Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de ton telefonic

mesterica

Postări Recomandate

Buna ziua. Va solicit din nou ajutorul. Va rog frumos,daca ma puteti ajuta cu o schema de generator de ton telefonic. Am primit de la un amic niste telefoane cordless defecte,modele mai vechi,marci de renume,sunt foarte solid construite si sunt facute cu piese de buna calitate,japoneze,si vreau sa le repar si apoi sa le vand. Arata bine ca aspect,sunt complete si vreau sa incerc sa le repar,cat se poate,din ele;eu,acasa nu am telefon fix,si nu am cum sa le testez pe o linie telefonica normala;si mi-ar fi util un generator de ton telefonic,sa fie compatibil ca amplitudine si frecventa cu semnalul de pe o linie telefonica obisnuita;schema as prefera sa fie de buna calitate,chiar complexa,poate fi si cu C.Iuri,dar sa fie usor de realizat si de pus la punct(fara aparatura complexa de reglaj-de laborator);sa nu fie digital,si nici cu vreun microcontroler(nu am nevoie de asa ceva,nu ma ajuta cu nimic in plus,daca e digital);dar sa aiba(as prefera) un reglaj de amplitudine a semnalului generat(potentiometric),si frecventa cat mai stabila posibil;poate sa aiba multe piese,nu conteaza,dar sa se poata construi si regla usor.Atat.Va multumesc anticipat,si voi fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mesterica

7

• blue

2

• Flor

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Este simplu, alegi o sursa stabilizata de 50v prevazuta cu un generator de curent constant setat la 50mA si cu un transformator cu impendanta de iesire pe 600 ohm inseriezi secundarul cu sursa de 50v. Primarul transformatorului este comandat de un mic amplificator audio de 1-2w in care introduci un semnal de 800-1000 Hz si cu un nivel care sa nu supramoduleze iesirea. daca mai adaogi o tensiune alternativa 50Hz de 75v/100mA comutabila pe iesire vei avea si un test de apel

Link spre comentariu

Pare buna si totusi realizabila solutia dvs(desi este experimentabila,cei drept) Deci,impendanta de iesire a unei linii telefonice obisnuite este de 600 ohmi,am inteles;si ce raport de transformare sa aiba acel transformator? eventual detalii constuctive despre acel tranformator se poate?(miez,diam.sarma,nr.de sire)-sau pot sa-l recuperez din vreun aparat,etc? Hai cu sursa de 50 de volti,pe 50 ma, curent cosntant ma descurc eu s-o fac,si un mic amplif.de 2wati.Nu prea am timp si nici nu prea imi place sa experimentez scheme electronice(tin sa va spun). Am mai cautat si eu pe net,dar nu am gasit vreo schema concreta,definitiva,realizabila.

Link spre comentariu

Oricum,va multumesc ptr.solutia data de dvs-domnul "blue". Merita retinuta si de facut;o sa mai caut si eu,pe net,sau mai astept si alte raspunsuri,idei,pe acest forum.

Link spre comentariu

Solutia este sigur functionala, am lucrat in telecomunicatii si chiar am construit asa ceva , daca este o coincidenta, tot pt acelasi tip de aparate fara fir, cred ca am pus la punct citeva sute ...

Link spre comentariu

Cred ca mi-am dat seama de acel transformator adaptor; raportul de transformare trebuie sa fie de 1/1;defapt e doar un transformator adaptor de impendanta si separator galvanic,intre linia telefonica si aparatul telefon. Deci,trebuie sa folosesc un transformator cu impendante de 4-8 ohmi(ptr.un amplif.audio) si 600 de ohmi,si raport de 1/1;si de aprox.1-2 cm patrati,suprafata miezului;am asa ceva,chiar gata facut;sunt deja,se gasesc prin aparatele telefonice,si nu numai. ok. Inca odata,va multumesc domnule "blue". Am analizat solutia dvs,si este perfect logica functional si constructiv.Ok.

Link spre comentariu

As vrea sa construiesc si eu un transformator 1/1 cu 8/600 ohm impedanta...As mai face unele (mici-mici) observatii:1 La cordless, cel mai adesea "se termina" acumulatorul2 Chiar daca sunt "marci bune" si "piese japoneze", tehnica evolueaza. In afara de muzeu...3 Atentie si la frecventa de radiocomunicatie: unele frecvente au fost realocate; in banda "libera" de 27 MHz, utilizata de unele aparate, traficul s-a aglomerat considerabil; e foarte posibil sa fiti semnificativ pertubat...Altfel, va doresc succes, desi depanarea e o chestie destul de "tricky"...

Link spre comentariu

Am rezolvat. Am gasit o schema usor de facut,si foarte versatila ptr.probat telefoane "fixe",special gandita ptr.asa ceva. Ptr.cine ar mai avea nevoie de schema(si in special ptr.domnul "blue",care mi-a dat o idee foarte buna,cum s-ar putea implementa si construi o astfel de schema-si ptr.asta ai multumesc;intr-adevar,dansul m-a ajutat cu o idee foarte buna si realizabila),se gaseste usor pe net,pur si simplu tastati in Google "off-line telephone tester",si va aparea pe siteuri de montaje electronice diverse(gen DIY).Da,sunt de acord cu dvs,domnule "blazeu",ca tehnica evolueaza,si eu sunt constient de asta si apreciez evolutia tehnologica,dar hai sa recunoastem(ptr.ca stim cum totii)evolueaza "c-am" in detrimentul fiabilitatii;eu la asta m-am referit,cand am spus ca sunt "solid construite".Modelele vechi de telefoane cordless,si acestea care le am eu(lucreaza pe ecartul benzii de 49 de Mhz(toate),nu pe 27Mhz!)nu sunt chiar atat de antice,nu sunt chiar printre primele modele aparute,sunt fabricate prin anii 90-95,au fost foarte fiabile in timp;am cunostinte ce au asemenea telefoane,ce sunt inca functionale,de ani de zile;si vreau sa repar macar un sfert dintre ele(ptr.unele dintre ele-Sony,Panasonic si Siemens,chiar am gasit pe net scheme si manuale service);si vreau apoi sa le dau unor cunscuti de ai mei,sa le foloseasca ei.Acestia si-au luat unele modele noi,de tehnologie noua,pe 900,pe 2,4Ghz,si dupa un an de zile de folosire,li s-au stricat;intr-adevar erau foarte avansate si cu multe functii,dar?...se pare ca n-au "tinut". A,cu acumulatorii uzati din ei nu e o problema;pot sa adaptez la ale,alte modele de acumulatori,tot pe NiCd,ce le am eu pe acasa,si vor fi optim compatibile functional cu cele originale.Cat despre interferente(da,stiu si eu ca au fost realocate),acestea vor fi prea putin deranjante si de luat in seama de catre cei ce le vor folosi mai departe;nu vor fi chiar atat de suparatoare(va spun eu!). Atat.Toate cele bune.Va salut.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări