jean Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Cu ajutorul acestui adaptor am masurat pentru prima oara inductante. Functioneaza foarte bine si vreau sa-l recomand si altor persoane interesate. Se poate pune la bornele aparatului de masura pe scara de 2V si valoarea inductantei se citeste direct pe aparat. Masurarea inductantelor cu acest adaptor se face in doua game, selectabile cu comutatorul S1.3uH - 500 uH low range si 100uH - 5mH high range. Mai jos este atasata schema, cablajul si montarea componentelor, explicatii de reglaj in format PDF. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Ar trebui sa-ti faci un blog unde sa pui toate aparatle,indicatii si altele . Link spre comentariu
kodor2001 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Cu versiunea CMOS a trigger-ului Schmitt, fabricat de Microelectronica (pe asta il aveam prin atelier), n-a vrut. Link spre comentariu
jean Postat Ianuarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Ar trebui sa-ti faci un blog unde sa pui toate aparatle,indicatii si altele .Pai am un blog unde am pus cateva montaje facute de mine, vezi aici: http://dfi57.blogspot.com/Cu versiunea CMOS a trigger-ului Schmitt, fabricat de Microelectronica (pe asta il aveam prin atelier), n-a vrut.Eu am pus circuitul integrat indicat in schema 74HC132 si merge. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 UNDE ***** ESTE ADAPTORULDaca ati fi intrat pe adresa, ati fi gasit aceasta.http://dfi57.blogspot.com/2011/01/adapt ... tante.html Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Cele 2 potentiometre de 10 K (R6 si R7) banuiesc ca au rol de calibrare a celor 2 game. Cum se realizeaza aceasta calibrare ?Valabila intrebarea si pt. R1 (1K) "zero adjust".Adica dupa ce fac acest motaj si masor o inductanta de unde stiu ca are cat imi arata, de exemplu 100uH si nu 123uH ? Link spre comentariu
jean Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 Am textul cum se etaloneaaza pe undeva. Trebuie sa-l caut, cineva mi-a sters calculatorul din greseala. Dar cred ca procedura este in felul urmator: Se cauta cateva bobine cu toleranta cat mai mica de prin diferite aparate electronice. Unele sunt codate in codul culorilor. Conectand bobina la borne se regleaza R6 sau R7 in functie de valoarea bobinei, pana arata valoarea inscriptionata pe bobina. Pentru reglajul de zero se regleaza R1 pana cind multimetu indica 0.00 fara bobina conectata la borne. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 In locul lui 74HC132 se poate monta un echivalent cum este CD4093 sau MC4093 ? Link spre comentariu
jean Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 Nu am incercat, dar nu cred ca va merge. CD-urile si MC-urile au altii parameti de functionare. Vezi fisele lor de catalog, frecventa, tensiune de lucru, etc. Integrate de tip 74HC132 se gasesc pe la magazinele de pe str. Maica Domnului din Bucuresti. Eu am noroc ca locuiesc in Bucuresti, dar cred ca pot trimite si pe comanda prin curier rapid. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Eu sunt din Iasi unde sunt doar 4 magazine de componente electronice si nu am reusit sa gasesc la niciunul acest circuit integrat, asa ca m-am documentat un pic cu Gogu si am vazut ca este asemenetor cu CD si MC, acestea reusind sa le gasesc.Netul e plin de oferte, dar acest circuit costa intre 1 si 3 lei si trebuie facuta comanda de minim 30 lei plus transort = depaseste 50 lei si sincer nu prea se merita.O sa incerc totusi cu acestea, sper sa functioneze, daca nu ma las pagubas... Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 In sfarsit mi-am facut un pic de timp si am realizat acest montaj, dupa ce bineinteles am facut rost de CI-ul 74HC132.Faza nasoala este ca montajul nu functioneaza absolut deloc, imi afiseaza fara bobina 2,62 Vcc, iar daca-i pun orice bobina imi afiseaza 0 (zero). Am incercat sa ajustez din cele 3 potentiometre, iar in afara de R1 care imi regleaza pragul de zero (dar numai cu bobina cuplata si nu fara bobina cum ati zis dvs), R6 si R7 nu regleaza absolut nimic.Ati mai gasit instructiunile de ajustare a montajului ?Unde am gresit ? Link spre comentariu
Vizitator parpala Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 poate te ajuta detaliile din articolul de la adresa: http://www.armory.com/~rstevew/Public/T ... dapter.htm succes Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Ok, hai ca i-am dat de cap, imi arata ceva acolo dar nu stiu daca e valoarea reala sau nu deoarece nu detin absolut nicio bobina cu valoare cunoscuta. Acum dilema consta in procurarea catorva inductante de valori cunoscute si nu stiu de unde ca pe la magazinele de profil din Iasi nu am gasit. Link spre comentariu
Aurelian6n2 Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Gata. l-am rezolvat, am gasit cateva inductante pe niste placi tv mai vechi, numai ca eu am inlocuit R3 cu 100 ohm in loc de 220 ohm cum e in schema ca altfel nu reuseam sa masor inductante mai mari de 650 micro H. Are toleranta de aprox. 5%. Multumesc pt. schema. Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Ok... unde este PDF-ul de care se amintea in postul de inceput? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum