Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un nou proiect

maverik_ro

Postări Recomandate

dupa cum spune si titlul am inceput un nou proiect

proiectul ... ca idee am plecat de la cei de la visaton , respectiv http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html

astazi am taiat pal- ul .... nu am gasit MDF ... :jytuiyu

Posted Image

cam asta o sa fie incinta .. nelamuriri....

cu ce sa inchei incinta |?? am vazut pe forum ca sunt mai multe discutii... aracet sau chit siliconic + holtzsuruburi ...

ma gandeam la niste dopuri de lemn ..... :nas: (un fel de tije de fi 8 cam de 2 cm lungime , ce vin bagate in gaura ) si aracet ??

nu prea vreau sa bag nici un holtzsurub , dar daca trebuie bagam si d'alea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maverik_ro

13

• CBI

7

• costy

4

• Shambala

3

Top autori în acest subiect

Pentru un astfel de proiect , imbinarea cu cepuri (dopuri de lemn) si aracet este cea mai buna metoda , dar ai nevoie si de prese care sa tina presate placile.Difuzoarele si filtrele folosite sant cele din proiectul original sau ai recalculat pentru alte difuzoare ?

Link spre comentariu

Pentru un astfel de proiect , , dar ai nevoie si de prese care sa tina presate placile.Difuzoarele si filtrele folosite sant cele din proiectul original sau ai recalculat pentru alte difuzoare ?

si eu as fi tot de parere ca imbinarea cu cepuri (uitasem cum le zice .... multumesc ) si aracet este cea mai buna metoda , mai ales ca pe partea din fata trebuie frezat la 45 de grade . difurile sunt cele din proiect . comanda la fabrica lor din germania a fost procesata si trimisa cat ai zice peste . nu am cuvinte in plus de cand au sosit in tara in otopeni pana au ajuns la mine au trecut 8 zile .in fine ... eu nu prea as vrea sa bag holtzsuruburi , dar nu prea vad cum ar face fata acele cepuri .... mai ales ca la mobila cel putin la sertare se duc repede lipiturile cu aracet si cepuri alte idei ??? am cheltuit o caruta de bani cu acest proiect , nu vreau sa diistrug un proiect de la bun inceput
Link spre comentariu

Eu am folosit asa ceva pentru proiectele mele: http://www.denicom.bg/images//upload//PIC146281.jpgSunt multumit de rezultat.Cu un astfel de adeziv si cu ctavea holzsuruburi, faci treaba buna. Mai ales ca ai pal hidrofugat, la final ii poti trage o mana de chit, il slefuiesti, si apoi ii aplici o vopsea,....sa vezi ce lucratura iese :da

tragaciu..... intradevar este pal hidrofugat , am vazut si eu dupa ce achitasem factura . boul ala nu imi spusese ca este hidrofugat are ceva mai special pal-ul asta hidrofugat ? poti sa imi dai mai multe amanunte despre acest pal???
Link spre comentariu

mergi pe silicon si surub

Este fundamental gresit.Siliconul izoleaza placile una de alta si va rezulta o libertate nepermisa de rezonanta a fiecarei placi in parte.Se foloseste aracet sau alt clei care intra in placa - nu ramane ca strat izolator intre ele. Silicon se pune pe canturile interioare DUPA lipire, pt perfecta etansare.Ideal - cepuri sau biscuiti de lemn, dar merg foarte bine si holtzsuruburi. Difuzoarele din proiectul original sunt foarte scumpe. Ce difuzoare vrei tu sa folosesti ?Ai recalculat incinta pentru ele ?Si inca ceva: pt o incinta hi-fi sunt suprafete mari neranforsate. Ar fi bine de pus cateva ranforsari suplimentare.
Link spre comentariu

Pentru un astfel de proiect , , dar ai nevoie si de prese care sa tina presate placile.

Difuzoarele si filtrele folosite sant cele din proiectul original sau ai recalculat pentru alte difuzoare ?

. difurile sunt cele din proiect . comanda la fabrica lor din germania a fost procesata si trimisa cat ai zice peste . nu am cuvinte

am cheltuit o caruta de bani cu acest proiect , nu vreau sa diistrug un proiect de la bun inceput

la dimensiunele alea chiar ca vei avea nevoie de ranforsari, nu te zgarci la incinta, incearca sa o faci calumea de la inceput cu tot cu ranfosrsari, finisari.

Sunt tare curios ce o sa iasa.

Camera de auditie ce suprafata are?

Link spre comentariu

cele 8 difuri sunt aproape 1000E toate,NUMAI difurilepune mana si fa cutii calumea din mdf gros cu ranforsari multe ca o sa iasa carpeala cu pal-ul ala .Diful de bas este fortos,cutia este mare si o sa se baloneze ca toate aleao sa vrei si tu sa faci lucrari cu freza sa nu arate a carpeala ieftina si o sa te trezesti ca e nisip prin el si sar scantei ,se uzeaza frezele, se smulg bucati,nu poti tesi muchiile ca raman gaurele etc etcapoi daca vrei sa le vopsesti trebuie sa chituiesti toata suprafata ,apoi slefuit ...o sa imbatranesti si o sa te umplii de muschi ca schwarzenegger :rade:de lipit placile intre ele dupa cum a spus si shambala,aracet gros de tamplarie(dupa ce se usuca devine incolor,cel de constructii este mai sfaramicios si se usuca alb).Eu am folosit de ex STICKY(asa ii zice),este 5 lei cutia de 0,5ml ,cu 2 cutii ai rezolvat.SUnt niste cutii mici albe de plastic si au culori diferite la etichete cele pt lemn si pt constructiiplacile le poti prinde intre ele cu cepuri dar iti trebuie si prese de lemn(multe) sa le tii stranse pana se usuca aracetulla fel poti utiliza holtzsuruburi('negrese') de 3,5 x 40mm fara nici o presa sau cepuri,placile vor sta aliniate mult mai usor ,doar ca la final trebuie sa astupi cu putin chit capetele la suruburi daca vopsesti peste(f usor de facut,oricum mai trebuie reparat si prin alte zone in general)De regula partea de tamplarie ar trebui sa mearga cel mai usor,aici nu-ti trebuie minte multa,ci doar chef de munca si unelte.De-abia cand ajungi la partea tehnica si in cele din urma, sonica ,devine interesant si vezi daca ai reusit ceva si daca te mai apuci de finisajul final :limb: .Sunt destule cazuri in care s-au bagat 'sacosi' de bani in proiect si toata lucrarea a ramas la nivel de cutii frumoase cu difuzoare scumpe din simplul motiv ca nu au existat cunostintele necesare pt a inainta.Atentie mare deci cu proiectele astea servite si pe bani multi pe deasupra,fara feedback din partea altor constructori sau posibilitatea de a comunica cu constructorul in caz de blocajBafta in continuaresa ne tii la curent cu evolutia :dans:

Link spre comentariu

eu din cate vad doar a pus placile asa la pozitie nelipite sa vada cum ar aratadeci nu e tarziu,se alege cu cateva sute de mii dati pe acest material (care il poate utiliza cu alta ocazie sau cu alt scop) si cu invatare de minte..bineinteles poate sa purceada mai departe si cu el,dar o sa ajunga sigur la vorbele mele/noastre si atunci intr-adevar o sa fie prea tarziu...si eu am trecut prin aceasta etapa si nu imi arde de glume...pal-ul e printre cele mai proaste materiale de prelucrat si finisat,alaturi de osbdin pal poti sa faci pt proiecte ieftine si unde aspectul nu conteaza f mult sau daca incintele se acopera cu furnir vinilin imitatie de piele autocolant etc si fara prelucrari mecanice cu frezape scurt ,este prea multa munca cu el si rezultatele sunt mediocre sau cel mult bune,cu indulgenta(si asta cu multe transpiratie si praf)Poate daca la "fabrica de plite" nu se gaseste mdf,odata cu trecerea unei locatii reale s-ar gasi poate si un coleg sa-i indice un loc(atelier,magazin) de unde poate afce rost de materiale

Link spre comentariu

daca nu ma insel e chiar din pitesti, partea de finisare e destul de dureroasa pt amatori, eu sincer m-as multumi cu ceva simplu gen vopsea sau cel mult furnir+lac.Pt finisari complexe ,mai ales daca e primul proiect si nu stii sa lucrezi cu freza e riscant, poti strica incinta .

Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

cam asta am reusit sa fac pana la ora 20 cand mi-a sarit nevasta in cap ca este noapte.... :ras:

acum raspunsurile .... presupun asteptate ... cu tot cu transport m-au costat 2680 de lei ma refer numai la difuri , si la fabrica de plite nu este

MDF ... exista .... cumparam . am fost si in craiova si ... nici acolo nu am gasit ( ma refer la marile magazine gen praktiker , baumax sau dedeman .

peste tot aveau numai PAL , iar singuri care il debitau au fost cei de la baumax ...

acu ... revenim la ce ne intereseaza ... am inceput acest proiect cu PAL , aracet si negrese . proiectul este "furat" de la un amic , care le-a facut tot

din PAL si nu a mai pus alte ramforsari , singurele fiind cele 3 ramforsari si dublura de la difu de bas (care nu am inteles de ce este pusa acolo ... :nas:

prietenul asta al meu le are facute de 2 ani ( cred ) si nu s-au labartat sau crapat . in fine .. acu ,, la partea cu finisaju , si la ce zicea un

coleg ca nu s-ar freza bine PAL-ul ... am mai frezat pal , si sincer sa fiu daca ai freza buna( ascutita) si nu inaintezi ca gheorghe , pot ramane

niste frezari de nota 10. conteaza sa ai rabdare ,

CBI .... maine am sa revin cu niste poze in detaliu de la frezarea pentru difu de bas , poate iti schimbi parerea despre prelucrarea

mecanica cu freza asupra PAL-ului .

am vazut la TRAGACIU poze cu incintele facute de el . si tragaciu tot pal a folosit si finisarea a facut-o cu vopsea , ceea ce am de gand si eu

megru mat.

Link spre comentariu

Eu stiu ca incintele acustice cu volum mare se fac din pal de minim 22 , se incleiaza cu aracetin in prima faza pe laturile de contact iar dupa ce se leaga cat sa o poti manevra se intaresc inauntru cu lemn de brad taiat la 45 grade (colt) in zonele de mijloc ale incintei care are posibilitatea de a se curba se pune dintr-un perete in altul niste intarituri tot din brad si se intaresc de nu le mai desfaci nici cu barosul, pentru vopsire se foloseste intai un chit de lemn care se intinde cu spaclul dupa intarire se slefuieste , dupa care se aplica vopseaua, iese super bine si profesional.In incinte realizate profesional nu am vazut surub decat la prinderea difuzoarelor, in rest ioc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări