8Ω Free air resonance 1008Hz Max. frequency range 2000-21000Hz Rec. crossover freq. 2800Hz SPL (1W/1m) 91dB Voice coil diameter 1zoll Dimension 103mm Se potriveste combinatia urmatoare? Ce pretentii pot avea de la boxele ce vor iesi? Se vor auzi mai bine ca sistemele x.1? Pe amplificare am doua kituri DIY200 cu 4 finali/kit IRFP240, IRFP9240 de la sorteh. Link spre comentariu
bassbox Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Am construit si eu acum cativa ani cateva boxe cu difuzoare MNC si SAL.http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=16510Acum i-mi pare rau de munca depusa.Cu difuzoarele astea(boxe,cum le numesti )ai toate sansele sa patesti la fel:construiesti niste boxe cel mult mediocre la costuri mai mari decat boxele low cost din comert .Eu recomand sa mai pui ceva banuti,si sa te orientezi la altceva decat SAL,MNC,Dibeisi,si alte chinezisme de .....Si pe doua cai se poate face cava decent,e plin forumul cu proiecte verificate. Sau orienteaza-te la ceva SH.De ex.am incercat niste boxe Jazz de 40/60W,facute de IEI in anii 1980...Suna chiar acceptabil....si se gasesc chiar si aici pe forum la pretul de 170-200 lei perechea Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Am construit si eu acum cativa ani cateva boxe cu difuzoare MNC si SAL.http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=16510Acum i-mi pare rau de munca depusa.Cu difuzoarele astea(boxe,cum le numesti )ai toate sansele sa patesti la fel:construiesti niste boxe cel mult mediocre la costuri mai mari decat boxele low cost din comert .Eu recomand sa mai pui ceva banuti,si sa te orientezi la altceva decat SAL,MNC,Dibeisi,si alte chinezisme de .....Si pe doua cai se poate face cava decent,e plin forumul cu proiecte verificate.Sau orienteaza-te la ceva SH.De ex.am incercat niste boxe Jazz de 40/60W,facute de IEI in anii 1980...Suna chiar acceptabil....si se gasesc chiar si aici pe forum la pretul de 170-200 lei perecheaSubscriu 100% la cele scrise mai sus !!!!!! Link spre comentariu
Purple Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Deoarece am trecut prin aceleasi experiente ca si colegii de mai sus, mai bine aduna bani si apoi fa ceva de calitate. Cauta un proiect vezi cat ar costa si aduna bani. Sau cumpara ceva S/H DUPA auditie pt verificare optica, a calitatilor acustice(cum se aud) si mecanice( cum fac fata la puteri MARI). Sistemele 5.1 sunt pentru filme. Cele 2.0, adica 2 boxe-stereo (pe 2 sau 3 cai fiecare boxa) sunt pentru auditii muzicale, sonorizari, chefuri, etc. Tu ai 2 module si iti faci(sau l-ai facut) un amplificator, deci e vorba de 2.0. Poti sa ne dai si alte detalii? Link spre comentariu
Tarabostes Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Salutare tuturor.Ca sa nu mai deschid un nou topic as vrea sa va cer sfatul dumneavoastra in legatura cu 2 boxe dar pe 2 cai cu difuzoarele acestea http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3614 si acestea http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... id=5355.Am si pal de 16mm de la dezasamblarea unui birou de calculator.M-ar interesa dimensiunile cutiei in functie de difuzorul de joase.Astept niste idei din partea cunoscatorilor.Precizez ca este primul meu proiect de acest gen(boxe).Mai multe detalii despre difuzoare nu stiu.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Optiplex Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 le ai difuzoarele ? ...daca nu le ai recomand sa nu le cumperi. Indiferent ce incinta le vei face tot nu se vor auzi bine . Mai aduna ceva bani si cumpara ceva bun. Link spre comentariu
EDDIY Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 salutare...ca tot s-a adus vorba de incintele E.I. 'jazz',n-am prea gasit cu search,doresc si eu asemenea incinte sau ceva asemanator( 3 cai,woofer 20cm,cu sau fara porturi,daca vinde cineva sau construieste )...nu-mi permite timpul o constructie proprie si chiar nu am gasit sa cumpar de prin alte locuri...mentionez ca vor fi puse pe ele "dibeisi" (150w zice chinezu',dupa urechea mea vreo 45 reali,suna undeva un pic mai ok decat rft-urile alea de 40w)..restul(mid boschmann spl pro,driver mai vedem..,vor 'rula' pe 7294),se vor folosi fara mari pretentii intr-o camera,mai mult de ambient si eventual usor de scos p-afara la un gratar ...o seara buna.. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Optiplex,din pacate difuzoarele le-am cumparat deja si nu sunt foarte pretentios la cati bani am dat pe ele.Tot ce ma interesa erau dimensiunile incintei asa cu aproximatie ca sa incep si eu constructia lor(boxelor).Bafta. Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Optiplex,din pacate difuzoarele le-am cumparat deja si nu sunt foarte pretentios la cati bani am dat pe ele.Tot ce ma interesa erau dimensiunile incintei asa cu aproximatie ca sa incep si eu constructia lor(boxelor).Bafta.Stai linistit nu sunt chiar asa penale difuzoarele.Problemele mari se ridica la filtrarea lor.Da-mi un pm cu adresa ta de e-mail,si iti trimit un pdf cu proiecte de la SAL,facute de ei. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Multumesc domnule Luci pt articolul trimis si voi incerca sa deslusesc ceva pe acolo ca sa se potriveasca cu ceea ce vreau eu,bineinteles in functie de difuzoarele mele.Bafta. Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 dupa cum am scris si in mail la pagina 23 se gaseste proiect pt difuzoare de 12'' de la sal.Pe schita sunt dimensiuni si notatii.Ce scrie in ungureste nu am inteles nici eu. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 La ce difuzoare am eu se potriveste perfect ceea ce se afla la pag.24. Si inca o intrebare:mai trebuie sa capitonez la interior cu material fonoabsorbant(mocheta in cazul meu)? Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 la interior trebuie sa puneti burete gofrat(burete cu aspect de cofrag de oua),sau alte materiale cu proprietati fonoabsorbante asemanatoare sau mai bune.Mocheta o veti pune doar pe exterior. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Dupa lupte seculare s-a nascut deocamdata o boxa la gata.Mai am una de decupat placajul din fata pt dif-ul de joase respectiv tweeterul.In rest deocamdata sunt multumit de aspect .Nu mai ramane decat sa le aud .Multumesc mult pt. ajutorul primit pe forum In final o ultima precizare:nu am respectat,domnule Luci,intocmai dimensiunile cutiilor deoarece pal-ul a fost recuperat dintr-un birou de calculator si in urma taierii placilor am constatat ca trebuia sa refac calculele ca sa-mi finalizez proiectul.Atasez doua poze cu una din boxe.S-auzim de bine. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Februarie 8, 2011 Partajează Postat Februarie 8, 2011 Salutare tuturor.Am revenit si cu o poza in care am finalizat si cealalta boxa si arata cam asa.Multa sanatate si mii de multumiri celor care m-au ajutat.Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum