Vizitator Cri5ti Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 De la un timp calculatorul a inceput sa se opreasca cand era lumea mai draga. Astfel am schimbat pasta de cateva ori, apoi cooler-ul, apoi procesorul in garantie.Am luat la puricat calculatorul si am descoperit cu ajutorul utilitarului CPUID din AIDA64 ca in momentul in care procesorul lucreaza la maxim tensiunea este mai mare cu 0,1V decat ar trebui (1,424V in loc de 1,312). Deci presupun ca e din placa de baza. Am pus procesorul pe alta placa de baza si se comporta normal.Acum nu stiu ce sa ii fac l placa de baza. Se poate repara? Condensatorii sunt solizi deci nu ar trebuie sa fie probleme, desi nu cred ca este de la vreo unul. Numele placii de baza Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1Tipul procesorului DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+ Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 coboara voltajul procesorului din bios Link spre comentariu
Vizitator Cri5ti Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 coboara voltajul procesorului din bios Buna idee, nu ma gandisem. Am setat tensiunea la 1,2V si in AIDA imi arata putin peste 3V cand proc este la 100%, iar temperatura ajunge la 100 de grade in mai putin de 1 min. Deci ceva tot nu este in regula. Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 dezactiveaza cool'n'quiet , verifica pasta termoconductoare , overclock ceva?coboara voltajul si la nb/ram Link spre comentariu
Vizitator Cri5ti Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Am scos de tot placa de baza sa arunc o privire mai amanuntita si am descoperit placa coapta serios in jurul unei surse K3919; se vede chiar si pe partea cealalta. Oare asta sa fie buba? De overclock nu poate fi vb, am tinut procesorul si la minim la 1Ghz si face la fel (timpul de incalzire este mai mare). Se pare ca un K3919 e putin probabil sa gasesc sa cumpar... aproape ca nu pot folosi calcutatorul. Chiar si la videoclipurile de rezolutie mai mare de pe situri gen youtube se opreste calculatorul, sau la instalarea vreunui program. poza e luata de pe net si din cauza asta nu se observa cum a copt Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 am vreo 3 placi de baza prin cutia mea cu maimute, maine ma uit, poate are vreuna k-ul care iti trebuieste Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 buba e la controlerul max sau isl patratul mic de langa procesor il schimbi si gata, am avut problema asta la un laptop. Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 2SK3919 este un MOS-FET cu canal N, nu sursa. E posibil sa se fi decalibrat in timp si de aceea se incalzeste. Si tot din cauza asta tensiunea pe procesor creste aiurea. Ideal ar fi sa schimbi toti tranzistorii care alimenteaza procesorul sau macar sa verifici cu un osciloscop cum functioneaza fiecare in parte. E normal ca tensiunea sa creasca sau sa scada. Asta o stabileste procesorul insusi prin coduri pe care le da cipului de alimentare. Aici e mai bine sa nu intervii prin BIOS sau alte metode ca s-ar putea sa nu se stie. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 19-ZK.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum