strombi Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Sal colegi probabil ca sunt cunoscut de prin alte topicuri cu tot felu de "nebunii" ale mele.Acum insa mia venit inca o idee sa ii spun nastrujnica.Daca stie cineva pe unde gasesc un adaptor pt sloturile de ram.Adica in slotu actual de ram sa "infig"o placa,Si sa rezulte alte sloturi daca e posibil asa ceva,am vazut ca pt slotu ddr I exista acest tip de "adaptor"insa pt DDR 2 nu am vazut dar asta nar fi o problema as putea face un cablaj pe care sa pun sloturi ddr2 si sa ii fac contacti ca sa intra in slotu de la mather board,astept pareri critici sau alte indrumari.Multumesc!!! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Am mai vazut adaptoare din RAM de laptop in RAM de desktop, dar cu sloturi multiple, nu. Cat despre partea a doua... Well ain't that cute!...RAM-urile moderne lucreaza la frecvente de ceas de sute de MHz, ceea ce implica benzi analogice de frecventa de ordinul GHz-ilor, cu lungime de unda de cativa cm. In asemenea situatii orice traseu e o linie de transminiune, cu impedanta lineica, timp de propagare, reflexii, radiatie de camp, etc. Cand ai magistrala de multi biti e si mai nasol ca apare crosstalk, toate traseele trebuie sa aiba aceeasi lungime (poate ai vazut sherpuiri pe un MB) etc. Ce vreau sa insinuez: NU poti face ca amator un asemenea adaptor. Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Aha am inteles acum m-am gandit asa in princpiu ma daca nu exista imi fac eu Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 La cat de ieftini sunt ramii,d-aia n-au aparut extensii. Ca iti cumperi unul mai mare,il vinzi pe cel vechi si gata! Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Aici am eu o problema ca am deja 4 gb si am doar 2 sloturi pe matherboard. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Mikrosha are foarte mare dreptate in ceea ce priveste partea tehnica. In plus, in cazul tau, daca placa de baza suporta mai mult inlocuiesti modulele existente cu altele mai mari. Eventual pe rand, faci intai 6GB apoi 8GB. Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Imi puteti spune de unde sa cumpar module de 4 gb de ram? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Intai vezi daca suporta placa mai mult de 4 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Imi puteti spune de unde sa cumpar module de 4 gb de ram?Pai sunt n magazine online care au ram. Ca sa nu fie reclama, intra pe price.ro si cauta acolo. O sa gasesti si liste intregi de magazine. Link spre comentariu
joeoancea Postat Februarie 10, 2011 Partajează Postat Februarie 10, 2011 chiar daca ai putea face adaptorul, ti-ar mai trebui un pin pe care nu cred ca il ai in slot, cu care sa "alegi" bancu de memorie. Am facut ceva de genu asta pe un stick de memorie mai vechi. am suprapus doua memorii una peste alta in afara de un pin, pe care , de la al 2-lea chip l-am dus la contoller, dar controllerul "stia" 2 celule. La fel si aici, daca le pui in paralel s-ar putea sa ai surpriza, teoretic, sa scrie in amandoua acelasi lucru, trebuie sa mai ai un pin cu care sa multiplexezi memoria Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum