MDshelll Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Salut, nu stiti cum se numeste materialul din care sunt facute subwooferele auto, e asa ca un fel de carton foarte rigid, aveti idee cum se numeste? Am pus si o poza aici: http://www.99poze.ro/Incinta/1/ Link spre comentariu
procudin Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 cred ca este MDF nu stiu sigur Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 este vorba de MDF................ Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 sa uitat cineva la poza pusa de el inainte sa raspunda, ce are el in poza e o huruitore de carton. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Daca nu ma inseala ochii si nu cred, vad foarte clar "benzile" de hartie (carton), infasurate sub forma unui cilindru...P.S. V-am mai spus cred dar o mai repet: Nu poti deforma un cilindru, cu presiune uniform distribuita pe suprafata interioara a generatoarei lui, decat daca "intinzi" materialul din care e facut acel cilintru... cu exceptia bazei lui, care este o suprafata plana si presupun ca mai groasa (predispusa la flambaj), imi poate spune si mie cineva, cum dracu' intindeti voi semnificativ o grosime de 1 cm, fie ea si carton? D-asta e facut din carton, printre altele... exista o logica. Se "simte" logica?Va invit sa faceti o incinta paralelipipedica din acelasi material, ca si comparatie...Deci, semnificativ vorbind, CE HURUIE? Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 mai omule tot sustii sus si tare niste chestii.Ai experimentat sau vb aiurea,serios ca citesc si altii si poate te cred.Eu am incercat de mai multe ori si cu mai multe difuzoare.Am pastrat volumul si acordajul.Pana si o cutie de pal de 16 mm a sunat mult mai bine decat varianta de carton.Si nu era numai parerea mea.Nu vb de diferente subtile greu de sesizat sau dinalea.Diferenta era clara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 MAI OMULE: Tu stii sa pui cap la cap cuvintele dintr-o fraza si sa-i intelegi sensul? Unde am scris eu ca incinta cilindrica din carton se comporta mai bine ca incinta paralelipipedica din ALT material ("superior")? Unde am vorbit eu de o comparatie, de orice natura, intre o incinta cilindrica din carton si oricare alta incinta dintr-un oricare ALT material? Unde am scris eu despre comparatii subiective... tu ai idee cati oameni dintr-o suta pot face diferente corecte, intre 2 incinte, la diferente mai mari de cateva zeci de secunde intre auditii? Iti trebuie scoala, trebuie sa traiesti pentru asta, iti trebuie o cariera in a-ti cultiva organul auditiv... esti ca degustatorul de vin. ITI TREBUIE CULTURA!!! Ce ai auzit tu in plus la paralelipipedul de 16mm? Niste bumbumpacpac mai agresiv? Dezvolta? Iti pot da 2 miliarde de alte motive decat materialul, pentru care bumbumpacpac-ul tau a fost altul... dar n-am nici timpul, nici dispozitia sa fac asta... si poate nici cunostintele pe de-a-ntregul... Citez dintr-un clasic in viata: "Va invit sa faceti o incinta paralelipipedica din acelasi material, ca si comparatie..." Acum, spui c-ai pastrat toate caracteristicile... acelasi volum? Ce era "cutia de pal de 16"? Paralelipiped? Prisma poligonala, heptaedru, dodecaedru, icosaedru? Stii sa-i calculezi volumul? Ai avut tu πR^2H = Sh? Oricare ar fi S? Ce coincidenta teribila... Poti face comparatii intre incinte la care s-au folosit materiale diferite? Poate vrei sa facem comparatii intre anvelope de vara si de iarna pe zapada... ca tot ninge afara. Dupa ce le-ai bagat in portbagaj la troaca, aveau aceiasi pozitie? Porturile aveau aceiasi pozitie in spatiu? Aceleasi setari? Acelasi pasaj muzical, aceiasi "stare" a urechii? Ai putut sa le comuti instantaneu? Acelasi difuzor, aceleasi cabluri, aceiasi tensiune de alimentare... repet, aceleasi conditii, comutare a incintelor instantanee, aceiasi ureche CULTIVATA! Bun, acum, care au fost diferentele? P.S. Eu vorbeam in postul anterior de simplul motiv pentru care se fac cutiile de cola si picioarele platformelor marine in firma cilindrica. Dar tu n-ai de unde sa stii asta, ca au muncit altii ani de zile, ca sa ai tu informatiile de-a gata pe internet. Hai sa folosim niste contraplacaj de 40mm, sa construim o incinta cilindrica si sa facem comparatii, intre materiale diferite... penibil si inutil. Dat fiind faptul ca incinta cilindrica prezinta avantaje vizibile, pentru acelasi material, s-a inteles ca-i mai simplu, cel putin convenabil d.p.d.v. acustic si superconvenabil d.p.d.v. financiar, sa rulezi niste carton pe o sula si sa vinzi ca la balamuc... se numeste BUSINESS!!! D-asta China e superputeremondiala si noi ne lingem din cru! etc. Sunt o mana de oameni care ar trebui cititi si respectati pe acest forum... sunt aia care vorbesc din carti si din experiente fundamentate si controlate stiintific! Eu nu m-am dorit unul, nu ma doresc unul... dar nu incerca sa-mi vorbesti in felul asta, ca-ti arunc toate bibliotecile din Bucuresti in cap... no offence... Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Scuze ca ti-am insultat inteligenta.Ma retrag din discutie.P.S. sunt curios pana unde merge logica cu cartonul.Oare daca fac un cilindru din carton de 0.5mm e ok.Ca oricum nu poate fi deformat.Generatoare & shit.Nu ai de unde sa sti TU daca pot calcula volume sau nu,cu toate ca prin clasa a VI -a se invata asta.Numai bine. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 dupa sfera, cilindrul este cea mai rezistenta structura la deformari cauzate de presiuni interne.Nomikos are perfecta dreptate Link spre comentariu
khrystyan Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Eu nu m-am dorit unul, nu ma doresc unul... dar nu incerca sa-mi vorbesti in felul asta, ca-ti arunc toate bibliotecile din Bucuresti in cap...[/b] no offence...De cap, ca hainele's scumpe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum