Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect boxe pe 3 cai.

Vizitator Mititicu

Postări Recomandate

Vizitator Mititicu

Vreau sa realizez doua boxe pentru casa si eventual sa fie bune si la niste bairamuri. Eu m-am gandit sa le fac pe 3 cai pentru ca mi se pare mie ca se aud mult mai bine decat sistemele astea x.1 si pe doua cai nu stiu daca reusesc sa fac ceva multumitor.

Nu am un buget fix dar vreau sa ies cat mai ieftin cu ele. Asa ca am gasit urmatoarele boxe:

SR 1620

Music power 60W

Power rating 40W

Impedance 8Ω

Free air resonance 60Hz

Max. frequency range 50-5000Hz

Rec. crossover freq. (fmax.) 4000Hz

SPL (1W/1m) 87dB

Voice coil diameter 1,25inch

Magnet weight 20Oz

RDC DC resistance 7,1Ω

Mech. Q factor 4,40Qms

Electr. Q factor 0,79Qes

Total Q factor 0,67Qts

Equivalent volume 13,90l

Moving mass 13,73g

Mech. resistance 1,26kg/s

Suspension compl. 0,53mm/N

Force factor 6,49Tm

Voice coil induct. 1,40mH

Dimension 167mm

SBX3040

Music power 150W

Power rating 120W

Impedance 8Ω

Free air resonance 26Hz

Max. frequency range 28-2000Hz

Rec. crossover freq. (fmax.) 1500Hz

SPL (1W/1m) 89dB

Voice coil diameter 2inch

Magnet weight 40Oz

RDC DC resistance 7,2Ω

Eff. cone area 523,0cm2

Mech. Q factor 4,27Qms

Electr. Q factor 0,47

Total Q factor 0,42Qts

Equivalent volume 151,33l

Moving mass 97,28g

Mech. resistance 4,00kg/s

Suspension compl. 0,39mm/N

Force factor 14,88Tm

Voice coil induct. 6,65mH

Dimension 304mm

DTF 12

Music power 100W

Power rating 50W

Impedance 8Ω

Free air resonance 1008Hz

Max. frequency range 2000-21000Hz

Rec. crossover freq. 2800Hz

SPL (1W/1m) 91dB

Voice coil diameter 1zoll

Dimension 103mm

Se potriveste combinatia urmatoare? Ce pretentii pot avea de la boxele ce vor iesi? Se vor auzi mai bine ca sistemele x.1?

Pe amplificare am doua kituri DIY200 cu 4 finali/kit IRFP240, IRFP9240 de la sorteh.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tarabostes

7

• LUCI

3

• ahegyes

1

• bassbox

1

Top autori în acest subiect

Am construit si eu acum cativa ani cateva boxe cu difuzoare MNC si SAL.http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=16510Acum i-mi pare rau de munca depusa.Cu difuzoarele astea(boxe,cum le numesti )ai toate sansele sa patesti la fel:construiesti niste boxe cel mult mediocre la costuri mai mari decat boxele low cost din comert .Eu recomand sa mai pui ceva banuti,si sa te orientezi la altceva decat SAL,MNC,Dibeisi,si alte chinezisme de .....Si pe doua cai se poate face cava decent,e plin forumul cu proiecte verificate.

Sau orienteaza-te la ceva SH.De ex.am incercat niste boxe Jazz de 40/60W,facute de IEI in anii 1980...Suna chiar acceptabil....si se gasesc chiar si aici pe forum la pretul de 170-200 lei perechea

Link spre comentariu

Am construit si eu acum cativa ani cateva boxe cu difuzoare MNC si SAL.http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=16510Acum i-mi pare rau de munca depusa.Cu difuzoarele astea(boxe,cum le numesti )ai toate sansele sa patesti la fel:construiesti niste boxe cel mult mediocre la costuri mai mari decat boxele low cost din comert .Eu recomand sa mai pui ceva banuti,si sa te orientezi la altceva decat SAL,MNC,Dibeisi,si alte chinezisme de .....Si pe doua cai se poate face cava decent,e plin forumul cu proiecte verificate.Sau orienteaza-te la ceva SH.De ex.am incercat niste boxe Jazz de 40/60W,facute de IEI in anii 1980...Suna chiar acceptabil....si se gasesc chiar si aici pe forum la pretul de 170-200 lei perechea

Subscriu 100% la cele scrise mai sus !!!!!!
Link spre comentariu

Deoarece am trecut prin aceleasi experiente ca si colegii de mai sus, mai bine aduna bani si apoi fa ceva de calitate. Cauta un proiect vezi cat ar costa si aduna bani. Sau cumpara ceva S/H DUPA auditie pt verificare optica, a calitatilor acustice(cum se aud) si mecanice( cum fac fata la puteri MARI). Sistemele 5.1 sunt pentru filme. Cele 2.0, adica 2 boxe-stereo (pe 2 sau 3 cai fiecare boxa) sunt pentru auditii muzicale, sonorizari, chefuri, etc. Tu ai 2 module si iti faci(sau l-ai facut) un amplificator, deci e vorba de 2.0. Poti sa ne dai si alte detalii?

Link spre comentariu

Salutare tuturor.Ca sa nu mai deschid un nou topic as vrea sa va cer sfatul dumneavoastra in legatura cu 2 boxe dar pe 2 cai cu difuzoarele acestea http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3614 si acestea http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... id=5355.Am si pal de 16mm de la dezasamblarea unui birou de calculator.M-ar interesa dimensiunile cutiei in functie de difuzorul de joase.Astept niste idei din partea cunoscatorilor.Precizez ca este primul meu proiect de acest gen(boxe).Mai multe detalii despre difuzoare nu stiu.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

salutare...ca tot s-a adus vorba de incintele E.I. 'jazz',n-am prea gasit cu search,doresc si eu asemenea incinte sau ceva asemanator( 3 cai,woofer 20cm,cu sau fara porturi,daca vinde cineva sau construieste )...nu-mi permite timpul o constructie proprie si chiar nu am gasit sa cumpar de prin alte locuri...mentionez ca vor fi puse pe ele "dibeisi" :jytuiyu (150w zice chinezu',dupa urechea mea vreo 45 reali,suna undeva un pic mai ok decat rft-urile alea de 40w)..restul(mid boschmann spl pro,driver mai vedem..,vor 'rula' pe 7294),se vor folosi fara mari pretentii intr-o camera,mai mult de ambient si eventual usor de scos p-afara la un gratar :da ...o seara buna..

Link spre comentariu

Optiplex,din pacate difuzoarele le-am cumparat deja si nu sunt foarte pretentios la cati bani am dat pe ele.Tot ce ma interesa erau dimensiunile incintei asa cu aproximatie ca sa incep si eu constructia lor(boxelor).Bafta.

Link spre comentariu

Optiplex,din pacate difuzoarele le-am cumparat deja si nu sunt foarte pretentios la cati bani am dat pe ele.Tot ce ma interesa erau dimensiunile incintei asa cu aproximatie ca sa incep si eu constructia lor(boxelor).Bafta.

Stai linistit nu sunt chiar asa penale difuzoarele.Problemele mari se ridica la filtrarea lor.Da-mi un pm cu adresa ta de e-mail,si iti trimit un pdf cu proiecte de la SAL,facute de ei.
Link spre comentariu

La ce difuzoare am eu se potriveste perfect ceea ce se afla la pag.24. :da Si inca o intrebare:mai trebuie sa capitonez la interior cu material fonoabsorbant(mocheta in cazul meu)?

Link spre comentariu

la interior trebuie sa puneti burete gofrat(burete cu aspect de cofrag de oua),sau alte materiale cu proprietati fonoabsorbante asemanatoare sau mai bune.Mocheta o veti pune doar pe exterior.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dupa lupte seculare s-a nascut deocamdata o boxa la gata.Mai am una de decupat placajul din fata pt dif-ul de joase respectiv tweeterul.In rest deocamdata sunt multumit de aspect :da .Nu mai ramane decat sa le aud :freaza: .Multumesc mult pt. ajutorul primit pe forum :aplauze In final o ultima precizare:nu am respectat,domnule Luci,intocmai dimensiunile cutiilor deoarece pal-ul a fost recuperat dintr-un birou de calculator si in urma taierii placilor am constatat ca trebuia sa refac calculele ca sa-mi finalizez proiectul.Atasez doua poze cu una din boxe.S-auzim de bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări