Vizitator ADHD Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Am o problema rezolvata in care se cere sa se transforme un bistabil D intr-unul de tip T. Stiu ce-i ala un bistabil, inteleg algebra booleana cit sa rezolv ecuatii, circuite simple si diagrame Veitch-Karnaugh dar nu inteleg procedura (pasii) care trebuiesc parcursi atunci cind se doreste transformarea unui bistabil intr-un altul de alt tip. V-am atasat mai jos o poza in care este rezolvarea. Din cate observ, in coloana din dreapta a scris toate combinatiile INTRARE/IESIRE, insa nu inteleg de unde-s datele Q+ si cele de pe coloana D. De ce datele din coloana D sint aceleasi cu cele din Q+, e coincidenta ? Datele din diagrama Veitch sint cele de pe coloana D sau Q+ ? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator ADHD Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Cumva in Q+ completez manual cu comportamentul dorit pe care vreau sa-l aiba noul bistabil in functie de situatie ( de T si Q trecut ) ?Totusi ce-i cu coloana D si ce pun in diagrama. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Q+ e starea in care trece, iar D e iesirea. Poti sa-l privesti ca un CLS la care iesirea coincide cu starea. T este intrarea T, Q este starea curenta. In stanga-i diagrama de tranzitie, pe care-o trece in dreapta in VK. Probabil ca vrea sa arate ca la fiecare front al T, starea urmatoare devine inversul starii curente. Deci, modificarea este ca iesirea Q al bistabilului tip D se intoarce printr-un inversor la intrarea D, astfel devenind un toggle. Link spre comentariu
Vizitator ADHD Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Am incercat sa fac o transformare din T in D, si am obtinut o expresie buna, comparind cu ce am gasit pe net. ( T = DQ' + D'Q )Problema apare la transformarea din T in JK.Nu stiu cum sa completez diagrama. Am incercat in diferite feluri insa nu obtin aceeasi expresia ca pe net.V-am atasat tabelul de adevar. Link spre comentariu
Vizitator ADHD Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Le-am dat de cap pina la urma, iar examenul a trecut, cel putin asa sper.Pasi ( poate mai are cineva nevoie ):- se completeaza in stinga toate combinatiile posibile de INTRARI si IESIRI pentru noul bistabil ( ex: daca se trece la un bistabil JK, se completeaza coloanele JK cu toate valorile ce pot aparea la intrarea bistabilului, o data cu 0 pentru Q, si iar cu 1 pentru Q, adica aprox. cum am facut eu in poza mai sus, doar ca preferabil e sa se ia valorile combinatiilor JKQ de la 0 pina la 2^n-1, in ordine )- coloana Q+ va contine valorile viitoare pentru fiecare caz in parte; un caz este reprezentat prin valorile de la intrare ( JK ) si valorea precedenta, adica valoarea de pe coloana Q- coloana(ele) din dreapta va fi coloana bistabilului vechi ce se va completa cu valoarea pe care ar trebui sa o aiba acesta pentru fiecare caz in parte; fiecare caz este reprezentat de valorile lui Q si Q+ ( de ex: daca vechiul bistabil ar fi un T, iar valorile Q= 1 si Q+=1, valoarea din dreptul coloanei T ar fi de 0, adica starea lui de No Change )- se face diagrama VK unde variabilele sint cele aferente cazurilor din primele 2 sau 3 coloana ( 3 daca se trece la SR sau JK ), iar datele din diagrama se preiau din cele de pe ultima coloana- se rezolva diagrama si se scoate ecuatia- se implementeaza ecuatiaNota: atunci cind se trece la un SR, la starea 1 1 nu se completeaza nimic, iar in diagrama se pun valori de x ( don't care )Alta nota: atunci cind se trece la un SR sau JK, citeodata sint 2 stari ale acestor bistabile ce corespund tranzitiei Q -> Q+ din acele cazuri, deci e recomandat sa se foloseasca x ( don't care ) pe unde e posibil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum